رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با تشریح سیاستهای این مرکز در سال 90 گفت: معرفی الگوهای پوشش برای زن مسلمان جهت استفاده در ادارات و اماکن دولتی و حمایت از طراحان لباس با تأکید بر توسعه فرهنگ لباسهای بومی اجرا میشود.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با تشریح سیاستهای این مرکز در سال 90 گفت: معرفی الگوهای پوشش برای زن مسلمان جهت استفاده در ادارات و اماکن دولتی و حمایت از طراحان لباس با تأکید بر توسعه فرهنگ لباسهای بومی اجرا میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از فارس، مریم مجتهد زاده در خصوص برنامههای کلان مرکز امور زنان و خانواده در سال 90 اظهار داشت: الگوسازی زن مسلمان در سطح ملی و بین المللی، تحلیل و بررسی در خصوص زنان برگزیده اسلام، مبانی فقهی و حقوق اسلامی و تطبیق مبانی فرهنگ اسلامی ـ ایرانی با شرایط و مقتضیات ملی و بین المللی در سال 90 توسط مرکز امورزنان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی افزود: مشارکت و حمایت از رسانهها و برنامههای اجرایی جهت اشاعه الگوی زن مسلمان ایرانی، زمینه سازی جهت برگزاری و شرکت در مجامع اسلامی، ملی و بینالمللی جهت تبلیغ دستاوردهای جمهوری اسلامی در کنفرانسهای تخصصی، حمایت از برگزاری کرسیهای نظریه پردازی در دانشگاهها و اتاق فکر با موضوع الگوی زن مسلمان در جامعه اسلامی، تعامل و همکاری با کشورها و مجامع اسلامی به منظور برنامههای مشترک در زمینه الگوسازی زن مسلمان از اهداف مرکز در سال 90 است.
رئیس مرکز امور زنان درخصوص سیاستهای مرکز امور زنان در زمینه عفاف و حجاب در سال جاری بیان کرد: پیگیری اجرای «برنامه تقویت و گسترش همه جانبه فرهنگ عفاف و حجاب» بر اساس مصوبات شورای فرهنگ عمومی و ایجاد ساز و کار مناسب به منظور امکان پیگیری و معرفی معیارها و الگوهای پوششی برای زن مسلمان جهت استفاده در مجامع عمومی، ادارات، سازمانها و اماکن دولتی با همکاری و حمایت از طراحان لباس با تأکید بر توسعه فرهنگ لباسهای بومی اجرا خواهد شد.
* خانوادهها تربیت اقتصادی را فرا میگیرند
مجتهدزاده زمینه سازی برای حضور مؤثر زنان در جامعه را مورد تأکید قرار داد و عنوان کرد: تعیین شاخصهای تربیت اقتصادی در خانواده یکی از مهمترین برنامههای مرکز امور زنان در سال جهاد اقتصادی است همچنین تعامل با نهادهای بینالمللی به منظور تأثیرگذاری در قوانین و مقررات بینالمللی با محوریت آموزههای اسلامی و سایر موارد مرتبط در حوزه زنان و خانواده مورد توجه است.
وی حمایت از مراکز ارائه دهنده خدمات مشاورهای و امداد و نجات در فضای مجازی، تلفنی یا سیار به زنان را در سال 90 عملی دانست و گفت: زمینه سازی و حمایت از برنامههای مربوط به سلامت و نشاط، شناسایی مسائل و دغدغههای زنان در جامعه، خانواده و محیط کار و بهبود آنها از سیاستهای مرکز در سال جاری است.
مجتهد زاده زمینه سازی جهت استیفای حقوق شرعی و قانونی دختران، زنان و خانواده در تمامی حوزهها و اجرای نظام جامع حقوقی زنان و مسئولیتهای زنان و خانواده را مورد پیگیری دانست و ادامه داد: اجرای برنامه توسعه و ارتقاء توانمندیهای زنان متعهد، مدیر و نخبه در عرصههای مختلف زندگی و تحکیم نهاد خانواده را از جمله برنامههای مرکز برای زنان و دختران دانست.
* دانشجویان مهارتهای زندگی را آموزش میبینند
وی درخصوص برنامههای مورد نظر مرکز امور زنان برای خانوادهها تصریح کرد: تدوین اسناد راهبردی و الگوهای مربوط به خانواده ایدهآل در جامعه اسلامی، مشارکت و حمایت از طراحی و برگزاری دورههای مشاوره، آموزش خانواده و مهارتهای زندگی از طریق دستگاهها و نهادهای ذیربط برای گروههای خاص جامعه زنان از جمله دانش آموزان، دانشجویان، زوجین در شرف ازدواج و اعضای خانواده است.
رئیس مرکز امور زنان بیان کرد: کمک به ساماندهی، تقویت، استاندارد سازی و تأئید صلاحیت مراکز مشاوره خانواده در چارچوب ارزشهای اسلامی، حمایت از پیشنهادات، پژوهش و مطالعات مرتبط با زنان و خانواده جهت اصلاح چالشهای موجود در قوانین، شیوه اجرا و یافتن خللهای قانونی و حمایت از تحقیقات دانشجویی و توسعه اتاقهای فکر، کرسیهای نظریه پردازی و تالارهای گفتمان در فضای مجازی در مورد مسائل پیش روی زنان و خانواده از سایر برنامههای این مرکز خواهد بود.
مجتهد زاده با اشاره به تعامل با نهادهای بینالمللی جهت تأثیرگذاری در قوانین و مقررات بینالمللی مرتبط به زنان و خانواده با الگوپذیری از آموزههای اسلامی عنوان کرد: ارتقاء معنوی و فرهنگی زنان، تهیه و اجرای برنامههای تقویت، تعالی فرهنگ و تعمیق باورهای دینی و انقلابی زنان و خانواده در سال 90 مورد پیگیری جدی قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: مشارکت و حمایت از رسانهها جهت ارتقای جایگاه زن در جامعه، اجرای برنامه جامع اصلاح ساختار اداری و تشکیلات امور زنان و خانواده و استقرار نظام مدیریتی (سخت افزاری و نرم افزاری) امسال اجرا میشود.