وزیر بهداشت :برنامه ما افزایش تعداد دانشکده های پرستاری و ورودی های این رشته است زیرا متناسب با ایجاد بیمارستان ها و تخت های بیمارستانی جدید به پرستاران بیشتری نیاز داریم.
وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت: برنامه این وزارتخانه افزایش دو برابری پی اچی دی پرستاری و ایجاد تخصص بالینی پرستاری درکشور است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر،مرضیه وحید دستجردی در حاشیه نواخته شدن زنگ سلامت در نشستی خبری با حضور وزیر اموزش و پرورش افزود: اکنون سالانه حدود هفت هزار پرستار کارشناس و حدود 700 کارشناس ارشد و شماری پرستار در دوره پی اچ دی از دانشکده های پرستاری فارغ التحصیل می شوند.
وی گفت: هر میزان تعداد دانشکده های پرستاری و شمار پذیرش دانشجوها افزایش یابد قطعا تعداد فارغ التحصیلان بیشتر می شود.
وحید دستجردی افزود : برنامه ما افزایش تعداد دانشکده های پرستاری و ورودی های این رشته است زیرا متناسب با ایجاد بیمارستان ها و تخت های بیمارستانی جدید به پرستاران بیشتری نیاز داریم.
وی شمار پرستاران کشور در بخش های خصوصی و دولتی را حدود 170 هزار نفر اعلام و اضافه کرد : تعداد پرستاران کنونی برای تامین نیازهای کنونی کافی است اما برای آینده که 45 هزار تخت بیمارستانی به تخت های کنونی افزوده می شود به پرستاران بیشتری نیاز داریم.
وحید دستجردی گفت: در طرح پزشک خانواده هم به ازای هر ده هزار نفر از عضو خانواده ها باید با دو پرستار قرارداد منعقد کنیم که از این نظر نیز به پرستاران بیشتری نیاز داریم.
وی افزود : سال گذشته ورودی های کارشناسی ارشد پرستاری را دو برابر کردیم و برنامه وزارت بهداشت این است که دانشجوی پی اچ دی پرستاری را دو برابر کنیم. دکتر وحید دستجردی همچنین با اشاره به برگزاری آزمون پرستاری 23 هزار پرستار در اسفند گذشته گفت: اکنون مراحل گزینش آنان طی می شود و تا یکی دو ماه آینده به جامعه پرستاران کشور افزوده می شوند.
وی همچنین درباره استخدام مربیان بهداشت مدارس گفت : امروز به وزیر آموزش و پرورش گفتم با توجه به کمبود مربیان بهداشت مدارس که حدود هفت هزار نفر هستند برای آموزش رابطان بهداشت مدارس ، طبق برنامه ای مدون آمادگی داریم. وحید دستجردی با اشاره به برنامه وزارت آموزش و پرورش برای استخدام پنج هزار مربی افزود : تا وقتی تعداد مربیان بهداشت افزایش یابد و به حد کافی برسد ، اگر مدارس از میان دبیران خود رابطان بهداشت معرفی کنند آمادگی داریم به آنان آموزش کامل دهیم.
وی همچنین درباره بهداشت دهان و دندان کودکان و نوجوانان کشور گفت : بر اساس آمار ، اکنون در سنین ده تا 12 سالگی سه دندان پوسیده یا کشیده وجود دارد درحالی که بر اساس استاندارد ، این تعداد باید یک دندان باشد.
وحید دستجردی با اذعان به ضعف در بهداشت دهان و دندان کودکان و نوجوانان تاکید کرد: در این زمینه حتما باید فعالیتی مشترک با آموزش و پرورش داشته باشیم .
وی گفت : برنامه وزارت بهداشت این است که در سنین کودکی ، فلوراید را به دندان های آنان بزنیم تا دندان هایشان حدود 70 درصد از پوسیدگی در آینده مصون شود.
وزیر بهداشت و درمان ، فلوراید خوراکی را با وانیش فلوراید متفاوت دانست و افزود : در وانیش فلوراید ، هر شش ماه یکبار دندان های کودکان را با فلوراید رنگ می کنیم تا آنان در آینده دچار پوسیدگی دندان نشوند.