مهمانپرست :درباره عملکرد منافقین انتظار ما از سازمان ها و مجامع بین المللی و کشورهای مدعی حقوق بشر این است که بدون رفتار دوگانه و سیاسی ، به محکومیت اعمال تروریستی اقدام کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اتحادیه اروپا باید هر چه سریعتر به اصلاح رفتار خود درباره گروهک های تروریستی اقدام کند
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر، رامین مهمانپرست درباره حمایت های اتحادیه اروپا از منافقین در حوادث اردوگاه این گروهک در عراق افزود: درباره عملکرد منافقین انتظار ما از سازمان ها و مجامع بین المللی و کشورهای مدعی حقوق بشر این است که بدون رفتار دوگانه و سیاسی ، به محکومیت اعمال تروریستی اقدام کنند.
وی تاکید کرد: انها همچنین باید از پناه دادن به تروریست ها دست بردارند و بدانند که راه نفوذ در قلوب مردم ایجاد فتنه و حمایت از اقدامات شیطنت آمیز گروهک های تروریستی نیست.
مهمانپرست گفت: اگر کشورهای اروپایی مداخلات خود را در کشورهای مستقل قطع کنند و رویکرد صحیح در پیش بگیرند بهتر خواهد بود.
افزایش توان پیگیری روابط اقتصادی در دستور کار دستگاه دیپلماسی
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره چگونگی تغییر ساختار وزارت امور خارجه گفت: بازنگری در ساختار تشکیلاتی این وزارتخانه متناسب با شرایط و تحولات ، طبیعی است.
مهمانپرست با بیان اینکه این تغییر چند سال یک بار صورت می گیرد گفت: پیش از این نیز سوابق زیادی برای بازنگری با توجه به شرایط و وضع سیاسی دنیا وجود داشته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری امسال را سال جهاد اقتصادی نامگذاری فرموده اند، یکی از محورهای دستور کار تغییر ساختار دستگاه دیپلماسی و وزارت امور خارجه ، افزایش توانایی های این دستگاه در پیگیری روابط اقتصادی با دیگر کشورهاست
مهمانپرست گفت: بررسی کارشناسی برای این منظور ادامه دارد و جهت گیری تغییر ساختار به سمتی پیش می رود که تعداد و توانایی های بخش هایی که مستقیم با دیگر کشورها کار اقتصادی دارند حداقل تا پنج برابر نسبت به گذشته افزایش می یابد.
ملت ها بیدار شده اند
سخنگوی وزارت امورخارجه درمورداظهارنظربلر وزیر سابق انگلیس که گفته سرنگونی ایران برای غرب فوق العاده مهم و در این صورت است که غرب می تواند در آینده به خاورمیانه جدید خوشبین باشدگفت: آقای بلر آرزوهای خود را بیان کرد و این مطالب در قلب برخی حامیان رژیم صهیونیستی همیشه مکتوم بوده اما بلر دیگر صبرش لبریز شده و بعضی از آن نکات را گفته است. وی افزود: فکر می کنم آقای بلر باید همچنان این آرزو را در ذهن خود نگه دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: واقعیت منطقه و کشورها از موضوعی که از قبل در ذهن سلطه گران وجود دارد متفاوت است زیرا ملت ها بیدار شده اند و پاسخ بسیار محکم و دندان شکنی به کسانی که فکر سلطه بر دیگر کشورهای مستقل و کنار زدن اراده ملی کشورها را در ذهن خود می پرورانند خواهند داد.
مهمانپرست افزود: بلر و هر فرد دیگری که چنین اظهاراتی را بگوید فقط به منافع مردم انگلیس ضربه وارد می کند و موجب بدبینی مردم دنیا به کسانی که در این کشور در پی روابط سیاسی باشند خواهد بود.
