سال گذشته طرح پزشک خانواده در سه استان و 17 شهر کشور اجرا شد و امسال عزم جدی داریم که 10 تا 14 میلیون نفر از جمعیت شهری کشور را زیر پوشش این طرح قرار دهیم.
وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: سال گذشته طرح پزشک خانواده در سه استان و 17 شهر کشور اجرا شد و امسال عزم جدی داریم که 10 تا 14 میلیون نفر از جمعیت شهری کشور را زیر پوشش این طرح قرار دهیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، 'مرضیه وحید دستجردی' روز سه شنبه درجشن هفته سلامت در سالن همایش های رازی افزود: طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع ، سال گذشته برای نخستین بار در شهرها اجرا شد اما اجرای کامل این طرح در تمام شهرها و روستاهای کشور، نیازمند فراهم شدن زیرساخت های اجرای این طرح است.
وی اظهار داشت: زیرساخت های سخت افزاری طرح پزشک خانواده تا خرداد ماه سال جاری آماده خواهد شد.وزیر بهداشت با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال 'جهاد اقتصادی' تاکید کرد: مجاهدت اقتصادی نظام سلامت کشور، اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع خواهد بود چراکه اجرای این طرح موجب کاهش هزینه های جیب مردم و دولت و نیز اتمام سرگردانی مردم در نظام سلامت کشور خواهد بود.
دستجردی خاطرنشان کرد: سال گذشته ، تلاش های جدی برای ارتقای سلامت مردم و ارتقای شاخص های سلامتی انجام شد بطوریکه اکنون در مرز ریشه کنی بسیاری از بیماری ها قرار داریم.وی ادامه داد: سال گذشته بر اثر سیل ، 20 میلیون نفر از جمعیت پاکستان آواره و با بیماری وبا دست به گریبان شدند و ما نیز نگران ورود این بیماری به کشور و به خطرافتادن سلامت مردم مرزی بودیم.وزیر بهداشت اظهار داشت: با تلاش و مجاهدت دست اندرکاران عرصه سلامت به ویژه در مناطق مرزی، سال گذشته 15 مورد ابتلا به وبا در کشور رخ داد که در 45 سال گذشته این میزان ابتلای کم به این بیماری، بی سابقه بوده است.دستجردی افزود: بیماری مالاریا نیز سال گذشته در شورای عالی سلامت هدف گذاری شد تا ظرف سه سال ریشه کن شود.به گفته وی، در سال 88، شش هزار مورد ابتلا به مالاریا در کشور مشاهده شد که این میزان در سال گذشته به سه هزار و 10 مورد رسید و تعداد مبتلایان نصف شد.وزیر بهداشت اظهار داشت: سه درصد از مبتلایان سال گذشته، از اتباع افغانستان بودند و جمیعت مبتلایان ایرانی کم بود.دستجردی افزود: امسال عزم جدی برای ریشه کنی این بیماری ها داریم و تمام این تلاش ها در پهنه جهاد اقتصادی معنا پیدا می کند چراکه هزینه درمان و دارو ارتباط تنگاتنگی با اقتصاد دارد.وی ادامه داد: همچنین در سال گذشته توانستیم تمام متولدین 68 تا 72 یعنی تمام افراد تا سن 21 سال را در برابر بیماری هپاتیت B ، واکسینه کنیم.وزیر بهداشت با اشاره به اینکه پوشش واکسیناسیون در کشور 90 درصد بوده است، گفت: در زمینه ایدز نیز باید مراقبت های جدی انجام شود.به گفته دستجردی، اکنون انتقال ایدز از طریق معتادان تزریقی، کنترل شده است و برنامه سوم مبارزه و کنترل ایدز نیز به دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز وزارت بهداشت، ابلاغ شده است.وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: 15 مرکز مشاوره ویژه زنان در معرض آسیب در نقاط مختلف کشور راه اندازی شده است.
دستجردی گفت: 500 هزار نفر در زندان ها و مراکز متراکم در برابر بیماری H1N1 -نوعی بیماری آنفلوانزای ویروسی- واکسیناسیون شدند و امیدواریم دیگر شاهد چنین آنفلوانزایی در کشور نباشیم.
وی با اشاره به وجود بروز بیماری سالک در برخی از نقاط کشور افزود: بطور کلی جمعیت مبتلایان به این بیماری کاهش یافته است بطوریکه از حدود 24 هزار نفر مبتلا در سال 88 به 18 هزار مبتلا در سال گذشته رسید.
وزیر بهداشت در عین حال خاطرنشان کرد: این میزان نیز آمار بالایی است و باید هر سال جمعیت مبتلایان را نصف کنیم که این امر نیازمند همکاری دستگاه های مختلف ذیربط مانند وزارت کشور و وزارت جهاد کشاورزی است.
دستجردی با تاکید بر اینکه نباید بیماری هایی مانند سالک و لیشمانیوز جلدی و احشایی داشته باشیم، اظهار داشت: حذف جوندگان در مساله ابتلای به سالک بسیار مهم است و این بیماری ها زیبنده سیستم پیشرفته بهداشتی ایران نیست و باید برنامه جدی تری برای ریشه کنی این بیماری ها در کشور اجرا شود.وزیر بهداشت درمورد شبکه بهداشتی کشور نیز افزود: امسال جشن تکمیل شبکه بهداشتی روستایی برگزار خواهد شد.
دستجردی اظهار داشت: در سال گذشته ، یک هزار و 250 خانه بهداشتی ساخته شد و اکنون نیز یک هزار و 200 خانه بهداشت در روستاها در حال ساخت است که در تیر و خرداد ماه سال جاری این خانه های بهداشت ، تجهیز و تکمیل خواهند شد.به گفته وی، با بهره برداری از این خانه های بهداشت، دو هزار و 450 خانه بهداشت به خانه های بهداشت کشور افزوده می شود .
وزیر بهداشت در زمینه مراکز اورژانسی و پیش بیمارستانی کشور نیز گفت: اکنون یک هزار و 880 مرکز اورژانسی در کشور فعالیت دارد که به تکمیل شدن این شبکه نزدیک شده ایم.
دستجردی افزود: یکی از مهمترین دلایل ناراحتی بیماران در زمان مراجعه به اورژانس بیمارستان ها، معطل شدن آنها در این مکان ها است.که ارتقای خدمات اورژانس پیش بیمارستانی امسال بطور جدی پیگیری خواهد شد.
وزیر بهداشت در ادامه به تشریح فعالیت های معاونت دانشجویی این وزارتخانه پرداخت و برگزاری 60 کنگره دانشجویی، انتشار 75 نشریه دانشجویی، ارایه بیش از دو هزار و 400 مقاله دانشجویی در کنگره های داخلی و خارجی و راه اندازی 33 پایگاه خدمات روانشناختی در خوابگاه های دانشجویی را از جمله این فعالیت ها برشمرد.در پایان مراسم جشن هفته سلامت از 77 نفر از حامیان سلامت اعم از کودکان ئ مسوولان شهری و کشوری، تقدیر شد.