مصوب شد مبلغ 250 میلیارد تومان طی پنج سال، سالیانه 50 میلیارد تومان بهصورت هزینهای و عمرانی علاوه بر بودجههای فرهنگی مصوب سالیانه دستگاهها برای اجرای پروژهها و امور فرهنگی استان سیستان و بلوچستان در 10 محور در اختیار شورای برنامهریزی و توسعه استان قرار گیرد تا حسب مورد با رعایت عدالت، ظرفیتها و نیازها پس از تأیید کمیسیون فرهنگی هیأت دولت هزینه شود.
رییسجمهور گفت: بزرگترین کار فرهنگی معرفی آن افق نورانی که بشریت انتظار آن را میکشد و تعریف مسوولیتهای ما برای تحقق آن افق است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری،دکتر محمود احمدینژاد بعدازظهر امروز (چهارشنبه) در ادامه سومین دور از سفرهای استانی در جلسه کارگروه فرهنگ و هنر استان سیستان و بلوچستان، کار فرهنگی را برابر با کار دینی تعریف کرد و افزود: کار فرهنگی که مد نظر مصوبات جلسات کارگروه فرهنگ و هنر استانها است، به دنبال ترویج حقیقی دین به عنوان یک امر واحد و منسجم است که اگرچه در اعصار مختلف و متناسب با ظرفیتهای هر دوره بخشهایی از آن نازل شده، اما صورت کامل آن تحت عنوان اسلام و توسط پیامبر گرامی اسلام نازل شده است.
رییسجمهور اظهار داشت: در کار دینی اگر بحث درباره حقیقت دین باشد دیگر تزاحمی وجود نخواهد داشت و اگر دعوا و اختلافی بروز میکند به معنای آن است که حقیقت دین محور کار نیست.
دکتر احمدینژاد حقیقت دین را یگانهپرستی، توحید ناب، عدالتخواهی و تبعیت از پیامبر گرامی اسلام دانست و تصریح کرد: برای رسیدن به وحدت در برداشتها از دین فقط یک راه وجود دارد و آن نگاه به آینده است. اگر به گذشته نگاه کنیم اختلافات بروز کرده و باعث تحریک میشوند چرا که تفاوت نظرها درتفسیر گذشته لایه ضخیمی بر چهره حقیقت کشیده و هویتهای کاذبی ایجاد کرده که اگر از نگاه به گذشته و این اختلافات صرفنظر و به آینده نظر کنیم، مشترکات بسیاری قوی برای تفاهم و وحدت وجود دارد.
رییسجمهور ادامه داد: منظور از این سخن که درباره اختلافات گذشته بحث نکنیم این نیست که درباره گذشته هیچ صحبتی مطرح نشود، بلکه مقصود آن است که اگر درباره گذشته بحثی مطرح میشود، با هدف مشخص کردن راه آینده باشد چرا که در مورد آینده نه تنها مسلمانان بلکه مذاهب مختلف نیز از جمله مسیحیان و یهودیان نقاط اشتراک بسیار قوی برای تفاهم با هم دارند.
دکتر احمدینژاد با طرح این پرسش که مسوولیت ما برای آینده چیست، بیان داشت: همه بشریت به یک سرنوشت زیبا وعده داده شدهاند و منتظرند تا موعودی از راه برسد که جهان را از رسوبات فکری پاک کرده و انسانها را از هر قید و بند غیرالهی رها کند.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه پیامبر آیندهای سرشار از پاکی و عدالت و آزادی را به بشر وعده داده که موعودی برای محقق کردن آن خواهد آمد، افزود: هر کس به توحید قایل است، به موعود نیز معتقد است و این اعتقاد مایه وحدت بین کل جامعه بشری است و اگر امروز با هرکس در هر گوشهای از جهان سخن بگوییم، خواهید دید که از وضعیت حاکم بر جهان ناخشنود بوده و انتظار آمدن موعود را میکشد و اگر این هدف را به عنوان محور کار فرهنگی برای خود تعریف کنیم، خواهید دید که اختلافی در پذیرش آن وجود ندارد.
رییسجمهور مبنای تعریف برادری اسلامی را اعتقاد به آینده روشن حاصل از ظهور موعود عنوان کرد و بیان داشت: همه کارهای فرهنگی به اقتضای آنکه در خدمت شکوفا کردن استعدادهای خدادادی انسان هستند کار دینی نیز محسوب میشوند چرا که دین راه و رسم بالدنگی انسان است و کار فرهنگی که محور آن تبیین آینده روشن بشر است، درصدر کارهای فرهنگی دینی قرار میگیرد.