امیدواریم هر چه سریعتر ثبات و امنیت به ساحل عاج برگردد
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اخرین وضعیت دیپلماتهای ایرانی در ساحل عاج گفت: با توجه به اتفاقی که در کشور ساحل عاج افتاده و وضعیت امنیت اتباع کشورهای مختلف ازجمله اتباع ما را به خطر انداخته بود طبیعی بود که دستگاه سیاست خارجی تمام تلاش خود را برای حفظ جان اتباع ایرانی و دیپلمات های کشورمان انجام دهد.
وی افزود: یکی از راه ها تماس با سازمان ملل و پیگیری از طریق نمایندگی ما در این سازمان با دبیرکل سازمان ملل بود و تماس تلفنی وزیر امورخارجه کشورمان با وزیرخارجه فرانسه به دلیل اینکه نیروهای فرانسوی در کشور ساحل عاج حضور نظامی دارند و در وضعیت آنجا مداخله داشته اند انجام شد و طبیعی است که ما امنیت اتباع و دیپلمات های خودمان را از آنها انتظار داشته باشیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما تلاش هایی را که منجر به خروج اتباع ایرانی از کشور ساحل عاج شد، دنبال کردیم و اکنون دیپلمات های ما و اتباع ایرانی از آن کشور خارج شده اند و امیدواریم هر چه سریعتر ثبات و امنیت به ساحل عاج برگردد.
مهمانپرست درباره موضع ایران در خصوص مداخله فرانسه و سازمان ملل در کشور ساحل عاج افزود: اینکه مداخله کشورهای مختلف در هر کشوری چگونه ارزیابی می شود بستگی به وضعیتی دارد که باید جامعه جهانی درباره آن اقدام کند و ما به هر نوع اقدامی که بدون موافقت همه کشورها و بدون توجه به رأی و نظر ملتها صورت بگیرد تحفظ داریم.
وی گفت: فکر می کنیم باید زمینه طوری باشد تا بدون خشونت با ایجاد فضایی برای تفاهم بین گروه هایی که باهم اختلاف نظر دارند و بدون مقاصد سیاسی خاص برای حل بحران ها اقدام جدی به عمل اید
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره گفتگوی وزیر امور خارجه کشورمان با همتای لبنانی خود درباره خروج اتباع لبنانی از کشور ساحل عاج نیز گفت: فکر می کنیم اقدامی انسان دوستانه باید صورت گیرد تا همه کسانی که در شرایط ناامنی گرفتار شده اند نجات یابند و ما اگر بتوانیم کمکی برای خروج آنها و بردن آنها به جای امن بکنیم حتماً از تمام توان و امکاناتمان استفاده خواهیم کرد.
از حقوق و مطالبات ملت ها حمایت می کنیم
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اعزام نیروهای عربستان به بحرین گفت: راه حل بحران در هر کشور ایجاد فضایی است که به شناسایی ، بررسی و تأمین مطالبات مردم کمک کند.
رامین مهمانپرست افزود: اگر به اشتباه وارد مسیر نادرستی شویم ، نه تنها این مطالبات تأمین نمی شود بلکه بحران را پیچیده تر می کند.
وی گفت: اگر دست دولت ها به خون مردم آغشته شود زخم های عمیق و کهنه ای ایجاد می کند که رفع این زخم ها می تواند ضایعات زیادی داشته باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: دخالت دیگر کشورها را در موضوعی کاملاً داخلی که به صورت مسالمت آمیز به دست مردم کشور عنوان می شود درست نمی دانیم.
مهمانپرست گفت: فکر می کنیم این رویکرد اشتباه باید هرچه سریع تر تصحیح شود. وی با بیان اینکه از حقوق همه ملت ها و مطالبات آنها حمایت می کنیم افزود: فکر می کنیم توجه به نظر اکثر مردم در هر کشوری می تواند تأمین کننده منافع آن کشور باشد و آرامش را به آن کشور برگرداند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: نباید به جای توجه به نظر اکثر مردم ، با سرکوب راهی را رفت که حتماً هدف آن دولت ها را نیز تأمین نخواهد کرد.
