وزیر نفت گفت: شرکتهای پیمانکار باید به این سمت حرکت کنند که پیمانکار صرف نباشند و به بخشهای سرمایهگذاری و جذب منابع وارد شوند؛ به گونهای که خودشان از بانکها هم کمک گیرند، بعضی از پروژههای بزرگ را یکپارچه و به صورت کنسرسیوم اجرا کنند.
وزیر نفت با اشاره به تغییر در روشهای جذب منابع مالی در پروژههای صنعت نفت گفت: پیمانکاران صنعت نفت باید با تشکیل کنسرسیوم امکان مشارکت در تامین مالی طرح ها را نیز داشته باشند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر، سید مسعود میرکاظمی با بیان اینکه در سال جهاد اقتصادی باید کارهای بیشتری برای تامین منابع مالی انجام شود، تاکید کرد: هرکدام از مسئولان باید در حوزه کاری خود به سمت جذب منابع روند.
میرکاظمی افزود: منابع داخلی پاسخگوی نیاز رو به رشد منابع مالی پروژههای صنعت نفت نیست و روشهای جذب منابع هم باید تغییر کند.
وی با تاکید بر اینکه خود بانکها باید مشارکت و پروژه های صنعت نفت را پشتیبانی کنند، اظهار داشت: بسیاری از پیمانکارانی که در صنعت نفت کار میکنند دارای درآمدهای خیلی خوبی هستند که بهتر است بخشی از سود و پولی را که به دست میآورند، به صنعت نفت تزریق کنند و پروژهها را به دست گیرند.
وزیر نفت گفت: شرکتهای پیمانکار باید به این سمت حرکت کنند که پیمانکار صرف نباشند و به بخشهای سرمایهگذاری و جذب منابع وارد شوند؛ به گونهای که خودشان از بانکها هم کمک گیرند، بعضی از پروژههای بزرگ را یکپارچه و به صورت کنسرسیوم اجرا کنند.
وی با تاکید بر اینکه نیاز به منابع مالی در همه بخشها مطرح است و هیچ بخشی نیست که این دغدغه را نداشته باشد، تصریح کرد: با توجه به اینکه کشور ما کشوری ثروتمند از نظر منابع انرژی است بیشتر منابع، با مصرف ناصحیح هدر میرود اما با اجرای قانون هدفمندی یارانهها، میتوانیم ثروت ملی خود را در جای دیگر مانند توسعه زیرساختها و توسعه اشتغال مصرف کنیم.
میرکاظمی با بیان اینکه سرمایهگذاران خارجی به دلیل شرایط تحریم و مجازاتهای آن از سرمایهگذاری در کشومان هراس دارند، خاطرنشان کرد: باید به سمت منابع داخلی برویم و بسیاری از حوزهها و میدانهای گازی و نفتی نیاز به سرمایه دارند و این سرمایه باید جذب شود.
وی با تاکید بر اینکه در مجموعه صنعت نفت، قانون هدفمند کردن یارانهها ممکن است در ابتدا زیرساختهایی را نیاز داشته باشد ولی در بلندمدت حتماً منافع بزرگ ملی خواهد داشت، خاطرنشان کرد: مصرف انرژی غیر بهینه در کشور ما باید به صرفهجویی منطقی و صادرات بیشتر تبدیل شود تا درآمد بیشتری برای کشور حاصل شود.
به گفته وزیر نفت در سال گذشته گاهی آمارهایی ارائه میشد که نشان میداد میزان مصرف گاز به رقمی بیش از 565 میلیون متر مکعب در روز رسیده و این رقم بالایی است ، در حالی که همان زمان روزانه 110 میلیون لیتر هم سوخت مایع به نیروگاهها داده میشد که با احتساب آن به عددی در حدود معادل 700 تا 800 میلیون متر مکعب گاز میرسیم.
وزیر نفت در مورد وضع منابع مالی برای حوزههای پاییندستی صنعت نفت گفت: صندوق توسعه ملی منبع خوبی برای حوزههای پتروشیمی و پالایشگاهها در نظر گرفته است و باید از این منابع استفاده کرد.البته این منبع بهتنهایی کافی نیست و ما باید به دنبال جذب از خارج کشور هم باشیم.
وزیر نفت با اشاره به اینکه باید این وزارتخانه، سازمانی حاکمیتی شود، تصریح کرد: در این صورت دولت زیرساختها را فراهم میکند و بخش خصوصی باید توسعه دهد.
در چارچوب فعالیتهای صنعت نفت، اولویت با حوزههای میدان مشترک است ، به طوری که اگر میخواهیم پروژه پاییندستی تعریف کنیم، باید آن را به حوزههای میدان مشترک گره بزنیم.
وی با بیان اینکه ارزش افزوده حوزههای پایین دستی بیشتر و در حل معضل بیکاری،موثرتر است، توضیح داد: توسعه حوزههای پاییندستی مستلزم وجود خوراک است و زمانی میتوان این بخش را به مردم واگذار کرد که ضمانت تأمین خوراک به آنها داده شود.
به عنوان مثال اگر صادرات پتروشیمی به صنایع پاییندستی داده شود، ظرفیت و پتانسل ایجاد دو میلیون شغل را دارد.
میرکاظمی افزود: بنابراین در این خصوص هم بحث بهرهوری مهم است که مقام معظم رهبری در پیام نوروزی به آن اشاره فرمودند و هم اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی که بر اساس آن، بخش خصوصی حضور پیدا خواهد کرد. به گفته وی درحال حاضر بسیاری از کالاهای وارداتی، تبدیل یافته صادرات نفتی ماست.
68 درصد از واردات کشور ما کالاهای واسطهای و مصرفی است که با ارزش افزوده چند برابر وارد کشور میشود.
وزیر نفت در پایان تاکید کرد: باید به سمت حذف سوخت مایع پیش رویم و سوخت و منبع اصلی تأمین انرژی را گاز بدانیم که هم ارزانتر است، هم پاکتر و هم سرمایهگذاری مناسبی برای تولید و توزیع آن انجام شده است.