از آنجا که آمریکا در گذشته به فکر شکل دادن خاور میانه جدید بوده و طرحهای مختلفی را دنبال کرده است تا منافع اسرائیل را در منطقه تامین و اسرائیل را به عنوان یک کشور و یک قدرت منطقه تثبیت کند. بنابراین هشدار رئیس جمهور به ملت ها در مورد عدم غفلت از انحراف در انقلاب های منطقه به جا و کارشناسی بوده است.
تعدادی از نمایندگان مجلس و برخی از صاحبنظران و کارشناسان حوزه سیاست خارجی با تایید موضع گیری های رئیس جمهور در زمینه تحولات جاری در منطقه تاکید کردند : از آنجا که آمریکا در گذشته به فکر شکل دادن خاور میانه جدید بوده و طرحهای مختلفی را دنبال کرده است تا منافع اسرائیل را در منطقه تامین و اسرائیل را به عنوان یک کشور و یک قدرت منطقه تثبیت کند. بنابراین هشدار رئیس جمهور به ملت ها در مورد عدم غفلت از انحراف در انقلاب های منطقه به جا و کارشناسی بوده است.
در این زمینه عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: جنایات آمریکا سبب شد روشنگری در مردم منطقه به وجود بیاید و مردم متوجه شدند تنها راه نجات آنها تمسک و توسل به دین است و اگر این کار را انجام دهند، موفق خواهند شد.
محمود احمدی بیغش در گفت وگوی اختصاصی با پایگاه اطلاع رسانی دولت درباره مواضع رئیس جمهور درخصوص تلاش آمریکایی ها برای ایجاد خاورمیانه جدید در منطقه اظهار داشت: آمریکایی ها بنا دارند
خاورمیانه جدیدی ایجاد کنند و از هر ترفندی استفاده می کنند تا بتوانند موقعیت اسرائیل را تثبیت، توسعه و گسترش دهند.
وی افزود: اما این به معنی این نیست که اتفاقاتی که در کشورهای متخلف مشاهده می کنیم، به طور مستقیم زیر نظر آمریکایی ها رخ می دهد. البته به نوعی آمریکا در منطقه با فتنه و جنایت؛ در امور کشورها دخالت کرد، به اسرائیل بها داد و به عنوان یک حزب سیاسی صهیونیست آنقدر مردم مسلمان را تحقیر کرد تا مسلمانان پی بردند که با فاصله گرفتن از اسلام خوار شده اند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطر نشان کرد: لذا این خیزش به وجود آمد و جنایات آمریکا سبب شد روشنگری در مردم منطقه به وجود بیاید و مردم متوجه شدند؛ تنها راه نجات آنها تمسک و توسل به دین است و اگر این کار را انجام دهند، موفق خواهند شد.
بیغش در ادامه گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت تصریح کرد: بحث جدا شدن بخشی از اردن و ایجاد یک کشور مستقل برای فلسطینی ها هم کار آمریکایی هاست زیرا آنها در صدد هستند به نوعی از شر فلسطینی ها در خاک فعلی نجات پیدا کنند و احتمال دارد، به دنبال این گزینه باشند.
بیانیه شورای همکاری خلیج فارس ارزش حقوقی ندارد
این نماینده مجلس در ادامه به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس اشاره کرد و گفت: ما باید مواضع منطقی، محکم و مقتدری داشته باشیم و با اقدامات مناسب دستگاه دیپلماسی، پاسخ های مناسبی به موضع این شورا بدهیم. اما این موضوع هم چندان مهم نیست زیرا اینها حتی مردم خود را نیز تحقیر کردند.
احمدی بیغش در ادامه اظهار داشت: موضع گیری شواری همکاری خلیج فارس دقیقا همان خطی است که آمریکایی ها به آنها می دهند تا به ظن خود برای ایران چالش ایجاد کنند و بتوانند این بار و هجمه سنگین آمریکا و اسرائیل را سبک کنند.
وی افزود: اعضای این شورا از سوی آمریکایی ها تحریک، تشویق و راهنمایی می شوند تا با ایران وارد چالش های سیاسی و منطقه ای شوند. البته باید به این نکته توجه داشت؛ همان طور که رئیس جمهور هم در صحبت های اخیرخود به آن اشاره کردند، این بیانیه هیچ ارزش حقوقی ندارد اما به طور حتم پاسخ لازم را به آنها خواهیم داد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:
تهدید آمریکا ورژیم صیهونیستی در مجموعه تحولات منطقه خیلی بیشتر از فرصت های آنهاست
کاظم جلالی؛ عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در این باره در گفت وگوی اختصاصی با پایگاه اطلاع رسانی دولت گفت: آمریکایی ها مدتهاست که به وجود دو مشکل اصلی واقف هستند؛ مشکل اول این که علی رغم دادن شعارهای پرطمطراق درخصوص دموکراسی، حقوق بشر، آزادی های مدنی و ارزش انسانی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا از خشن ترین، تندترین و ضد بشرترین حکومت ها دفاع می کنند و یا این حکومت ها هم پیمانان آمریکا هستند.
