حسینی :جشنواره بینالمللی فیلم فجر سالانه برگزار میشود و از گذشته هم فیلمسازان میدانند که این جشنواره بر چه محورهایی استوار است و آنها چه آثاری را میتوانند ارائه بدهند، ولی جشنوارههای دیگر معمولاً تخصصی است.
وزیر ارشاد مطرح کرد:جشنواره بینالمللی فیلم کیش یکی ازجشنوارههای موضوعی است که تکرار جشنوارههای دیگر نیست و موضوعات جدیدی را مطرح میکند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل ازایسنا ،سید محمد حسینی با اشاره به حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جشنواره بین المللی فیلم کیش در گفتگویی عنوان کرد: در کشورما در طول سال، جشنوارههای متعدد فیلم برگزار میشود و به گونهای اینها را تعریف کردهایم که همپوشانی با همدیگر نداشته باشند؛ یعنی دو جشنواره در یک موضوع نباشد و هر کدام یک محور خاصی را دنبال میکنند.
وی ادامه داد: جشنواره بینالمللی فیلم فجر سالانه برگزار میشود و از گذشته هم فیلمسازان میدانند که این جشنواره بر چه محورهایی استوار است و آنها چه آثاری را میتوانند ارائه بدهند، ولی جشنوارههای دیگر معمولاً تخصصی است. اما باز احساس نیاز میشود که در بعضی از موضوعات باید به طور خاص و متمرکز، اقداماتی صورت بگیرد و جشنواره بینالمللی فیلم کیش یکی از این جشنوارههاست که بر محورهای خاصی تعریف شده و به گونهای طراحی شده است که تکرار جشنوارههای دیگر نبوده و موضوعات جدیدی باشد و ما هم یکی از حامیان این جشنواره هستیم و به آنها کمک میکنیم، معاونت سینمایی هم در اکثر نشستهای قبل از برگزاری آن شرکت مینماید و امیدواریم که انشاءالله به خوبی برگزار شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به متولیان برگزاری این اتفاق بزرگ منطقهای یادآور شد: جشنواره بینالمللی فیلم کیش با همکاری دستگاههای مختلفی از جمله: مناطق آزاد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین دفتر رئیس جمهور درجزیزه کیش برگزار خواهد شد و فیلمسازان کشورهای منطقه اولویت ما هستند تا آثارشان در آنجا ارائه دهند و از طرف هیئت داوران بخشهای مختلف مورد ارزیابی قرار گیرد.
به گفته وی در برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم کیش توجه ویژهای به کشورهای منطقه داریم و علاقهمند به گسترش روابط با این کشورها هستیم.
حسینی خاطر نشان ساخت: این جشنواره با این که اولین دوره برگزاری را پیش رو دارد اما دوستانی که در دبیرخانه و ستاد برگزاری این جشنواره کار میکنند، همه افراد با تجربهای در این زمینه هستند، دبیر جشنواره قبلاً هم جشنواره فیلم مقاومت و دفاع مقدس را برگزار نموده و برگزاری برنامههای متعدد هنری دیگری را نیز در کارنامه دارند.
وی اضافه کرد: قطعا، در برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم کیش، از همه آن تجربیات استفاده میشود که این جشنواره به خوبی برگزار شود وامیدواریم که آثار و دستاوردهای خوب آن را در آینده مشاهده کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن اشاره به استقبال هنرمندان کشورهای مختلف از این رخداد منطقهای اظهار داشت: در سطح کشورهای منطقه نیز از طرف مسئولان برگزاری جشنواره ارتباطات خوبی برقرار شده است و طبق فراخوانی که از طرف دبیرخانه جشنواره منتشر شده، تاکنون پاسخ خوب بوده و از طرف کشورهای دیگر مورد استقبال قرار گرفته است و امیدواریم جنبه بینالمللی آن بالاتر برود.علاوه بر اینکه بعضی از فیلمسازان داوطلبانه در این جشنواره حضور پیدا میکنند و آثارشان را در محورهایی که تأکید شده، ارائه خواهند داد در چند مورد هم از کارگردانان برجسته و مطرح کشور، درخواست شده است که به طور خاص برای این جشنواره، فیلمهایی ساخته شود تا بر غنای کار افزوده گردد.
وی ادامه داد: برای اولین دوره لازم بود که تدابیری اندیشیده شود تا در جشنواره نظارهگر فیلمهایی با موضوعات و مضامین مختلف باشیم. این اولین تجربه است، قطعاً ما از دیدگاهها و نظرات مختلف بهره خواهیم گرفت، برای اینکه این جشنواره استمرار پیدا کند، شکلی ساماندهی شدهای را داشته باشد و دوستان بتوانند کار را پیگیری بکنند.
حسینی با اشاره به شعار جشنواره بر لزوم توجه به میراث مشترک و آینده مشترک و توسعه ارتباطات و همکاری های فرهنگی منطقهای تاکید کرد و افزود: ما زمینههای مشترک فرهنگی فراوانی با کشورهای منطقه داریم، اشکالی که بعضاً به جشنوارههای هنری ما مثلاً جشنواره فجر گرفته میشود، این است که بیشتر آثار و یا هنرمندان شرکتکننده از کشورهای اروپایی میآیند، یعنی مثلاً هنرمندانی در موسیقی، تئاتر و یا فیلمهایی از اروپا در این جشنواره حضور مییابند و به کشورهای منطقه کمتر توجه میشود. بالاخره ما با کشورهای منطقه مشترکات و ارتباطات گستردهتری داریم و درست نیست که اینها با فرهنگ و هنر ما ناآشنا باشند.
