روسای دانشگاهها باید با تقویت تفکر جهادی در بین مسوولان اجرایی دانشگاهها و واگذاری مسوولیت به افراد متخصصی که دارای تفکر جهادی بوده و متدین و قاطع هستند، بر سرعت عمل در انجام فعالیتهای علمی و پژوهشی و آموزشی برای پیشرفت سریع تر کشور بیافزایند.
دانشجو با اشاره به استقبال خانوادهها از رعایت مبحث عفاف و حجاب در دانشگاهها بر انجام این امر در دانشگاهها تأکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از برنا، کامران دانشجو، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با جمعی از روسای دانشگاهها ، پژوهشگاهها و پارک های علم و فناوری مستقر دراستان تهران اعلام کرد: ما دانشگاهیان معتقدیم دانشگاهها رکن اساسی در پشتیبانی علمی و فنی برای جهاد اقتصادی در سطح کشور هستند .
وی یکی از خصوصیات کارهای جهادی، عالمانه و انقلابی بودن آن عنوان کرد و افزود: در این راستا روسای دانشگاهها باید با تقویت تفکر جهادی در بین مسوولان اجرایی دانشگاهها و واگذاری مسوولیت به افراد متخصصی که دارای تفکر جهادی بوده و متدین و قاطع هستند، بر سرعت عمل در انجام فعالیتهای علمی و پژوهشی و آموزشی برای پیشرفت سریع تر کشور بیافزایند.
وزیر علوم با برشمردن برخی از امور انجام شده در وزارت علوم در سال گذشته گفت : سال گذشته درباره علوم انسانی و بازنگری در سر فصلها و متون آن کار گستردهای صورت گرفت و باید تا مهر امسال برنامههای جدیدی در این خصوص به دانشگاهها ارایه کنیم که بخشی از آن ، تهیه و تالیف کتب ، منابع و مراجع جدید برای سال تحصیلی 91 – 90است.
دانشجو همچنین با تاکید بر جذب هر چه بیشتر اعضای هیات علمی و بالا بردن ظرفیت پذیرش دانشجویان در دورههای دکترا توسط دانشگاهها گفت:پژوهشگاههای مورد تایید وزارت علوم با مجوز شورای گسترش میتوانند دانشجویان دکترای پژوهش محور در رشتههای متفاوت پذیرش کرده و دانشگاهها هم میتوانند در ازای 5 دانشجوی دکترای آموزش محور ، یک دانشجوی پژوهش محور را با لحاظ شرایط مورد نظر جذب کنند و با این روش میتوان ظرفیت پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی را در کشور افزایش داد .
وزیرعلوم با اعلام اینکه در سال جاری تعداد زیادی هیات علمی در دانشگاهها جذب میشوند، در خصوص انجام امور پژوهشی در کشور گفت : در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری امسال 15 پژوهشگاه در درون دانشگاهها ایجاد می شود تا اساتیدو دانشجویان دانشگاهها بتوانند در فضایی مناسب تر به انجام امور پژوهشی خود بپردازند و به پیشرفت علم و فناوری کشور بیشتر از گذشته کمک نمایند .
وی همچنین با تاکید بر ارتباط مستمر و منطقی صنعت و دانشگاه اظهار داشت : زمانی که امور پژوهشی انجام گرفته با هماهنگی و مشارکت هر دو بخش صنعت و دانشگاه بوده ، شاهد رشد و جهش در آن امور بوده ایم و به عنوان مثال پیشرفتهای بخش هستهای و هوا فضا شاهدی بر این مدعاست .
دانشجو در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص تولید علم و چگونگی تبدیل علم به ثروت یادآور شد: وزارت علوم وظیفه سیاستگزاری در چگونگی تولید علم و جهتدهی آن در دانشگاهها را بر عهده دارد وباید به گونهای برنامه ریزی کند و آییننامهها را تدوین کند که تحقیقات دانشگاهی در مسیر حل مشکلات کشور موثر واقع شوند اما در مرحله تبدیل علم تولید شده به ثروت ملی باید حوزه کار برد و صنعت وارد میدان عمل شوند و سرمایه گذاری مناسبی را انجام دهند.
وی افزود : وزارت علوم با تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان و ایجاد صندوقهای حمایتی میتواند در این راستا در شورای عتف سیاستگزاری نموده و کمک لازم را انجام دهد ، اما نقش اساسی در مرحله تبدیل علم تولید شده در دانشگاهها را که البته با جهت دهی حل مشکلات و باز کردن گرههای حوزههای کار برد صورت میپذیرد ، بخش صنعت و حوزه کاربرد ایفا میکنند که باید در این خصوص سرمایهگذاری نموده و به صورت موثر وارد عمل شوند .
وی همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره شهید دکتر علی محمدی و شهید دکتر شهریاری با تاکید بر ایجاد فضای معنوی در دانشگاهها در کنار بخش آموزشی و علمی گفت : علم به صورت مطلق نمیتواند راهگشا باشد و ایمان و جهان بینی است که به علم جهت می دهدو روسای دانشگاه ها باید در این خصوص تحولات مثبت در دانشگاهها ایجاد کنند و در مسیر کرامت انسانی و آموزههای دینی برنامهریزی داشته باشند .
وزیر علوم در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به استقبال خانوادهها از رعایت مبحث عفاف و حجاب در دانشگاهها بر انجام این امر در دانشگاهها تاکید کرد.