نماینده مردم شاهرود در مجلس شورای اسلامی افزود: به همین دلیل تناقض در سیاست خارجی آمریکا، موجب تنفر افکار عمومی در منطقه خاورمیانه از آمریکا می شود. بر مردم این سوال پیش می آید که چطور می شود، آمریکایی ها از شعارهای دموکراتیکالی این حکومت های ضد حقوق بشری و خشن دفاع می کنند و هم پیمان آنها هستند.
وی در ادامه تصریح کرد: مشکل دوم که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران شدت گرفت؛ امنیت رژیم صیهونیستی است. که باعث شده این رژیم بی ثبات و دارای مشکل و چالش امنیتی شود.
این نماینده مجلس افزود: آمریکایی ها برای رفع این دو مشکل موضوع خاورمیانه بزرگ را در مقطعی مطرح کردند. معنای خاورمیانه بزرگ این بود که آمریکایی ها به دنبال ایجاد دموکراسی های هدایت شده در داخل منطقه هستند. بدین معنا که حاکمان سنتی، غیر دموکراتیک و غیر انتخابی به کنار بروند و از آن طرف حاکمان صددرصد انتخابی مردم که منافع غرب و آمریکا را تامین نکنند هم بر روی کار نیایند، بلکه با مدیریت آمریکایی ها؛ عملا طرفداران غرب، آمریکا و فرایند دموکراتیک هدایت شده، قدرت را در دست بگیرند.
در مدیریت تحولات منطقه آمریکایی ها وارد شدند
جلالی خاطر نشان کرد: در زمان بوش این طرح خاورمیانه بزرگ مطرح و تعقیب شد اما آمریکایی ها نتوانستند آن را به منصه ظهور برسانند. به نظر من در تحولات اخیری که اتفاق افتاد، اصل تحول کاملا یک خیزش اسلام خواهانه مردمی بود اما در مدیریت این تحولات آمریکایی ها وارد شدند.
وی افزود: تلاش غربی ها و آمریکایی ها بر این است که تحولات منطقه را به گونه ای مدیریت کنند که به این دو هدف خود بتوانند، برسند. هم به مرور این حکومت های دیکتاتوری کنار بروند هم با کنار رفتن آنها منافع غرب و امنیت رژیم صیهونیستی را تامین کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: به طور مثال در انقلاب اخیر مردم مصر تمام تلاش ها، مذاکرات و رفت وآمدها با این هدف انجام شد که روند تحولات در داخل مصر آن قدر عمیق نشود که امنیت رژیم صیهونیستی را نشانه بروند. البته به نظر من نمی توانند در مقابل این تحولات مقاومت و آن را مدیریت کنند.
آمریکاوحامیان رژیم صیهونیستی به دنبال در هم شکستن خط مقاومت هستند
کاظم جلالی در ادامه گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت اظهار داشت: اینها به دنبال این هستند که خط مقاومت به شکل جدی ضعیف شود در این تحول به دنبال این هستند برای خود فرصتی بسازند. اما تهدید آمریکا و رژیم صیهونیستی در مجموعه این تحولات بسیار بیشتر از فرصت های آنهاست. بی تردید آمریکایی ها و صیهونیست ها بازنده این صحنه هستند.
دست های بیگانه به دنبال اختلاف افکنی بین کشورهای منطقه هستند
وی ادامه داد: یکی از اولویت های اصلی سیاست خارجی ایران در رابطه با کشورهای همسایه است و بروی طراحی و مدیریت این روابط تلاش های بسیار زیادی انجام شده است. آنها تلاش دارند با فرافکنی و متهم کردن ایران عملا روابط ایران با کشورهای همسایه دچار چالش کنند. متاسفانه برخی از کشورها هم، چون به نوعی با آمریکایی ها روابط نزدیکی دارند و وابستگی آنها؛ وابستگی جدی است، در این صحنه ها بازی می خورند اما تمام تلاش ایران این است که در این فضا با متانت برخورد کند و عملا آن وحدت امت اسلامی دچار خدشه جدی نشود و مسائل فرعی در داخل منطقه تبدیل به مسئله اصلی نشود.
کارشناس ارشد مسائل حوزه خاورمیانه و کشورهای عربی:
سیاست ایجاد تفرقه در بین ملتهاى منطقه خاورمیانه تشدید شده است
سعد الله زارعی گفت: سیاست ایجاد تفرقه در بین ملت های منطقه و به ویژه ایجاد تفرقه در بین جبهه مقاومت و سایر کشورهای اسلامی تشدید و فعال تر شده است.