دکتر احمدینژاد اثرگذاری کار فرهنگی را در نسبت مستقیم با حقیقتی دانست که در کار فرهنگی به دنبال معرفی آن به مردم هستیم و اظهار داشت: اگر در این کار به مخاطبان عشق نورزیم، هرقدر هم تلاش کنیم آن کار نتیجه مطلوب نخواهد داشت اما عشق ورزیدن به مخاطب و ارایه بیپیرایه حقیقت باعث میشود اثر کار فرهنگی دو چندان شود.
رییسجمهور ادامه داد: کسی که میخواهد دیگران را به حقیقت دین دعوت کند باید مخاطب خود را عمیقا دوست داشته باشد و از روی محبت و دلسوزی او را امر به معروف که در اینجا شناخت حقیقت دین است، کند، همانگونه که پیامبر گرامی اسلام عاشق انسانها بود.
دکتر احمدینژاد انطباق محور کار فرهنگی با حقیقت ناب دین و همخوانی آن با فطرتها و برخاستن این دعوت از صمیم دل را از شروط اثرگذاری کار فرهنگی برشمرد و خاطرنشان کرد: هر کاری به صرف برخورداری از ظاهر فرهنگی، نتیجه فرهنگی ندارد و باید از خصوصیات یک کار فرهنگی واقعی هم برخوردار باشد.
رییسجمهور با اشاره به اینکه مهمترین مساله امروز دنیا دعوا بر سر نحوه مدیریت جهان است، گفت: دعوای امروز بر سر این است که مستکبران میخواهند ملل مختلف را به جهانی تحت لوای مدیریت آمریکایی دعوت کنند و ما بشریت را به یک مدیریت متعالی دعوت میکنیم.
دکتر احمدینژاد افزود: معتقدیم اگر انسانها با حقیقت ناب انسان کامل آشنا شوند، دیگر طراحیهای مستکبران در آنها اثر ندارد و دیگر شاهد آن نخواهیم بود که در کشورهای دیگر افرادی به خود بمب بسته و هممیهنان خود را از بین ببرند. معتقدیم از آنجا که حقیقت ناب انسان کامل تاکنون به بشریت عرضه و معرفی نشده، لذا انسانها به خوبی رشد نکرده و تحت تأثیر القائات مستکبران قرار گرفته و فریب میخورند.
رییسجمهور آینده را متعلق به همه بشریت خواند که در آن همه ملل مختلف حول یک محور وحدتآفرین گرد هم میآیند و تصریح کرد: انتظار برای ظهور موعود، میعاد خداپرستان و آزادگان و میعادگاه فطرت انسانهاست.
دکتر احمدینژاد در بخش دیگری از این جلسه اظهار داشت: مصوب شد مبلغ 250 میلیارد تومان طی پنج سال، سالیانه 50 میلیارد تومان بهصورت هزینهای و عمرانی علاوه بر بودجههای فرهنگی مصوب سالیانه دستگاهها برای اجرای پروژهها و امور فرهنگی استان سیستان و بلوچستان در 10 محور در اختیار شورای برنامهریزی و توسعه استان قرار گیرد تا حسب مورد با رعایت عدالت، ظرفیتها و نیازها پس از تأیید کمیسیون فرهنگی هیأت دولت هزینه شود.
رییسجمهور تأکید کرد: اعتبارات مصوب این جلسه بودجه دستگاهی نیست و به صورت خالص برای کار فرهنگی و تولید محتوای فرهنگی مصوب شده است. البته در یکی، دو سال اول دستگاهها اجازه دارند 40 درصد از این رقم را صرف رفع نقایص و کاستیهای عمرانی و زیرساختی فرنگی استان کنند.
دکتر احمدینژاد خاطرنشان کرد: اینکه این بودجه برای کارهای فرهنگی ذکر شده در 10 محور اختصاص یافته لزوما به آن معنا نیست که باید هر بند از این 10 محور که بالغ بر 90 بند میشود یک پروژه به خود اختصاص دهد، بلکه پروژههای فرهنگی باید متناسب با نیازهای استان تعریف و ا جرا شوند و تشخیص این موضوع برعهده شورای برنامهریزی و توسعه استان است.
در پایان این مراسم هدایایی از سوی هنرمندان صنایع دستی استان تقدیم رییسجمهور و مهندس رحیممشایی شد و رییس اداره صنایع دستی استان از رییسجمهور خواستار بازارچهای برای فروش صنایع دستی استان بهویژه محصولات هنری بانوان شد که دکتر احمدینژاد با بیان اینکه این صنایع دستی محصول کار دست و چشم و دل پاک بانوان این خطه است، با این خواسته موافقت کرد.