معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنایع و معادن در استان همدان گفت: هم اکنون چهار هزار نفر از اعضای سازمان نظام مهندسی معدن که صلاحیت علمی و فنی آنها تایید شده است در حال بازرسی از معادن هستند
سند راهبردی برای مدیریت صحیح بازرسی از معادن با همکاری معاونت راهبردی ریاست جمهوری تدوین شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنایع و معادن در استان همدان گفت: هم اکنون چهار هزار نفر از اعضای سازمان نظام مهندسی معدن که صلاحیت علمی و فنی آنها تایید شده است در حال بازرسی از معادن هستند.
وجیه اله جعفری استفاده بهینه از ذخایر معدنی ، بهره برداری صحیح از معادن، رعایت اصول ایمنی و فنی، پرداخت دقیق حقوق دولتی معادن و محاسبه برداشت واقعی از معادن را از اهداف این بازرسی ها بیان کرد.
او گفت: تاکنون اهداف این سند راهبردی در بخش های استخراج و اکتشاف دنبال شده است اما از ابتدای امسال اهداف این سند در بخش فراوری معدنی نیز مد نظر قرار می گیرد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنایع و معادن در ادامه به تصویب قانون معادن اشاره کرد و افزود:با تصویب این قانون شرایط مناسبی برای حضور فعالتر بخش خصوصی ، نوع واگذاری معادن به بخش خصوصی و شفافیت در واگذاری ها فراهم شده است.
جعفری با بیان اینکه 65درصد حقوق دولتی دریافتی از معادن در بخش معدن و صنایع معدنی و بویژه توسعه ، اکتشاف ، نوسازی و تجهیز معادن هزینه خواهد شد گفت:بخش دیگری از این حقوق به بازسازی و احیا محل تخریب معادن ،کمک به صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی و همچنین تکمیل زیرساخت روستاهای اطراف اختصاص خواهد یافت.
او با بیان اینکه وجود بیش از 5500 معدن و 20 هزار واحد صنایع معدنی ایران را به یکی از کشورهای معدنی مهم در خاورمیانه و حتی جهان تبدیل کرده است گفت: سهم بخش معدن و صنایع معدنی در تولید ناخالص ملی افزون بر 5 درصد است و افزون بر این حدود 30 درصد از سرمایه گذاری داخلی و بیش از 32 درصد از صادرات غیرنفتی کشور مربوط به بخش معادن و صنایع معدنی است که رتبه نخست در این بخش را دارا است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنایع و معادن افزود: تعداد معادن کشور از سه هزارو 692 معدن در سال 1383 به 5500 معدن در سال جاری رسیده است و میزان استخراج معادن از 156 میلیون تن در سال 1383 به بیش از 280 میلیون تن در سال 89 رسید.
جعغری همچنین از افزایش 28 میلیون تنی تولید سیمان کشور خبر داد و گفت: تولید سیمان از 32 میلیون تن در سال 1384 به 60 میلیون تن در سال 89 رسید و هم اکنون ظرفیت تولید سیمان کشور به بیش از 72 میلیون تن رسیده است که باعث شده رتبه نخست این صنعت را در خاورمیانه و رتبه ششم دنیا را در اختیار داشته باشیم