کارشناس ارشد مسائل حوزه خاورمیانه و کشورهای عربی در گفت وگوی اختصاصی با پایگاه اطلاع رسانی دولت با اشاره به سخنان رئیس جمهور در خصوص تحولات منطقه عربی و شمال آفریقا اظهار داشت: تحولات منطقه عربی و شمال آفریقا شامل دو بخش اصلی می شود، یک بخش ناظر به حق ملت ها برای داشتن رژیم های مردمی است که رئیس جمهور در ارتباط با این مسئله به ملت ها و دولت های منطقه توصیه کرد که از طریق انتخابات آزاد و تفاهم میان دولت و ملت، به خواسته های مردم در هر کشوری توجه شود.
زارعی افزود: نکته دیگر در صحبت های آقای احمدی نژاد این بود که نسبت به سوء استفاده آمریکا و رژیم صهیونیستی تحولات منطقه خاورمیانه هشدار دادند که اگرغفلت صورت بگیرد، آمریکایی ها می توانند با هدف حفظ منطقه در چارچوب مسائل سیاسی خودشان در واقع بر منطقه مسلط شوند و تحولات منطقه خاورمیانه را به سمتی که می خواهند، هدایت کنند.
این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه خاطر نشان کرد: پیش از صحبت های رئیس جمهور، رهبر معظم انقلاب در بهمن ماه سال گذشته، چند روز بعد از سقوط دولت حسنی مبارک در مصر، در دیداری که با علمای کشورهای اسلامی داشتند به این نکته اشاره کردند که علمای اسلامی باید به میدان بیایند و با دست گرفتن روند تحولات انقلابی در کشورهای عربی مانع ورود غرب و آمریکا به این تحولات و موج سواری توسط آنها ها شوند.
وی تاکید کرد: اما نکته بسیار کلیدی که در این زمینه وجود دارد، این است که آمریکایی ها و رژیم صهیونیستی، به هیچ وجه تزلزل در رژیم های وابسته به خود را تحمل نمی کنند و در شرایطی هم نیستند که تن به ریسک بدهند، آن هم ریسک بسیار بالایی که می تواند کل منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و کل جهان اسلام را در یک شرایط هیجانی قرار دهد و به سقوط رژیم های وابسته به آمریکا منجر شود. به همین دلیل هم رئیس جمهوراز قیام های مردمی حمایت کردند. در عین حال نسبت به کنترل روند امور توسط آمریکایی ها هشدار دادند و ازملت ها خواستند که در جریان حرکتی که انجام می دهند، از نقشه آمریکایی ها برای انحراف در انقلاب های مردمی، غافل نباشند.
سعد الله زارعی، سیاست ایجاد تفرقه در بین ملت های منطقه اسلامی و به ویژه دولت های آسیای جنوب غربی و به طور اخص منطقه خاورمیانه را مسئله جدیدی ندانست و افزود: این یک سیاست شناخته شده استعمار در دوره استیلای انگلیس بر این منطقه و پس از آن در دوره استیلای آمریکا در فاصله سال های 1330 به این طرف است.
وی ادامه داد: درعین حال سیاست ایجاد تفرقه در بین ملت های منطقه و به ویژه ایجاد تفرقه در بین جبهه مقاومت و سایر کشورهای اسلامی تشدید و فعال تر شده است. نکته ای که الان در منطقه خاورمیانه وجود دارد، مسئله ایران هراسی نیست بلکه سرنوشت پروژه ایران هراسی است. این پروژه سی و چند ساله است اما انقلاب های اخیر در کشورهای عربی نشان داد که ایران هراسی جایگاه چندانی در بین ملت ها و دولت های منطقه پیدا نکرده و بنابراین امروزه برای غربی ها سرنوشت پروژه ای که سی سال برای آن سرمایه گذاری شده، مطرح است.
این کارشناس ارشد مسائل حوزه خاورمیانه و کشورهای عربی در ادامه گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت تصریح کرد: نمونه ای از این مسئله، بیانیه ای است که شورای همکاری خلیج فارس، طی چند روز گذشته صادر کرد. در این بیانیه اگر چه ایران را از دخالت در امور خاورمیانه، پرهیز دادند اما در عین حال در متن این بیانیه، نشان داده شد که ایران موثرترین کشور در منطقه خاورمیانه و به طور کلی در جهان اسلام است. خود این اعتراف به شکست پروژه ایران هراسی است. بعضی از محافل سیاسی آمریکایی هم به آن اعتراف کرده اند که آنچه با شکست مواجه شده، سیاست های آمریکا در منطقه خاورمیانه است نه برنامه های جمهوری اسلامی ایران.
