معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر تحقق طرح استعدادسنجی در کشور تاکید کرد و گفت: برای ایجاد آشتی میان نسل جدید با هنر، نیازمند گسترش مراکز آموزشی در این عرصه هستیم.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر تحقق طرح استعدادسنجی در کشور تاکید کرد و گفت: برای ایجاد آشتی میان نسل جدید با هنر، نیازمند گسترش مراکز آموزشی در این عرصه هستیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، 'حمید شاه آبادی' روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر به تشریح فعالیت های معاونت امور هنری وزارت ارشاد پرداخت و افزود: نبود نگاه کلان نگر، بزرگترین ضعف عرصه هنری است.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تعدد فعالیت های هنری در ابتدای سال گذشته اشاره کرد و در عین حال یادآورشد: تعدد و تکرار فعالیت ها، این عرصه را دچار روزمرگی کرده بود و تبیین نگاه منسجم و سند ملی در جهت نظم بخشی و هدفمندکردن فعالیت معاونت هنری به عنوان یک ضرورت در دستور کار قرار گرفت.
شاه آبادی از ورود هنرمندان به بخش اجرایی رویدادهای هنری، به عنوان بزرگترین دستاورد معاونت امور هنری در سال گذشته(1389) یاد کرد و گفت: این معاونت جایگاه نظارتی، سیاستگذاری، برنامه ریزی و حمایتی داشت.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: باید شرایطی فراهم شود که هنرمندان، مستقل و فارغ از هرگونه فرایند پر پیچ و خم حرکت کنند و اقبال مخاطبان را شکل دهند.
شاه آبادی گفت: معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال گذشته با رنج مزمن چندین ساله به عنوان کمبود بودجه مواجه بود.
وی گستره فعالیت ها را یکی از ویژگی های معاونت امور هنری برشمرد و محوری ترین کار این معاونت در سال گذشته را ترسیم سند راهبردی و حوزه آموزشی عنوان کرد.
شاه آبادی افزود: همچنین برگزاری نشست های تخصصی و واگذاری 69 مرکز آموزش علمی کاربردی عالی حوزه فرهنگ و هنر با 61 هزار دانشجو و ساماندهی آموزشگاه های سراسر کشور از دیگر اقدامات این معاونت هنری به شمار می رود.
معاون امور هنری وزیر ارشاد با تاکید بر ساماندهی آموزشگاه های هنری سراسر کشور، گفت: بر همین اساس سال گذشته این آموزشگاه ها کدهای شناسایی دریافت کردند و براساس برنامه ریزیها در سال جاری(1390) با ارایه کارت صلاحیت تدریس و برنامه ریزی جامع و مدون در این زمینه فعالیت خواهند کرد.
شاه آبادی در ادامه به ایجاد طرح استعدادسنجی در کشور اشاره کرد و گفت: برای آشتی دادن نسل جدید و جامعه با هنر، نیازمند گسترش و تعدد مراکز آموزشی هستیم تا افراد علاقه مند با برگزاری آزمون در آن شرکت کنند، همچنین در این زمینه باید از مربیان و آموزش دهندگان مجرب استفاده شود.
وی در ادامه به اقدامات صورت گرفته در حوزه تئاتر پرداخت و افزود: سال گذشته اقدامات مناسبی برای تحقق شعار 'تئاتر برای همه' صورت گرفت، به گونه ای که براساس آمار، 91 درصد رشد مخاطب در تالارهای تحت پوشش ارشاد داشته ایم.
شاه آبادی گفت: آنچه که در حوزه تئاتر روی داده، نشان دهنده افزایش کمی تعداد نمایش ها، دفعات اجرا و تماشاگران است. همچنین در عرصه کیفی نیز شاهد افزایش تعدد دیدگاه های مختلف که سبب فنی و تخصصی شدن این هنر میشود، بوده ایم.
معاون امور هنری وزیر ارشاد افزود: طرح استقرار گروه های تئاتری در سراسر کشور و شناسایی سوابق آنان از دیگر اقدامات معاونت امور هنری در سال گذشته بود.
وی گفت: گروه های نمایشی در تمامی استانها به غیر از تهران در سال گذشته دارای پروانه تئاتری موقت شدند و تحت حمایت وزارت ارشاد قرار گرفتند.
معاون امور هنری وزیر ارشاد افزود: معتقدم سال گذشته بنیان های تئاتر برای همه گذاشته شد و امسال ثمر خواهد داد.
شاه آبادی ارتقای کیفی جشنواره ها را از دیگر اقدامات سال گذشته معاونت امور هنری دانست و گفت: در سال جاری تمام گروه های تئاتری که دارای پروانه موقت هستند وارد یک عرصه سالم و تحت برنامه میشوند و مکلف هستند برای گرفتن پروانه دایم، اقدامات لازم را انجام دهند.
وی با بیان اینکه تئاتر در استان های کشور وضع مطلوبی ندارد، افزود: در سال جاری، شورای عالی تئاتر با ساز و کاری متفاوت و براساس تدوین بسته سیاستی جدید به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گام های موثری در این زمینه بر خواهد داشت.
شاه آبادی به فعالیت ها در حوزه مد و لباس اشاره کرد و گفت: پس از سه سال تصویب قوانین در این حوزه، مهمترین مشکل معاونت هنری نبود آیین نامه تخصصی بود که خوشبختانه سال گذشته این نقیصه نیز برطرف شد.
معاون امور هنری وزیر ارشاد ادامه داد: بر همین اساس سال گذشته نخستین نمایشگاه تخصصی در مجموعه های نیاوران و حجاب برگزار شد.
وی گفت: تاسیس بنیاد ملی مد و لباس، ساماندهی جامعه طراحان، ایجاد شناسنامه برای آنان و صدور مجور برای طراحان از دیگر اقدامات معاونت امور هنری در زمینه مد و لباس در سال جاری خواهد بود.
شاه آبادی در مورد حوزه موسیقی نیز گفت: خوشبختانه پس از دو سال وقفه، ارکستر ملی فعالیت خود را از سر گرفت.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: امسال نیز با هشت رپرتوار خاص و اجراهای قابل توجه، امید است صدای سازهای ارکستر ملی در سراسر کشور طنین انداز شود.
شاه آبادی گفت: همچنین در سال گذشته بیش از 458 آلبوم موسیقایی در کشور تولید شد که نشان دهنده رشد این هنر علیرغم مشکلاتی همچون بحث کپی رایت در کشور است.
وی یادآور شد: همچنین در حوزه اجراهای صحنه ای بیش از 500 نفری نیز سال گذشته رشد 72 درصدی در سالنها مختلف داشته ایم.
معاون امور هنری وزیر ارشاد گفت: صیانت از حوزه موسیقی نیازمند تدبیر و ایجاد سند جامعی است که به عنوان مهمترین اولویت امسال معاونت امور هنری در نظر گرفته شده است.
وی افزود: امسال برای نخستین بار پس از پس از شش سال وقفه، بار دیگر جشنواره موسیقی نواحی برگزار میشود.
شاه آبادی ابراز امیدواری کرد که در سال جاری برای صیانت از موسیقی استانی در هر استان توسط انجمن موسیقی، آلبومهای ویژهای تولید شود.