رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: سالانه 100 هزار هکتار جنگل در کشور عراق کاشته می شود و توافق کلی در این خصوص با کشور عراق صورت گرفته است که در این راستا باید یک میلیون هکتار در مناطق بیابانی عراق جنگلکاری شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با انتقاد از عملکرد شهرداری تهران در قطع درختان برای احداث بزرگراهها در پایتخت گفت: شهرداری باید به جای قطع درختان نسبت به انتقال آنها به مکانهای دیگر اقدام کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل ازایسنا ، با اشاره به اینکه زمانی که خودم معاون شهردار تهران بودم دستگاههای انتقال درختان را از کشور آلمان خریداری کردم گفت: متاسفانه از آن زمان تاکنون نشنیدهام که شهرداری تهران از این دستگاهها استفاده کند.
وی با اشاره به اینکه شهرداریها خودشان مجوز قطع درخت را صادر میکنند، افزود: همین امر موجب شده که شهرداریها نسبت به قطع درختان در پروژههای عمرانی خود اقدام کنند.
بهرهبرداری از جنگلهای کشور باید حداقل ده سال متوقف شود
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به اجرای آزمایشی طرح پایش و ارزیابی منابع جنگلی کشور اشاره کرد و گفت: این طرح در سال جاری در جنگلهای شمال کشور اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه حدود پنجاه سال قبل مساحت جنگلهای کشور 18 میلیون هکتار بود گفت: این در حالی است که وسعت جنگلهای کشور هم اکنون به 14 میلیون هکتار رسیده، از سوی دیگر تنها 8/1 میلیون هکتار از جنگلهای کشور انبوه و با ارزش بوده و مابقی تنک و کمتاثیرند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بر ضرورت خروج دام از جنگل تاکید کرد و گفت: متاسفانه هماکنون بیش از چهاربرابر ظرفیت جنگل در آن دام وجود دارد که در این خصوص باید نمایندگان مجلس وارد عمل شده و در این راستا تبدیل دامداریهای سنتی به صنعتی و خروج دام از جنگل از جمله برنامههای ضروری در این بخش است.
وی با اشاره به اینکه جنگلهای کشور به ده سال تنفس نیاز دارند، گفت: باید بهرهبرداری از جنگلهای کشور حداقل ده سال متوقف شود و تامین چوب صنایع مورد نیاز نیز باید یا از طریق واردات و مدیریت آن صورت گرفته و یا آنکه کشت صنعتی چوب در کشور توسعه یابد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه هم اکنون قانون به ما اجازه ممنوعیت بهرهبرداری از جنگلهای کشور را نمیدهد، گفت: هماکنون سیاست ما محدودسازی در این خصوص است اما نظر سازمان محیط حفاظت زیست این است که باید حداقل بهرهبرداری از جنگلهای کشور به مدت ده سال متوقف شود تا وسعت 14 میلیون هکتار جنگل کنونی کشور به 20 میلیون هکتار افزایش یابد.
طرح جامع مدیریت گرد و غبار در 20 استان کشور اجرا میشود
وی در ادامه از ارائه طرح جامع مدیریت گرد و غبار در کشور خبر داد و تصریح کرد: با تصویب این طرح اجرای آن در 20 استان کشور در جهت مقابله با بیابانزایی عملیاتی میشود که بر این اساس با کمک دستگاههای ذیربط در نقاطی که مشکل بیابان و گرد وغبار مواجهیم سالانه 500 هزار هکتار جنگل کاشته خواهد شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از کاشت سالانه 100 هزار هکتار جنگل در کشور عراق خبر داد و گفت: توافق کلی در این خصوص با کشور عراق صورت گرفته است که در این راستا باید یک میلیون هکتار در مناطق بیابانی عراق جنگلکاری شود.
وی با اشاره به اینکه هزینه جنگلکاری در عراق به ازای هر هکتار بین 3 تا 5میلیون تومان و در برخی جاها حتی حدود 10 میلیون تومان است، افزود: اعتبار این طرح توسط عراقیها تامین میشود اما ایران برای کاشت این جنگلها با عراق مشارکت میکند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مشکل اصلی در این زمینه فعلا استقرار نیروهای بعثی در مناطق تولیدکننده گرد وغبار در عراق است.