نماینده مجلس: حضور ایران در منطقه خاورمیانه گفتمانی است
پرویز سروری؛ عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در گفت وگوی اختصاصی با پایگاه اطلاع رسانی دولت با اشاره به بیانیه اخیر شورای همکاری خلیج فارس مبنی بر پرهیز ایران از حضور در مسائل خاورمیانه، اظهار داشت: شورای همکاری خلیج فارس متاسفانه از ابتدای پیدایش، مواضع غلطی را در پیش گرفته و پیوسته هم هزینه های سنگینی برای این مواضع غیر منطقی صرف کرده است.
وی افزود: اساسا شکل گیری این شورا برای حمایت از صدام ومقابله با جمهوری اسلامی ایران بوده است. امروزهم که درمنطقه ما شاهد تحولات عظیم هستیم با این که جمهوری اسلامی ایران کمال تلاش را برای ایجاد فضای تنش زدایی به کار گرفته و تلاش کرده نقش جدی ایفا کند اما مواضع تنش آفرین شورای همکاری خلیج فارس از ابتدا ماهیت حمایت از صدام ومخالفت با ایران را داشته است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطر نشان کرد: هنوز خاطره تهاجم سنگین صدام به کویت در ذهن ملت ایران و کویت فراموش ومحو نشده است. اما متاسفانه ما شاهدیم که امروز مسئولان کویتی درشورای همکاری خلیج فارس مواضعی را اتخاذ می کنند که یادآور همان حمایت هایی بود که کویتی ها از صدام داشتند ونتیجه آن این شد که صدام کویت را اشغال کرد.
بهترین راه حل برای شورای همکاری خلیج فارس تعامل با ایران است
سروری در ادامه گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت اظهار داشت: امروز بهترین راه حل برای شورای همکاری خلیج فارس بجای تقابل با ایران، این است که در تعامل با ایران حرکت کند و همان طور که اشتباه کردند در زمان جنگ که منافعشان را به صدام گره زدند، امروزهم باید بدانند که اگر همان اشتباه را مرتکب شوند، دوباره باید هزینه های گزافی را بدهند.
وی افزود: تحولات به صورتی است که وجهه مردمی دارد و بهتر است با این تحولات همگرایی شود. اگر بجای این که مطالبات مردم پاسخ داده شود، این تحولات را به گردن جمهوری اسلامی ایران بیاندازند و بخواهند ایران را عاملی جهت این موضوعات قلمداد کنند این به نظر من اشتباهی است که آنها مرتکب می شوند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران شاید حضور گفتمانی در منطقه داشته باشد اما دخالت عملی در هیچ یک از کشورهای منطقه نداشته است و این نمایانگر آن است که ایران به دنبال ایجاد تعامل در بین کشورهای اسلامی است و این رفتارهای شورای همکاری خلیج فارس به نوعی درجهت تقویت مواضع اسرائیلی ها وآمریکائی هاست و نمی تواند منافع منطقه را تامین کند.
موج بیداری که پیوسته ایران به دنبال آن بوده، در منطقه ایجاد شده است
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت خاطر نشان کرد: آمریکا در سال های گذشته در فکر شکل دادن خاورمیانه جدید بوده و به همین دلیل از زمان بوش این طرح ها را مطرح می کردند وبه دنبال این بودند تا منافع اسرائیل را درمنطقه تامین و اسرائیل را به عنوان یک کشور و یک قدرت منطقه ثبت کنند.
وی افزود: این حرکتی بود که آمریکایی ها نه امروز بلکه از گذشته به دنبال آن بودند وهمیشه جمهوری اسلامی ایران در مقابل این ظلم آشکاری که آمریکائی ها نسبت به کشورهای اسلامی روا داشته اند، مقاومت کرده و تهدید ایران مانعی برای تحقق خواسته های آمریکائی ها بوده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: بیداری ملت های اسلامی امروز جمهوری اسلامی ایران را از تنهایی خارج کرده و کشورهایی که تا دیروز درمقابل ما بودند در کنار ما هستند. این تعاون بین کشورهای منطقه و بهتر بگوییم ملت های منطقه، امروز ظرفیت عظیمی را ایجاد کرده است.
پرویز سروری یادآور شد: این موج بیداری که پیوسته ایران به دنبال آن بوده، ایجاد شده است و طبیعتا آمریکائی ها دراین خیال باطل با شکست جدی تری مواجه می شوند، چرا که تا دیروز ایران به تنهایی در مقابل این زیاده خواهی آمریکا ایستاد ومانع تحقق خواسته های آنها به خصوص در رابطه با خاورمیانه جدید شد و امروز که ما شاهد بیداری ملت های اسلامی هستیم، به طور قطع ظرفیت عظیمی که پشت این جبهه پایداری ایجاد شده، مانع جدی در زمینه این خواسته غیرمشروع آمریکائی ها و اسرائیلی ها خواهد بود.