معاون درمان وزارت بهداشت از قرار گرفتن پرستاران واجدشرایط دارای مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد که بیشترین امتیازات لازم را کسب کنند همتراز هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی خبر داد.
معاون درمان وزارت بهداشت از قرار گرفتن پرستاران واجدشرایط دارای مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد که بیشترین امتیازات لازم را کسب کنند همتراز هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی خبر داد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، حسن امامی رضوی در حاشیه برنامه سومین همایش بزرگ پرستاران بسیجی که در بیمارستان فوقتخصصی خاتمالانبیا (ص) برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ارتقای آموزش و یادگیری پرستاران تحت عنوان پرستار و آموزش بالینی در سال 90 اجرا خواهد شد و در این راستا برای تشویق پرستاران و ارائه خدمات بهتر از سوی آنان، پرستاران واجد شرایط دارای مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد همتراز هیئت علمی دانشگاهها قرار میگیرند.
وی افزود: براساس نامگذاری مقام معظم رهبری که سال 90 را به عنوان جهاد اقتصادی مزین کردند مسلماً هر زمان تعبیر از جهاد میآید باید کار متفاوت صورت پذیرد.
امامی رضوی تصریح کرد: بر اساس مصوبات و قوانین در سال 90، بالغ بر 3 برنامه شاخص در بحث ارتقای بهرهوری شغلی پرستاران در کشور صورت میپذیرد که نخستین برنامه بحث گزینش 23 هزار پرستار است تا پرستاران با ایجاد زمینه شغلی بهتر بتوانند خدمات مناسبتری را نیز به مردم ارائه کنند.
* ساعات زیاد فعالیت پرستاران به کاهش کیفیت ارائه خدمات به بیماران منتهی میشود
وی گفت: یکی از اشکالاتی که ما در ارائه خدمات پرستاری داریم ساعات بسیار کار پرستاران است که باعث خستگی و متعاقباً کاهش کیفیت ارائه خدمات پرستاری است که میتواند باعث برخوردهای بین پرستاران و بیماران شود.
امامی رضوی اظهار داشت: برنامه دیگری که در سال 90 اجرا میشود قانون تعرفهگذاری در حوزه شغل پرستاری است زیرا تاکنون ارزشگذاری بر حسب کیفیت فعالیت پرستاران صورت نمیپذیرفت و بر این اساس برای بهرهوری بهبود بیماران بعضی از خدمات یا فراموش میشد یا به ثبت نمیرسید که بسترها و قانون این ارزشگذاری بر خدمات از 3 سال گذشته تمام جوامع آن لحاظ شد.
* اجرای تعرفه ارزش گذاری در بیمارستانها بر حسب کیفیت فعالیت پرستاران
وی تصریح کرد: بر این اساس برای هر نوع خدمات ارزشگذاری و تعرفه خاصی تعیین شده است که برای وهله نخست در چندین بیمارستان اجرا میشود و در آینده در کل کشور این قانون اجرا خواهد شد.
امامی رضوی در ادامه به برنامه سوم حوزه پرستاری در سال 90 که همان همترازشدن پرستاران کارشناس و کارشناس ارشد در هیئت علمی دانشگاهها که بیشترین امتیاز را کسب کنند اشاره کرد و گفت: برای تشویق و همچنین ارائه کیفیت خدمات بهتر به دلیل اینکه پرستاران نمیتوانند عضو هیئت علمی درآیند این گروه در صورت کسب امتیاز لازم میتوانند از مزایای همترازی هیئت علمی دانشگاهها بهرهمند شوند.
وی اظهار داشت: برخی موانع پرستاران از جمله عدم امنیت شغلی نیز امیدواریم در سال 90 برداشته شود.
* تعرفهگذاری سال 90 برای کاهش تخلفات بر عهده دولت گذاشته شده است
معاون درمان وزارت بهداشت درباره چگونگی تعرفهگذاری خدمات درمانی در سال 90 نیز بیان داشت: تعرفههای پزشکی نسبت به هر سال براساس تورم یک رشدی پیدا خواهد کرد که در سال گذشته تعرفهگذاری بر عهده سازمان نظام پزشکی بود ولی امسال این تعرفهگذاری برای کاهش تخلفات بر عهده دولت قرار گرفته است.
وی گفت: با تعاملی که با سازمان نظام پزشکی براساس هدفمندسازی یارانه شده است امیدواریم تعرفهگذاری مناسب و معقول در سال 90 در حوزه پزشکی صورت پذیرد.
امامی رضوی با اشاره به اینکه تعرفهها رشد نامناسب نداشته بلکه شاید عدم رعایت تعرفهها از طرف برخی پزشکان در این راستا صورت پذیرفته باشد، افزود: سازمان نظام پزشکی بحث نظارت را در گذشته بر عهده وزارت بهداشت سپرده بود و وزارت بهداشت نیز به دلیل عدم توانایی نمیتوانست نظارت مناسبی در زمینه تعرفهها داشته باشد در حالی که نظارت تعرفهها بر عهده سازمان نظام پزشکی باید صورت میپذیرفت.
* استخدام 23 هزار پرستار در مدت 6 ماه در صورت تامین منابع مالی
معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به وضعیت اعلام جواب نتایج آزمون استخدامی پرستاران نیز اظهار داشت: نتایج آزمون استخدامی پرستاران معلوم است و در حال حاضر فرآیند مصاحبه و گزینش در حال اجرا است ولی تا انجام گزینش نتایج نهایی اعلام نمیشود و این روند استخدامی به صورت تدریجی تا 2 یا 3 ماه انجام و پرستاران جدید به احتمال زیاد از اردیبهشت به تدریج وارد بیمارستانها میشوند و در صورت تأمین منابع استخدام 23 هزار پرستار در عرض 6 ماه صورت میپذیرد.
وی در زمینه کاهش ساعت پرستاران نیز گفت: در قانون پیشبینی شده است که کسانی میتوانند مشمول قانون کاهش ساعت کار شوند که تنها در یک محل یا در بخش خصوصی یا در بخش دولتی فعالیت کنند و از آنان تعهد نیز گرفته میشود.