طرح تالابهای در معرض خطر نابودی امسال اجرا میشود
وی در ادامه به تهیه طرح جامع تمامی تالابهای کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در سال جاری طرح تالابهای در معرض خطر و نابودی به مرحله اجرا گذاشته میشود.
وی به تجهیز و ساماندهی مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست طی سالهای 90 و 91 اشاره کرد و گفت: هم اکنون 710پاسگاه محیط بانی در کشور وجود دارد که حداقل به 600 پاسگاه دیگر نیازمندیم که سعی میکنیم طی سال جاری و سال آینده تمامی پاسگاههای مورد نیاز احداث شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست استفاده از فناوریهای پیشرفته در پایش را از دیگر طرحهای سازمان حفاظت محیط زیست در سال جاری عنوان کرد و گفت: در عین حال صندوق ملی محیط زیست برای اولین بار در کشور راهاندازی میشود که در این راستا دولت یکهزار میلیارد تومان اعتبار به حساب این صندوق واریز کرده و از سوی دیگر کلیه جرائم زیست محیطی و جوایز اهدایی به سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این صندوق واریز میشود.
وی تاکید کرد: بدین ترتیب سازمان حفاظت محیط زیست میتواند با اجرایی شدن این صندوق به واحدهایی که در راستای حفظ محیط زیست گام برمیدارند و طرحهای زیست محیطی انجام میدهند وامهای کم بهره بدهند.
طرح جامع اطفای حریق در جنگلهای کشور امسال اجرا میشود
وی در ادامه از اجرایی شدن طرح جامع اطفای حریق در جنگلهای کشور خبر داد و گفت: اجرای این طرح مشترک که با مشارکت سازمان جنگلها، محیط زیست و سازمان امداد و نجات خواهد بود به 30 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که امیدواریم این اعتبار تامین و پرداخت شود.
ظرف سه سال آینده باید تمامی خودروهای فرسوده از رده خارج شود
وی در ادامه با اشاره به اینکه طرح جامع کاهش آلودگی هوای هشت کلانشهر کشور برای تصویب به کمیسیون زیربنایی دولت رفته است، گفت: بر اساس این طرح ظرف سه سال باید تمامی خودروهای فرسوده از رده خارج شود که بدین ترتیب سالانه یکهزار میلیارد تومان منابع برای این طرح باید اختصاص یابد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: از سوی دیگر تا پایان شهریورماه سال جاری در تهران و تا پایان سال 90 در کل کشور وزارت نفت سوخت را باید با استاندارد جهانی یورو 5 تحویل دهد که هم اکنون بررسیهای انجام شده نشان میدهد پالایشگاه تهران ظرف دو ماه آینده، بندرعباس در آیندهای نزدیک و پس از آن آبادان نیز سوخت یورو5 تولید خواهند کرد.
وی افزود: در عین حال در حوزه صنعت نیز تا پایان سال 91 باید تمامی استانداردهای آلایندگی خودروها به استانداردهای روز دنیا برسد که در این خصوص هنوز وزارت نفت این موضوع را نپذیرفته اما در حال رایزنی برای اجرایی کردن این توافق هستیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: آخر برنامه پنجم کل صنایع کشور مشکل آلایندگی نخواهند داشت.
بودجه محیط زیست باید به یک درصد بودجه عمومی کشور برسد
وی در ادامه با اشاره به اینکه هم اکنون بودجه محیط زیست تنها 18/0 بودجه عمومی کشور است، افزود: امیدواریم که این رقم به یک درصد افزایش یابد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه بودجه سازمان حفاظت محیط زیست در سال 89 حدود 160 میلیارد تومان بود، گفت: این رقم در سال جاری با بیست درصد افزایش 190 میلیارد تومان به مجلس پیشنهاد شد که خوشبختانه با رایزنیهای صورت گرفته در کمیسیون تلفیق بودجه سازمان به سه برابر سال گذشته افزایش یافت که امیدواریم این مساله در مجلس نیز به صورت نهایی تصویب شود.