مشکلی برای راه اندازی نیروگاه بوشهر در اینده نزدیک وجود ندارد
سخنگوی وزارت امور خارجه دربارهاظهار نظرمداخله جویانه یک مقام روسی گفته است نمایندگان مجلس ایران صلاحیت بررسی و اظهارنظر درباره عملکرد و فعالیت کارشناسی روسی در نیروگاه بوشهر را ندارند، گفت: فعالیت کارشناسان فنی به خوبی ادامه دارد و نیروگاه مسیر خود را به خوبی طی می کند .
سخنگوی وزارت امورخارجه افزود: تقریبا همه کارهای لازم برای راه اندازی این نیروگاه انجام شده است و فقط منتظر تولید برق هسته ای در نیروگاه و واردشدن آن به شبکه سراسری برق کشور هستیم و در این زمینه همکاری بسیارخوبی میان کارشناسان ما و کارشناسان روسی وجود دارد.
وی گفت: طبیعی است که نمایندگان مجلس نگران تاخیر در راه اندازی نیروگاه بوشهر بودند و این حق آنهاست که نگرانی خود را اظهار کنند ، این نظارت نمایندگان مجلس و همه بخشهای ملت ، کمک می کند که کار بهتر و دقیق تر انجام شود. مهمانپرست یادآور شد: هیچ مشکلی برای راه اندازی نیروگاه در آینده بسیار نزدیک وجود ندارد. سوال دوم این خبرنگار نیز درباره موضع دوگانه سعدحریری بود که مهمانپرست در پاسخ گفت: درباره اظهارات سعد حریری قبلا هم مطالبی را گفتیم و توصیه کردیم که باید شخصیتهای سیاسی و احزاب و جریانهایی که در کشور لبنان فعالیت می کنند متوجه شرایط حساس منطقه باشند و منافع ملی و وحدت ملی لبنان را در نظر بگیرند و اظهاراتی که تامین کننده منافع لبنان نیست نداشته باشند و قطعا به تمامیت ارضی و وحدت ملی لبنان توجه کنند.
وی افزود: درباره حضور و موثر بودن مشارکت همه جریانهای سیاسی لبنان نیز قبلا تاکید کردیم و فکر می کنیم باید همین مسیر دنبال شود.
متعرضان به منافع ملی ایران پاسخ مقتدرانه دریافت می کنند
رامین مهمانپرست درباره اظهارات اخیر وزیر خارجه کویت گفت: حوادثی که در منطقه اتفاق می افتد از چند جهت قابل توجه است.
وی افزود: در پی بیداریای که در میان ملت ها به وجود آمده است، مردم در این کشورها به دنبال مطالبات خود هستند. سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: توجه به این مطالبات و برآورده کردن خواسته های اکثریت جامعه، حتما می تواند به اقتدار دولت ها کمک کند.
مهمانپرست افزود: راه رسیدن به اقتدار واقعی تحقق مطالبات مردم است و روش های غیر از آن و برخوردهای خشونت آمیز مسیر انحرافی است که به نتیجه نخواهد رسید.
وی گفت: در پی حرکت های مردمی در منطقه، منافع رژیم صهیونستی و کشورهای حامی این رژیم به ویژه امریکا به خطر افتاده است و آنها احساس می کنند که استقلال کشورها و مشارکت جدی مردم در تعیین سرنوشت خودشان در منطقه حساس خاورمیانه و شمال افریقا موجب از بین رفتن زیادهطلبیهای آنها خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: رژیم صهیونیستی و حامیان آن به دنبال تغییر صورت مسئله هستند که یکی از راههای آن طرح بحث های انحرافی و ایجاد اختلاف میان کشورهای منطقه است.
مهمانپرست گفت: آنها فکر می کنند که اگر کشورهای مستقل و مقتدری در منطقه به وجود بیایند و رویکرد همکاری و همگرایی را در پیش بگیرند، جایی برای آنها باقی نخواهد ماند بنابراین با مطرح کردن موضوعات انحرافی و مسائل جعلی، موجبات بروز اختلاف میان کشورهای منطقه را به وجود می آورند.
