سلطانیه با اشاره به نامه اخیر ارسال شده از سوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان اظهار داشت ایران همواره آماده مذاکره با گروه 5+1 است
سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان بین المللی انرژی اتمی با اشاره به نامه اخیر ارسال شده از سوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان اظهار داشت ایران همواره آماده مذاکره با گروه 5+1 است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، 'علی اصغر سلطانیه' بعد از ظهر سه شنبه و بعد از سخنرانی در جمع دانشجویان دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی، در پاسخ به سوالی در رابطه با پاسخ جمهوری اسلامی ایران به نامه 'کاترین اشتون' تاکید کرد: تهران همواره آمادگی دارد تا براساس حقوق خود و همچنین براساس قوانین ان. پی. تی. با گروه 5+1 مذاکره کند همان گونه که دبیر محترم شورای عالی امنیت ملی هم گفته حق غیر قابل انکار ما باید به رسمیت شناخته شود.این دیپلمات ایرانی افزود : برای هر مذاکره ای ، اصلی وجود دارد که براساس آن نباید تقابلی وجود داشته باشد و باید در رابطه با همکاری حول نقاط مشترک بنشینیم و با یکدیگر گفت و گو کنیم.
وی افزود: در آخرین سخنرانی ام در شورای حکام آژانس و پس از اعلام آمادگی طرف مقابل اعلام کردم که درها برای مذاکره با توجه به این اصول همچنان باز است.سلطانیه در پاسخ به سوالی در رابطه با اینکه آیا امکان بازرسی از کارخانه قطعه سازی تابا وجود دارد یا نه، گفت: قطعه سازی جزو تعهدات جامع پادمان معاهده عدم اشاعه تسلیحات هسته ای نیست.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در وین تصریح کرد: براساس معاهده NPT الزامی برای بازرسی از قطعات سانتریفیوژها نیست و سانتریفیوژها باید بازرسی شود که بازرسی از آنها نیز به صورت مرتب در حال انجام است.
وی در پاسخ به این سوال خبرنگار ایرنا که آیا با توجه به حادثه فوکوشیما استانداردهای ایمنی در آژانس می تواند تغییر کند یا نه، گفت: در حال حاضر احتمال زیادی وجود دارد که این استانداردها مورد بازنگری قرار بگیرد ولی به هر حال باید از حادثه فوکوشیما درس هایی را آموخت .
نماینده جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی تصریح کرد: قرار است نیمه دوم ژوئن مقامهای کشورها در سطح عالی به وین و محل آژانس حضور یایند تا در رابطه با ایمنی هسته ای گفت و گو کنند.
علی اصغر سلطانیه افزود: قرار است مسئولین و روسای سازمان های انرژی اتمی کشورها به همراه روسای نظام ایمنی هسته ای آنها در ابتدا در وین دورهم جمع شوند و سپس کارشناسان ایمنی با یکدیگر گفت و گو کنند.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه گفته می شود دولت ژاپن همکاری لازم را با مقامات آژآنس بین المللی انرژی اتمی در مورد بحران نیروگاه فوکوشیما نداشته و اطلاعات لازم را در اختیار آن نگذاشته است، اظهار داشت: بعد از حادثه چرنوبیل، دو کنوانسیون تصویب شد که ایران هم عضو این دو کنوانسیون است و شاید یک مقدار بدلیل اتفاق ناگهانی که در ژاپن افتاده بود آن انتظاراتی که از توکیو متصور بود از نظر همکاری و دادن اطلاعات و تعامل با آژانس مورد رضایت نبود.
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی با اشاره به جلساتی که آژانس در سال 1986 بعد از حادثه چرنوبیل برگزار کرده بود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر آژانس تلاش دارد تا جلساتی را در سطوح تخصصی برگزار کند. باید از این حادثه در جهت ارتقاء ایمنی نیروگاه های هسته ای استفاده کرد.
وی تصریح کرد: در عین حال کشورهای عضو عدم تعهد نیز هفته گذشته طی نامه ای خواستار آن شدند تا موضوع فوکوشیما هم جزء دستورات نشست فصلی بعدی آژانس باشد.