وی در عین حال از شورای عالی اداری نیز خواست در سال جاری نسبت به اصلاح ساختار اداری سازمان حفاظت محیط زیست اقدام کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه هم اکنون 4هزار و 157 واحد آلاینده در کشور داریم گفت: این رقم 5 درصد از کل صنایع کشور را تشکیل میدهد که در سال 89 موفق شدیم 10 درصد از این میزان صنایع آلاینده بکاهیم و بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته در برنامه پنجم توسعه یعنی از سال جاری هر سال یکهزار واحد آلاینده یعنی 20 درصد از واحدهای آلاینده کشور باید کاسته شود.
وی با اشاره به تدوین طرح جامع مدیریت پسماند در کشور گفت: بر اساس این طرح سالانه باید 20 درصد دفن زباله در کشور کاهش یافته و زبالههای کشور از طریق کمپوست یا زبالهسوز امحاء شود. از سوی دیگر میزان فاضلابهای شهری کشور نیز امسال باید 10 درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته و شبکه تصفیه فاضلاب در کشور توسعه یابد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از نهایی شدن سند ملی محیط زیست خبر داد و گفت: امیدواریم در سال جاری این سند به مرحله اجرا گذاشته شود.
ارزشگذاری اقتصادی پروژهها از امسال در کشور اجرایی میشود
وی با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال «جهاد اقتصادی» گفت: بر این اساس تمامی پروژههای کشور علاوه بر ارزیابی زیستمحیطی ارزشگذاری اقتصادی میشوند. از سویی دیگر مطالعات ارزشگذاری اقتصادی 18 منطقه تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست انجام شده و برای سایر مناطق نیز در دستور کار قرار دارد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه باید در قیمت پروژهها ارزشگذاری اقتصادی و قیمت خاک، آب و ... نیز لحاظ شود، گفت: در عین حال دولت در برخی طرحهایی مانند مسکن مهر این هزینهها را از مردم نمیگیرد اما باید در دفاتر ملی ارزشگذاری اقتصادی پروژهها صورت بگیرد.
فردا تکلیف زیستگاه ببر مازندران مشخص میشود
در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت زیستگاه ببر مازندران گفت: قرار بود احیای این زیستگاه در منطقه میانکاله صورت گیرد اما نظر کارشناسان تغییر کرده و تاکید دارند که زیستگاه ببر باید به سمسکنده مازندران منتقل شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: فردا جلسه نهایی در این خصوص برگزار شده و زیستگاه ببر مشخص خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه طرح احیای میانکاله حتما چه ببرها به آنجا منتقل شوند و چه نشوند اجرا میشود گفت: رفع معارضین میانکاله زمانبر است چراکه بیش از 200 صیاد و چندین تعاونی صیادی و چند دامداری در این محل مستقر است. اما در عین حال باید نسبت به ساماندهی این منطقه اقدام شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در عین حال تاکید کرد: استاندار مازندران قرار بود پنج میلیارد تومان برای احیای زیستگاه ببر مازندران در میانکاله اختصاص دهد که تاکنون هیچ کمکی در این خصوص نکرده است.
میخواهم دستگاهها را محیط زیستی کنم
وی با تاکید بر اینکه میخواهم دستگاهها را محیط زیستی کنم گفت: تلاش میکنیم تا دستگاههای مختلف خودشان محیط زیستی شده و خودشان نسبت به حفظ محیط زیست اقدام کنند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص سقوط بالگرد محیط زیست تهران پیش از تعطیلات سال نو گفت: مرجع رسیدگی کننده به این مساله ستاد فرماندهی کل قواست اما آنچه که مدیر کل محیط زیست استان تهران گزارش کرده این است که کلیه مجوزها گرفته شده، کلیه مراتب طی شده و پرنده نیز هیچ عیبی نداشته است.