سخنگوی وزارت امور خارجه به کشورهای منطقه توصیه کرد که با درایت و زیرکی مراقب ترفندهای رژیم صهیونیستی و حامیان آن باشند و اسیر این فتنه ها نشوند. مهمانپرست گفت: یکی از این موارد به داستانی مربوط می شود که شاید حدود دو سال پیش مطرح شد که طی آن دادگاهی در کویت اتهامی را به برخی از اتباع ایرانی نسبت داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: همان موقع موضوع پیگیری، و اعتراض و واکنش جدی نشان داده شد و به دنبال آن مقامات کویتی چنین اتهامی را تکذیب کردند.
مهمانپرست گفت: زنده کردن یک موضوع قدیمی و طرح یک اتهام واهی میان کشورهای منطقه، فقط موجب تامین منافع رژیم صهیونیستی و حامیان آن می شود و انتظار ما برخورد هوشمندانه و بادرایت با این فتنه هاست.
وی افزود: اولویت سیاست خارجی ما تقویت روابط با همسایگان و پیگیری بحث همگرایی و همکاری با کشورهای منطقه برای تامین امنیت، ثبات، توسعه و رشد کشورهای منطقه است.
مهمانپرست گفت: فکر می کنیم این بهترین راه برای خروج کشورهای بیگانه و کسانی است که منافع خود را بر منافع ملت های منطقه ترجیح می دهند.
آشوب و ناامنی ، تنها حاصل حضور نظامی غربی ها در منطقه
رامین مهمانپرست افزود: تمایل نیروهای آمریکایی به تمدید قراردادهای حضور خود در منطقه از سال های قبل دنبال می شد و کشورهای منطقه دید خوبی در این باره ندارند.
وی گفت: نیروهای آمریکایی مشاهده کردند که رفتارهایشان موجب نفرت ملت های منطقه به عملکرد آنها شده است. سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به وقایعی که نیروهای نظامی آمریکایی در افغانستان ایجاد کردند افزود: به عنوان سرگرمی اتباع شریف و بی گناه افغانستان را می کشتند و با کشته های آنها مراسم تفریح خود را دنبال می کردند. مهمانپرست گفت: این اقدامات فقط انزجار ملت ها را در پی دارد و ریشه حضور این نیروها را در منطقه از بین می برد.
درباره معاملات نفتی هیچ مشکلی وجود ندارد
رامین مهمانپرست در پاسخ به این سؤال که ،سخنگوی اقتصادی دولت گفته مشکل دریافت پول نفت از هند حل شده است آیا این مشکل به صورت موردی و استثناء حل شده است یا همچنان محدودیت ها ادامه دارد؟ گفت: در خصوص معاملات نفتی و خرید و فروش ان هیچ گونه مشکلی به صورت قانونی وجود ندارد و حتی تحریم های غیرقانونی سازمان ملل و شورای امنیت شامل حال مبادلات تجاری ما در زمینه نفت و گاز نمی شود.
وی افزود: اینکه چگونه مبالغ مربوط به فروش نفت و گاز دریافت شود، فرمول های فنی وجود دارد و توافق دو کشور را می طلبد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: یکی از راه هایی که می تواند در این خصوص انتخاب شود مبادله مبلغ مربوط به معاملات نفت و گاز از طریق بانک های کشورهایی است که ما در آنها می توانیم برای پرداخت بدهی به سایر شرکت ها راحت تر اقدام کنیم.
مهمانپرست افزود: اینکه توافق فنی بین دو کشور صورت بگیرد تا از چه محل و چه کشوری این پول پرداخت شود بحث های کارشناسی است که ابهامی در مقطعی کوتاه به وجود آمد اما با نشست های کارشناسی این مسئله حل شد.
