وزارت بهداشت اعلام کرد: 43 درصد افراد بالای 15 سال در کشور دچار اضافه وزن هستند و از هر 5 سکته مغزی یک مورد به علت چربی خون بالا است.
وزارت بهداشت اعلام کرد: 43 درصد افراد بالای 15 سال در کشور دچار اضافه وزن هستند و از هر 5 سکته مغزی یک مورد به علت چربی خون بالا است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از فارس، زهرا عبداللهی، معاون دفتر بهبود تغذیه جامعه با اشاره به اینکه چربی نوعی ماده غذایی و یکی از ترکیبات مهم مورد نیاز بدن انسان است، اظهار داشت: میلیاردها سلول در بدن ما برای تبادل فرمان های عصبی و محافظت بافت ها در برابر بعضی از شوک های محیطی مانند سرما و سایر فعالیت های خود به چربی نیاز دارند.
وی با بیان این که تمام بافت های عصبی، سلول های مغزی و غشای سلول های بدن از چربی است، افزود: مصرف زیاد چربی ها، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، افزایش فشار خون و بیماری دیابت (مرض قند) را افزایش میدهند همچنین در کشورهایی که دریافت روغنهای جامد، لبنیات پرچرب، کره، مارگارین و چربیهای موجود در گوشت قرمز و فرآوردههای گوشتی بالاست، مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلب و عروق نیز بالا است.
عبداللهی چربی خون بالا را عامل بیش از نیمی از سکتههای قلبی دانست و تصریح کرد: مصرف گروه چربی ها در کشور ما بسیار بیشتر از حد استاندارد است و تقریباً مصرف چربی ها 2 برابر نیاز است.
وی تاکید کرد: مصرف زیاد مواد غذایی پر چرب، به خصوص چربی های حیوانی و گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات را افزایش می دهد.
معاون دفتر بهبود تغذیه تصریح کرد: بیماریهای قلبی عروقی و سرطانها مهمترین علت مرگ و میر در کشور ما هستند که یکی از دلایل آن الگوی غلط مصرف روغن های خوراکی و مصرف غذاهای چرب و سرخ شده است و با حذف چربی ترانس (روغن جامد) و جایگزین کردن آن با روغن های مایع از 40 درصد مرگ های ناشی از بیماری قلبی عروقی می توان پیشگیری کرد.