تمدن: حرکتی که دولت نهم و سپس دولت دهم با عنوان طرح تحول اقتصادی آغاز کرد، در حقیقت برای بهبود وضعیت درآمدی و پویایی اقتصادی خانوارها بود و براین اساس عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه ثروت در دستور کار قرار گرفت
استاندار تهران نامگذاری امسال را با عنوان 'جهاد اقتصادی' بیانگر یک پیام مهم و حرکتی جدی در نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: زیرساخت ها و پیش نیازهای جهاد اقتصادی در کشور فراهم است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، مرتضی تمدن افزود: آنچه رهبر معظم انقلاب اسلامی تحت عنوان جهاد اقتصادی مطرح کردند، دارای این مفهوم و نتیجه است که باید وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم بهتر از وضع موجود باشد و این یک برداشت کلی و عمیق است که می توان از این پیام و نامگذاری داشت.
وی ادامه داد: سال 1390 که به نام جهاد اقتصادی نامگذاری شده در واقع استمرار یک حرکت پویا و پرشتاب است که در دولت نهم و دهم با عنوان طرح تحول اقتصادی کلید خورد و آغاز شد.
وی گفت: حرکتی که دولت نهم و سپس دولت دهم با عنوان طرح تحول اقتصادی آغاز کرد، در حقیقت برای بهبود وضعیت درآمدی و پویایی اقتصادی خانوارها بود و براین اساس عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه ثروت در دستور کار قرار گرفت.
تمدن تاکید کرد: هدف گذاری و مخاطب این حرکت خانواده ایرانی بوده است و براساس آن، ثروت ملی عادلانه بین خانواده ها توزیع و در نتیجه مصرف هم منطقی می شود.
وی گفت: ایجاد یک فرایند اقتصادی دارای شتاب و پیشرفت بر یک روال منطقی طراحی شده، اما مسلم است که وقتی اقتصاد خانوار شکوفا و هر فرد ایرانی از شرایط معیشتی قابل قبول برخوردار شود، اقتصاد ملی نیز شکوفا می شود.
تمدن افزود: جهاد اقتصادی کشور را به چشم انداز سال 1404 می رساند و علاوه بر این که ایران را به قدرت اقتصادی منطقه تبدیل می کند، می تواند کشور را در زمره قدرت های اقتصادی جهان قرار دهد.
استاندار تهران گفت: جهتی که رهبر معظم انقلاب اسلامی تعیین کردند و حرکتی که دولت در زمینه تحول اقتصادی در کشور شروع کرده است، این مفهوم را برای همگان مشخص می کند که اقتصاد اسلامی اکنون توانمندی و قدرت اداره جامعه و اقتصاد جوامع را دارد.
وی در ادامه این گفت وگو فرایند توزیع عادلانه ثروت را از پیش نیازهای جهاد اقتصادی برشمرد و گفت: اکنون کشور از هر حیث برای ایفای نقش تاریخی و اجرای فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی و تحقق هدف مهم جهاد اقتصادی آماده است و معنایش آن است که باید از همه حاشیه ها دوری کرد.
تمدن تاکید کرد: باید همه مسایل فرعی، جزیی و بی اثر را که جز قیل و قال برای مردم اثری ندارد، کنار گذاشت و منابع، قدرت، توان و نوآوری ها را در همین چارچوب به کار گرفت.
وی گفت: جهاد اقتصادی باید با برنامه ریزی و هدف گذاری دقیق به فرایندی عملیاتی و حرکتی اثرگذار تبدیل شود تا مردم تاثیر آن را درون خانواده، اقتصاد کشور و اقتصاد فراملی ببینند و احساس کنند زندگی اقتصادی، معیشتی و وضعیت اشتغال آنان روز به روز شکوفا می شود.
تمدن تصریح کرد: همه اجزایی که می تواند منجر به پویایی اقتصاد ملی شود، در طرح تحول اقتصادی طراحی و دیده شده است و بهبود نظام بانکی، پولی، مالیاتی، توزیع، گمرکی، ارتقای بهره وری و هدفمندسازی یارانه ها از مولفه های درون تحول اقتصادی است که زیرساخت یک اقتصاد پویا را تشکیل می دهد.
وی گفت: با توجه به اقداماتی که درجهت اصلاح مولفه های درون طرح تحول اقتصادی انجام شده است، اجرای این طرح و از جمله هدفمندسازی یارانه ها با اتکا به فرمایش مقام معظم رهبری و استمرار مسیری که تاکنون طی شده، به انقلابی اقتصادی در حوزه اقتصاد و معیشت مردم و اقتصاد ملی و فراملی منجر می شود.
استاندار تهران از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها به عنوان نقطه عطف در تاریخ کشور نام برد و گفت: سابقه ندارد قانونی با این گستردگی و اهمیت فوق العاده و این میزان از موفقیت و مشارکت و همراهی مردم به توفیق های بزرگ در کوتاه مدت دست یابد.
وی افزود: آثار کوتاه مدت اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها در درون خانواده ها در کشور قابل مشاهده است، اما آثار بلند مدت که به مراتب از آثار کوتاه مدت اثربخشی بیشتری دارد و رفاه بیشتری را برای جامعه ایرانی و معیشت و اقتصاد خانوار فراهم می کند پیش رو است و باید مسیری را طی کنیم تا اهداف عالی و تاثیرگذار را ببینیم.
استاندار تهران گفت: فرمایش مقام معظم رهبری این حلقه را تکمیل کرد و این روند را جهت و سرعت بیشتری داد، به گونه ای که این حرکت ما را به این نقطه می رساند که ایران مقتدر در عرصه های بین المللی و منطقه ای و حوزه های علمی و فناوری و نوآوری ها در حوزه اقتصادی نیز به یک قدرت اثرگذار در منطقه و عرصه بین المللی تبدیل شود.