وی درمورد اخراج متقابل دیپلمات های کویت و ایران و اینکه این اقدام؛ دیپلماتیک است یا نه؟ گفت: ما به هیچ وجه اولویت کار خود را کمرنگ کردن روابط با کشورهای همسایه و منطقه نمی دانیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: اصل این موضوع را فتنه می دانیم که کشورهای حامی رژیم صهیونیستی برای تأمین منافع آن رژیم دنبال می کنند.
مهمانپرست گفت: آنها به دنبال ایراد اتهامات واهی هستند و پروژه ایران هراسی، پروژه ای تعریف شده در این خصوص است که البته کشورهای منطقه باید هوشیار باشند و وارد این فتنه نشوند.
وی افزود: البته اگر هر کشوری برخوردی انجام دهد که به حقوق ملت ایران و در بحث سیاست خارجی بخواهد خدشه ای وارد کند حتماً پاسخ قاطعانه ای دریافت خواهد کرد.
مردم عراق از منافقین نفرت دارند
مهمانپرست درباره پیگیری جمهوری اسلامی ایران برای استرداد سران منافقین از عراق گفت: منافقین پرونده سیاهی دارند.
وی افزود: منافقین جنایات بسیاری برضد ملت ایران انجام دادهاند که در پرونده آنها بیش از 12 هزار ترور ثبت شده است و این گروهک به عنوان یک گروهک تروریستی برای مردم دنیا شناخته می شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: طبیعی است که عراق بر اساس قانون اساسی و همچنین براساس احکام قضایی خود در پی حق حاکمیت بر سرزمینش باشد.
مهمانپرست افزود: دولت عراق بر مبنای حقوق و قوانینی که در داخل آن کشور وجود دارد عمل می کند و ما فکر می کنیم که کشورهای غربی و آنها که مدعی مبارزه با تروریسم هستند با توجه به عملکرد این گروهک، بهتر است از حمایت از گروههای تروریستی دست بردارند.
طبیعت رژیم صهیونیستی، جنایت و تجاوزگری
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره دور جدید حملات رژیم صهیونیستی به نوارغزه گفت: طبیعت رژیم صهیونیستی؛ تجاوزگری، قتل، کشتار و جنایت است و آنها در شرایطی قرار گرفته اند که احساس می کنند تحولات منطقه و بیداری ای که اکنون در کشورهای منطقه به وجود آمده است مستقیماً در مقابل تجاوزگری های این رژیم قرار دارد و تمام تلاش خود را می کنند تا مسائل انحرافی ایجاد کنند و یکی از موضوعاتی که در دستور کار خود قرار داده اند، ادامه جنایاتشان در فلسطین و غزه است.
وی افزود: رژیم صهیونیستی فکر می کند کشورهای منطقه درگیر مسائل دیگری هستند و آنها می توانند از این فرصت استفاده کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: رژیم صهیونیستی باید بداند حرکتی که در منطقه ایجاد شده است ، دیر یا زود به حضور مقتدرانه ملتها در حاکمیت آن کشورها منجر خواهد شد و نتیجه استقلال واقعی کشورها و پشتوانه قوی مردمی آنها مقابله با رژیم صهیونیستی و تجاوزگری های آن خواهد بود و به زودی شاهد پایان همه این جنایت ها و تجاوزگری ها خواهیم بود.
راهبرد دستگاه سیاست خارجی کاملا مشخص است
مهمانپرست درباره انتقادهای برخی نمایندگان مجلس درباره کارکرد وزارت خارجه در تحولات منطقه داشتند ،گفت: نوع حضور و فعالیت ما در تحولاتی که در منطقه اتفاق می افتد کاملا قابل مشاهده بوده و دستگاه سیاست خارجی از ابتدای تحولات تا زمان فعلی ،همه تحولات را کاملا دقیق زیر نظر داشته ، رصد کرده و مواضع را شفاف بیان کرده است.
مهمانپرست گفت: موضوعی که می تواند راه نجات و رشد کشورهای منطقه باشد توجه به مطالبات اکثریت ملت در یک جامعه است.