وی گفت: در گذشته که این همه ارتباطات و وسائل ارتباط جمعی نبوده است، میبینیم که ایرانیها حتی تا چین میرفتند و در آن زمان، آنجا شعر و ادب فارسی توسعه داشته است. در هند بیش از هشتصد سال اصلاً زبان فارسی، زبان رسمی بوده است و این نشان میدهد که ایرانیها یک روحیهای داشتهاند و ارتباطاتشان بسیار خوب بوده است و فرهنگ خودشان را به هر جای دنیا ترویج میکردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: اکنون متأسفانه گاهی اوقات میبینیم حتی کشورهای همسایه اطلاعاتشان از وضعیت فرهنگ و هنر ما بسیار کم است. خیلی از همین وزرای فرهنگی کشورهای همسایه وقتی که به ایران میآیند و موزهها، ارکستر سمفونیک، دیگر انواع موسیقی و بعضی از فیلمهای ما را میبینند برایشان خیلی جالب است و دچار اعجاب و شگفتی میشوند. چون تبلیغات علیه ما در عرصه جهانی بسیار بوده، هالیوود فیلمهای متعددی ساخته و پروژه ایران هراسی یک واقعیت است و یک توهم نیست که بعضیها فکر میکنند و این یک واقعیتی است که آنها از رسانههایشان، از ابزار هنری، از کتاب و از همه امکانات استفاده میکنند که ایرانیها را مردمانی نشان بدهند که با منطق، با خرد، با دانش و با عقل فاصله دارند. یعنی همان چیزی که خودشان هستند میخواهند به ایرانیهایی که سابقه درخشانی دارند وصل کنند.
وی با بیان اینکه باید با این نوع فعالیتهای فرهنگی، نخبگان جوامع و همچنین کشورهای منطقه را بیشتر آشنا کنیم اضافه کرد: قطعاً این گونه فعالیتها در بین مردم آن کشورها تأثیر خواهد داشت. به جای اینکه صرفاً به روابط سیاسی و یا حتی اقتصادی بیاندیشیم، روابط فرهنگی است که میتواند راهگشا باشد و میتواند در این زمینه بسیار کمک بکند، هم میتواند روابط دولتها را تلطیف بکند و هم اینکه ملتها را به همدیگر بیشتر پیوند بدهد.
حسینی اظهار داشت: ما کشوری هستیم که در گذشته نیز خواهان صلح و دوستی صفا و صمیمیت بودهایم و فرهنگ و ادبیات ما حاکی از این است و وقتی که شعری از سعدی:
بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش زیک گوهرند
حتی در سازمان ملل مورد توجه قرار میگیرد این نشان میدهد که این فرهنگ قابلیت این را دارد که در دنیا عرضه بشود و افراد هم پذیرای آن باشند.
وی ادامه داد: ممکن است در بحث سیاسی به گونهای رفتار کنیم و یا مباحث دیگری که مطرح می کنیم، دیگران گارد بگیرند و مقابله کنند، اما در بحث فرهنگ خیلی به راحتی میشود این ارتباطها را برقرار کرد و این مسئله لازم و ضروری است که امیدواریم جشنواره بینالمللی فیلم کیش در این زمینه نقش داشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص دستیابی به این اهداف عنوان کرد: فکر میکنم بایستی افقهای دوردست و نگاه آرمانی را مدنظر داشته باشیم، درست است که با واقعیتهای جامعه سروکار داریم، اما بالاخره باید با یک نگاه آرمانی وارد بشویم.اگر این همت و عزم و اراده والا در همه وجود داشته باشد ما هیچ موقع درجا نخواهیم زد.
به گفته وی ما هر ماه و هر سال بایستی این رشد و پیشرفت و تعالی را در کارها و فعالیتهایمان ببینیم و بتوانیم واقعاً این فرهنگ مهر و محبت، فرهنگ حقیقت و فرهنگی که حامی عدالت است را جهانی کنیم و این فرهنگ بایستی جهانی شود.
حسینی اظهار داشت: ما معتقدیم که زمینهساز ظهور هستیم و متناسب با آن، کارهای بزرگی را انجام بدهیم، نمیشود با کارهای کم و کوچک بخواهیم مثلاً تأثیر جهانی داشته باشیم. ممکن است تا آن مرحله فاصله داشته باشیم ولی امیدواریهای زیادی وجود دارد.
وی با اشاره به شرایط و تحولات منطقه و جهان افزود: تحولاتی که در دنیا رخ داده بخشی از آنها به خاطر تغییر نگرشها و باورها بوده است. اینکه مردم منطقه و مردم دنیا فهمیدهاند که میتوانند در مقابل زورگویی های دیگران بایستند و میتوانند تغییر ایجاد کنند. این باور و اعتماد به نفس، نقطهای بسیار مهم است و این در اثر کارهای فرهنگی انجام میپذیرد. به جای اینکه ما بیاییم فرهنگی که حاکی از یأس و ناامیدی است که آدمها را تحقیر میکند، ارائه بدهیم که در گذشته در بعضی از کارهای هنری و به خصوص فیلمهای سینمایی بوده و اینگونه بوده است باید در قالب فیلم، تئاتر، موسیقی و دیگر هنرها این باور را هم در مردم خودمان و هم در مردم دیگر کشورها تقویت کنیم که بدانند به هرحال در جهان، تحولاتی رخ خواهد داد و این وضع، وضع مطلوب نیست و باید به سمت آن مدینه فاضله برویم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با تاکید بر نقش اساسی و برجسته هنر گفت: چون این هدف یک هدف و آرمان بسیار بلندی است، لذا ما همیشه تأکید داریم بر اینکه هنرمندان ما تلاش بیشتری داشته باشند و به آنچه که انجام دادهاند، مغرور نشوند، قطعاً ظرفیت، قابلیت و توانشان بیش از اینهاست و اگر همه دست به دست هم بدهیم میتوانیم آثار ماندگاری را به وجود بیاوریم.