مجتهد زاده :راهاندازی بنیاد تعاون و توسعه کارآفرینی زنان در سال گذشته با هدف ایجاد اشتغال برای یکصد هزار نفر با اولویت زنان سرپرست خانوار و فارغ التحصیلان دانشگاهی درسطح کشور مهمترین فعالیتهای مرکز امورزنان بوده است.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ضمن تشریح گزارش عملکرد امور زنان در سال 89، خاطرنشان کرد: کارنامه مرکز امور زنان طی سال گذشته به دوره پرباری رسیده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل ازایسنا ،مریم مجتهد زاده ،از برخورداری چهار هزار و 250 نفر از زنان سرپرست خانوار از خدمات ارزیابی سلامت طی سال گذشته خبر داد.
وی در ادامه از کمک به شکلگیری 110 بنگاه اقتصادی و واحد اعتباری ویژه زنان در سال 89 خبر داد و افزود: علاوه بر این از 77 صندوق اعتبارات خود نیز طی سال گذشته حمایت کردیم.
مجتهد زاده با بیان این که بیش از 12 هزار نفر از دختران و زنان در سال گذشته از دورههای حرفه آموزی برخوردار شدهاند، یادآور شد: بالغ بر یک هزار و 870 فرصت شغلی برای زنان در سال گذشته ایجاد کرده و افزون بر این از 61 پروژه اشتغالزایی نیز حمایت کردهایم.
راهاندازی بنیاد تعاون و توسعه کارآفرینی زنان
وی راهاندازی بنیاد تعاون و توسعه کارآفرینی زنان در سال گذشته را یکی از مهمترین فعالیتهای مرکز امورزنان برشمرد و یادآور شد: این بنیاد با هدف ایجاد اشتغال برای یکصد هزار نفر با اولویت زنان سرپرست خانوار و فارغ التحصیلان دانشگاهی درسطح کشور راهاندازی شده است.
به گفته مجتهد زاده در سال 89، هشت شعبه استانی این بنیاد راهاندازی شده است و امسال نیز دفاتر استانی بنیاد تعاون و توسعه کارآفرینی زنان گسترش مییابد.
برگزاری دورههای آموزشی تحکیم بنیان خانواده
وی همچنین برگزاری دورههای آموزشی در مباحث تحکیم بنیان خانواده و مهارتهای زندگی برای 205 هزار نفر از زنان را از دیگر دستاوردهای مرکز امور زنان در سال گذشته برشمرد و افزود: این مرکز به تجهیز وسایل در 243 آموزشگاه و مدرسه دخترانه در سراسر کشور نیز کمک کرد.
برگزاری موفق اجلاس وزرای امور زنان کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی
مشاور رئیس جمهور در ادامه گفت :برگزاری موفق اجلاس وزرای امور زنان کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی را یکی از اقدامات مرکز امور زنان در حوزه فراملی توصیف و خاطر نشان کرد: این اجلاس با هدف ارائه سیمای واقعی زنان مسلمان در جامعه اسلامی و تقویت مشارکت فعال آنها در زمینههای مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برگزار شد.
به گفته وی، پیگیری موضوعاتی نظیر طرح تشکیل مجلس جهانی زنان و نیز حضور در کمیسیون مقام زن از دیگر اقدامات بینالمللی مرکز امور زنان در سالی که گذشت، بوده است.
مجتهد زاده در ادامه با اشاره به نامگذاری سال جاری به عنوان "جهاد اقتصادی" از سوی مقام معظم رهبری و با تاکید بر ضرورت سرلوحه قرار دادن این عنوان در کلیه امور و فعالیتهای دستگاهها اظهار کرد: الگوسازی زن مسلمان در سطح ملی و بینالمللی، زمینه سازی برای حضور موثر زنان در جامعه، تحکیم نهاد خانواده و نیز ارتقا معنوی و فرهنگی زنان از جمله فعالیتهای این مرکز در سال 90 خواهد بود.
ساماندهی پژوهشهای مرتبط با امور زنان
به گفته رئیس مرکز امور زنان و خانواده تدوین و اجرای برنامه ملی توسعه و ساماندهی پژوهشهای مرتبط با امور زنان، حمایت از برنامههای مربوط به سلامت و نشاط و شناسایی دغدغههای زنان در جامعه، خانواده ومحیط کار، زمینه سازی استیفای حقوق شرعی و قانونی دختران، زنان و خانواده در تمامی حوزهها و نیز اجرای برنامه توسعه و ارتقای توانمندیهای زنان متعهد، مدیر و نخبه در عرصههای گوناگون از جمله برنامههای مرکز امور زنان در راستای زمینه سازی برای حضور موثر زنان در جامعه خواهد بود.
اجرای برنامه تقویت و گسترش همه جانبه عفاف و حجاب
مجتهد زاده از پیگیری اجرای برنامه تقویت و گسترش همه جانبه عفاف و حجاب براساس مصوبات شورای فرهنگی عمومی در سال 90 خبر داد و اظهار کرد: این مرکز در سال جاری نسبت به معرفی معیارها و الگوهای پوششی برای زن مسلمان جهت استفاده در مجامع عمومی، ادارات، سازمانها و اماکن دولتی با همکاری و حمایت از طراحان لباس و با تاکید بر توسعه فرهنگ لباسهای بومی اقدام خواهد کرد.
تعیین شاخصهای تربیت اقتصادی در خانواده
به گفته مجتهد زاده، تعیین شاخصهای تربیت اقتصادی در خانواده یکی از مهمترین برنامههای مرکز امور زنان در سال جهاد اقتصادی خواهد بود .
وی در پایان کمک به ساماندهی، تقویت، استانداردسازی و صلاحیت مراکز مشاوره خانواده در چارچوب ارزشهای اسلامی، تدوین اسناد راهبردی و الگوهای مربوط به خانواده ایده آل در جامعه اسلامی و نیز حمایت از پیشنهادات، پژوهش و مطالعات مرتبط با زنان و خانواده به منظور اصلاح چالشهای موجود در قوانین و شیوه اجرا و یافتن خللهای قانونی را از جمله برنامههای مرکز امور زنان با هدف تحکیم نهاد خانواده برشمرد.