وی با اشاره به اینکه خلبانی که در این حادثه سقوط کرده است، استاد خلبان بوده است، گفت: در عین حال همکاران این خلبان ادعا میکنند که این خلبان با پرنده بین 10 تا 15 دقیقه عملیات انجام داده و پس از آن برای انجام یک عملیات دیگر به میزان زیادی به زمین نزدیک شده و این حادثه رخ داده است. اما در عین حال مرجع رسیدگی کننده به این امر ستاد فرماندهی کل قواست که در این خصوص مراحل لازم در حال طی شدن است.
پیشنهاد ادغام دستگاههای موازی در محیط زیست ارایه شده است
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به سوال دیگری در خصوص واگذاری بخشی از وظایف سازمانهای موازی به محیط زیست گفت: پیشنهاد ما واگذاری بخشی از وظایف شیلات، استاندارد و سازمان جنگلها به سازمان حفاظت محیط زیست است. در عین حال مجلسیها تاکید دارند که بخشی از وظایف وزارت نیرو نیز در بخش آب باید به محیط زیست واگذار شود اما به این مساله معتقد نیستیم.
وی در عین حال گفت: پیشنهادات حفاظت محیط زیست به شورای عالی محیط زیست ارائه شده که در این خصوص منتظر تصمیمگیری این شورا هستیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص اهم اقدامات انجام شده در سال 89 گفت: سازمان حفاظت محیط زیست 200 مصوبه از دولت که عمدتا در سفرهای استانی بوده گرفته که توانسته جایگاه ویژهای پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه سطح مناطق تحت حفاظت سازمان محیط زیست بیش از دولت نهم 7/6 درصد است کل مساحت کشور بود گفت: خوشبختانه این رقم در سال گذشته به 10 درصد رسید.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه سازمان ملل کشورها مکلف شدند تا سال 2012 میلادی 10 درصد مناطق خود را حفاظتشده کنند، گفت: خوشبختانه ایران یکسال زودتر به این رقم رسید و پیشبینی میکنیم این رقم تا پایان سال جاری به 12 درصد افزایش یابد.
وی افزایش 50 درصدی اعتبارات عمرانی جاری سازمان محیط زیست را در سال گذشت از اقدامات صورت گرفته عنوان کرد و گفت: پارسال موفق شدیم بیش از 400 خودروی عملیاتی و یکهزار و 500 دستگاه موتورسیکلت مجوز بگیریم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزایش هفت هزار پست سازمانی و 50 مورد انتصاب مدیریتی که 85 درصد آنها درون سازمانی و 15 درصد آنها خارج سازمانی بود را از دیگر اقدامات انجام شده در سال گذشته عنوان کرد و گفت: در عین حال بیش از 400 پروژه در محیط زیست مورد ارزیابی قرار گرفت که خوشبختانه ارزیابیهای زیست محیطی به روز شده و اگر پرونده پروژهای کامل باشد حداکثر ظرف یک ماه پاسخ سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص آن ارائه میشود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به افزایش 20 درصدی آزمایشگاههای طرف قرارداد محیط زیست در سال گذشته گفت: خوشبختانه در سال جاری این رقم 50 درصد افزایش خواهد یافت و تلاش میکنیم ظرف سه سال آینده کل فعالیتهای نظارتی در کشور به بخش خصوصی واگذار شده و سازمان حفاظت و محیط زیست دیگر نظارت مستقیمی نداشته و تنها نسبت به کنترل مجدد اقدام کند.
وی از افزایش 10 درصدی ایستگاههای سنجش آلودگی آب و هوا در کشور در سال گذشته خبر داد و گفت: امسال این رقم 20 درصد افزایش خواهد یافت.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اجرای پروژههای برنامهای را از دیگر دستور کارهای سازمان محیط زیست در سال جاری عنوان کرد و گفت: در عین حال گزارش ملی تغییرات آب و هوا نیز تهیه شده که تا چند روز آینده به سازمان ملل متحد ارائه خواهد شد.