سلطانیه در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با پیگری های کشورمان در رابطه با سهام خود در کارخانه غنی سازی اورانیوم موسوم به ' اوردیف ' در فرانسه گفت: جمهوری اسلامی ایران مالک 10 درصد از سهام این کارخانه است و هر سهامداری می تواند خارج شود ولی ما ترجیح داده ایم که همچنان عضو باقی بمانیم.
نماینده کشورمان در آژانس بین المللی انرژی اتمی با اشاره به وام یک میلیارد دلاری کشورمان به این کارخانه تاکید کرد: انتظار می رفت که این کارخانه در تعاملات خود به تعهداتشان در قبال کشورمان عمل کند.
این دیپلمات ایرانی با بیان اینکه اوردیف کارخانه ای چند ملیتی است، خاطرنشان کرد: ما برخوردهای غیر منصفانه آنها را بارها در جلسات مختلف مطرح و حتی در زمان مذاکره در مورد تامین سوخت رآکتور تهران نیز این موضوع را تکرار کرده ایم.
سلطانیه گفت : دشمنان جمهوری اسلامی ایران علیرغم تحریم ها، مشکلات و تهدیدهای خلاف قوانین بین المللی در مورد حمله به تاسیسات هسته ای و پدیده شوم ترور دانشمندان به همراه اقدامات بسیار سطح پایینی چون حملات سایبری مانند استاکس نت نتوانسته اند مانعی در فعالیت های صلح آمیز اتمی کشورمان به وجود آورند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در وین افزود: گزارش های آژانس کاملا نشان می دهد که این گونه اقدامات هیچ گونه تاثیری بر فعالیت های ما نداشته است و دانشمندان و متخصصین ایرانی کاملا مسلط به کار خود ادامه می دهند.
این دیپلمات ایرانی اظهار داشت: غربی ها به این نتیجه رسیده اند که سیاست هایی مانند چماق و هویج که بدور از تمدن و منطق است، نتیجه ای نخواهد داد و بهتر است به جای تقابل به تعامل روی آورند.
نماینده ایران در آژانس خاطرنشان کرد: ما آنها را دعوت می کنیم تا به برخوردهای خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی ایران خاتمه دهند و هرچه زودتر به بحث های خود در شورای امنیت سازمان ملل پایان دهند.
وی تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران همچنان به عنوان عضوی متعهد ، به همکاری های خود با آژانس بین المللی انرژی اتمی و بازرسان آن ادامه خواهد داد.
سلطانیه در پاسخ به سوالی که آیا امیدی برای عادی شدن موضوع هسته ای ایران در شورای حکام آژانس وجود دارد یا نه، با بیان اینکه این امید وجود دارد گفت: این خواسته ماست و براساس سند 711 مدالیته سال 2007 که با آژانس در مورد آن به توافق رسیدیم، بازرسی ها و موضوع ایران باید عادی شود.
وی افزود: مدالیته به طور کامل توسط جمهوری اسلامی ایران انجام گرفته است و من در دیدارهای مختلف خود با مدیرکل آژانس و سایر مقامات آن تاکید کرده ام که زمان برای عادی شدن موضوع هسته ای ایران فرارسیده است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در وین اظهار داشت: مورد خاصی در آژانس نداریم ولی آمریکایی ها سعی دارند تا با بحث های سیاسی این موضوع را همچنان در دستور کار داشته باشند اما برای بسیاری از کشورها خسته کننده شده است.
وی با بیان اینکه آژانس در گزارش ها خود بارها بر عدم وجود شواهد و مدارک مبنی بر انحراف مواد هسته ای به سوی اهداف نظامی تاکید کرده است، تصریح کرد: غربی ها بدنبال یک برون رفت آبرومندانه از بن بست موضوع هسته ای ایران هستند و ما هم سعی خواهیم کرد تا با تعامل در درون آژانس به آنها در این راه کمک کنیم.این دیپلمات ایرانی افزود: وقت آن رسیده است که کشورها در زمینه تکنولوژی هسته ای و ایمنی هسته ای با یکدیگر همکاری کنند و ما آنها را دعوت به همکاری در این زمینه ها می کنیم.