وی افزود: اگر دولت ها کاری کنند که مردم آن کشور از آنها حمایت کنند ، حتما اقتداری واقعی ایجاد خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: وقتی دولت های منطقه ما از استقلال و اقتدار برخوردار باشند زمینه برای کار جمعی و ایجاد ثبات ، امنیت ، رشد و توسعه در منطقه فراهم خواهد شد.
مهمانپرست گفت: اینکه به جای تامین مطالبات مردم در کشورهای منطقه با آنها برخورد خشونت آمیز شود و آنها را سرکوب و یا از مداخله کشورهای خارجی استفاده کنند ، مسیر نادرستی است .
سیاست اصولی ما، توجه به خواست ملتها
مهمانپرست درباره رویدادهای سوریه گفت : سیاست اصولی کشور ما توجه به خواست ملت هاست اما کشورهای غربی و آمریکایی ها یک مسئله انحرافی را دنبال و با کمک رسانه های خود سعی می کنند حرکتی مصنوعی در گوشه ای ایجاد یا از حرکت گروه کوچک و اقلیتی ، بزرگنمایی کنند و آن را خواست و اراده اکثریت یک جامعه نشان دهند.
وی افزود : حرف ما این است که حتی باید به دیدگاههای اقلیت هم توجه کرد و مواردی را که قابل تأمین است ، باید تأمین کرد اما اگر قرار باشد با فشارهای سیاسی و بزرگنمایی های رسانه ای نظر اقلیت کوچک یک جامعه را به اکثریت مردم تحمیل کرد این دیگر اسمش دموکراسی نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه تحمیل اراده اقلیت به اکثریت جامعه عین دیکتاتوری است گفت : آمریکایی ها در افکار عمومی حرکتی انحرافی را دنبال می کنند که کسی نباید فریب آنها را بخورد.
وی افزود: اینکه با مردم نباید برخورد خشونت آمیز داشت جزو اصول ماست و ما به هیچ وجه برخورد سرکوب آمیز و خشونت آمیز را با مردمی که خواسته های مسالمت آمیز داشته باشند ، تأیید نمی کنیم ، اما اگر گروهی در کشوری قصد فتنه و آشوب یا با کمک نیروهای خارجی تلاش کنند امنیت را بر هم بزنند طبیعی است که دولت ها باید برای برقراری امنیت اقدام کنند.
مهمانپرست گفت: چیزی که در این میان اتفاق می افتد حرکتی شیطنت آمیز از طرف نیروهای غربی به ویژه آمریکایی هاست که صهیونیست ها در آن مشارکت دارند .
وی افزود : آنها فکر می کنند تحولات و بیداری که در منطقه به وجود آمده است چون منافع آنها را تهدید می کند ، می خواهند در چند کشوری که در منطقه از جریان مقاومت حمایت می کنند انتقام بگیرند .
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت : برای همین است که فرض کنید در ایران ، سوریه یا در برخی کشورها سعی می کنند گروهک های کوچکی را تحریک کنند و با حضور آنها و بزرگنمایی که به وسیله رسانه های غربی و آمریکایی صورت می گیرد به مردم دنیا ، عنوان کنند که این تعداد، اکثریت جامعه را تشکیل می دهند.
وی افزود : این بزرگترین تحریف و دروغ است و اگر تلاش شود تا اراده جمع کوچکی به مردم و اکثریت جامعه تحمیل شود؛ عین دیکتاتوری و نقض دموکراسی در یک کشور است.
کشورهای منطقه ، تنها عامل کمک به ثبات و اقتدار منطقه
مهمانپرست درباره، موضع وزارت امور خارجه در باره اتهامات مقامات عربستانی علیه ایران چیست؟ رامین مهمانپرست پاسخ داد: به نظر می آید این نکته هر چند ظاهر سیاسی دارد ولی باطنش ترس از شکست است و قدرت تیم های باشگاهی ما باعث شده است برخی تیم های کشورهای منطقه دست به دامن موضوعاتی شوند که به هیچ وجه صحت ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: بهتر است این تیم ها تمرینات خود را افزایش دهند تا خود را تقویت و قدرت بیشتری پیدا کنند و احتیاجی به این چیزها نیست.
