وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ایران قابلیت آن را دارد که با تولید بازیهای رایانهای فاخر قطب صادرات این هنر-صنعت در منطقه باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ایران قابلیت آن را دارد که با تولید بازیهای رایانهای فاخر قطب صادرات این هنر-صنعت در منطقه باشد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از برنا، سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در نشست رسانهای نمایشگاه و نخستین جشنواره بازیهای رایانهای تهران که در محل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی برگزار شد، درباره بازیهای رایانهای و جایگاه آن در کشور گفت: بازیهای رایانهای از مواردی است که مقام معظم رهبری در مورد آن تأکید کردهاند و به همین دلیل برنامهریزی در زمینه کارهای فرهنگی مانند بازیهای رایانهای، یکی از وظایف مهم شورایعالی انقلاب فرهنگی است که در برنامههای کاری ما در سال جدید نیز قرار دارد.
وی افزود: شورایعالی انقلاب فرهنگی در سال 85 طی مصوبهای بنیاد ملی بازیهای رایانهای را طراحی کرد تا تولید بازیهای فاخر ملی شکل سامانیافته و منظم به خود بگیرد.
وزیر ارشاد درباره وظایف این شورا نیز گفت: یکی از مهمترین وظایف شورا نظارت بر محتوای بازیهای وارداتی است. همه ما میدانیم که کودکان و نوجوانان ما علاقه ویژهای به بازیهای رایانهای خارجی دارند. بازیهایی که محتوی آنها گاه نه تنها با فرهنگ ما مغایرت دارد، بلکه اهدافی مانند اسلام هراسی و ایران هراسی را نیز دنبال میکند. بازیهای رایانهای نقش مهمی در شکلگیری شخصیت کودکان و نوجوانان ما دارند و به همین دلیل نظارت بر محتوای این بازیها نکتهای بسیار مهم است.
حسینی ادامه داد: وظیفه دیگر شورا، تأکید بر تولید داخلی است. هرچه تولیدات فرهنگی داخلی بیشتر و با کیفیتتر باشند، نیاز ما به واردات محصولات خارجی نیز کمتر خواهد شد. تا کنون 40 بازی با حمایت بنیاد بازیهای رایانهای تولید شده است که در مدت زمان سه سال این رقم بسیار قابل توجه است. همچنین شورا مکلف است همه بازیهای رایانهای داخلی و خارجی را از نظر سنی رتبهبندی کند که با تشکیل گروه "اسرا" این کار در حال انجام است.
وی درباره وظایف دیگر شورایعالی انقلاب فرهنگی در زمینه تولید و نظارت بر بازیهای رایانهای گفت: داشتن نیروی انسانی کارآمد نیز یکی از نکات مهم در زمینه تولید بازیهای رایانهای است. البته با نیم نگاهی به آنچه در خارج از کشور میگذرد، ما میتوانیم در صادرات بازیهای رایانهای به عنوان قطب اول در میان کشورهای منطقه مطرح باشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، همچنین در این باره افزود: در زمینه بازیهای رایانهای تاکنون کنفرانسهای متعددی با حضور اساتید برجسته و دانشجویان علاقهمند برگزار شده است و چند عنوان کتاب نیز در این زمینه منتشر شده است.
وی درباره نامگذاری امسال به نام "جهاد اقتصادی" نیز گفت: با توجه به این نامگذاری، امسال یک نگاه ویژه در زمینه اقتصاد هنر وجود دارد، زیرا هرچه اقتصاد هنر رونق بیشتری بگیرد، هنرمندان نیز فعالتر شده و آثار بهتری نیز هم در زمینه بازیهای رایانهای به عنوان یک هنر- صنعت و هم سایر هنرها تولید خواهد شد.
وزیر ارشاد با اشاره به اینکه تا کنون 246 اثر در بخشهای مختلف نخستین جشنواره بازیهای رایانهای رسیده است، گفت: این رقم، رشد قابل قبولی را در این زمینه نسبت به سالهای قبل نشان میدهد که در بعضی بخشها حتی رشد صد درصدی نیز مشاهده میشود.