مهمانپرست درباره اظهارات اخیر سعود الفیصل وزیر امور خارجه عربستان گفت: فکر می کنم موضع کشورمان درباره اظهارات مقامات عربستانی گفته شده است و آنها هر چه بیشتر در مسیری حرکت کنند که خواسته رژیم صهیونیستی تأمین و به اختلاف میان کشورها منجر شود معلوم است که بیشتر اسیر این فتنه می شوند.
وی افزود: مقامات عربستانی باید دقت کنند که با هوشیاری و درایت ، خود را از این دام نجات دهند و متوجه باشند که آمریکایی ها و صهیونیست ها برنامه ای کلی برای کشورهای منطقه طراحی کرده اند که نهایتا در این برنامه هیچ یک از این کشورها استقلال و اقتداری در آینده نخواهند داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: آنها باید با درایت توجه کنند که کشورهای منطقه تنها کسانی هستند که می توانند به ثبات و اقتدار منطقه کمک کنند.
وی افزود: کشورها باید با وحدت و همگرایی این مسیر را طی کنند و مردم را در کنار خود داشته باشند و اگر مسیر اشتباهی بروند که با مردم فاصله داشته باشند ، طبیعتاً دولت ها تضعیف می شوند و هنگامی که تضعیف شدند ، با هر ضربه رژیم صهیونیستی و حامیان آنها از پای درخواهند آمد.
مهمانپرست در ادامه گفت: مسیر اشتباه و وارد شدن به فتنه ها موجب می شود که اظهارات سنجیده ای را شاهد نباشیم. وی در مورد مکاتبات و پیام های اخیر آرژانتین با ایران برای خارج شدن پرونده آمیا از دستور کار روابط دو کشور گفت: این پرونده قدیمی را صهیونیست ها طراحی کرده بودند تا اتهاماتی به کشور ما وارد کنند و ما همواره اعلام کردیم که این هم فتنه دیگر صهیونیست ها برای محدود کردن حضور ما در کشورها بوده است که سعی می کنند با این اتهامات فضا را تغییر دهند. سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: درایت کشورها در شناسایی دوستان و دشمنان واقعی کمک می کند این مسائل حل شود و مسیر همکاری های سازنده و مثبت کشورهایی را که واقعاً خواستار رابطه خوب و تأمین منابع ملی دو کشور هستند جایگزین آن کنند.
کشورهای غربی در لیبی درپی منافع خود هستند
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره برگزاری نشستهایی برای بررسی اوضاع لیبی ، وضعیت این کشور را پیچیده دانست و افزود: از یک طرف دولت به سرکوب مردم می پردازد و مردم بیگناه صدمات زیادی می بینند و از طرف دیگر کشورهای غربی به عنوان کمک به مردم لیبی وارد این کشور شده اند که آنها هم به دنبال منافع و اهداف خود هستند.
وی گفت: متأسفانه در این بین فقط مردم بیگناه از بین می روند و هر اقدامی که بتواند به برقراری آرامش و تأمین حقوق و نظر اکثریت مردم کمک کند می تواند اقدامی انسان دوستانه باشد و البته بستگی دارد که اینگونه نشستها با چه اهدافی و با مشارکت چه کشورهایی تشکیل شود و چه راه حل هایی را دنبال کند.
مهمانپرست ادامه داد: اگر هر راه حلی از موضع انسان دوستانه بتواند به ثبات در کشوری منجر شود و از صدماتی که به مردم وارد می شود جلوگیری کند می تواند اقدامی مفید باشد ولی اگر راه حل مناسبی در آن پیش بینی نشود کارایی نخواهد داشت.