شیخ الاسلامی گفت: امسال130 هزار میلیارد تومان تسهیلات و منابع بانکی پیش بینی شده است که بخش قابل توجهی از این اعتبار به بنگاه ها و صنایع اختصاص داده خواهد شد
وزیر کار و امور اجتماعی گفت: پارسال برای ایجاد یک میلیون و100 هزار شغل هدف گذاری شده بود که بیش از یک میلیون و600 هزار شغل ایجاد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر، عبدالرضا شیخ الاسلامی افزود: برای این که از صحت این آمار اطمینان کسب شود، 31 گروه کارشناسی روانه استان ها شدند و پس از نمونه گیری های میدانی به این نتیجه رسیدیم که میزان واقعی شغل ایجاد شده در سال گذشته یک میلیون و750 هزار شغل بوده است اما به علت وجود برخی خطاهای احتمالی این میزان را یک میلیون و600 هزار اعلام کردیم .
وی گفت: برای امسال هم ایجاد دو میلیون و500 هزار شغل را هدف گذاری کرده ایم که در این باره با همه استانداران هماهنگی شده است و برای تحقق آن همه ساز و کارهای پارسال را با ظرفیت های بیشتر ادامه می دهیم.
وزیر کار و امور اجتماعی به برنامه های دولت برای تحقق این تعداد شغل اشاره کرد و افزود: با توجه به افزایش اعتبارات عمرانی امسال، انتظار افزایش شغل هم خواهد بود.
شیخ الاسلامی گفت: امسال130 هزار میلیارد تومان نیز تسهیلات و منابع بانکی پیش بینی شده است که بخش قابل توجهی از این اعتبار به بنگاه ها و صنایع اختصاص داده خواهد شد.
وی افزود: رئیس کل بانک مرکزی در جلسه آینده شورای عالی اشتغال قرار است سهم هربانک را برای پرداخت این تسهیلات مشخص کند.
وزیر کار و امور اجتماعی تصریح کرد: در جلسه اخیر هیئت دولت در استان کردستان مصوب شد که بانک مرکزی و نظام بانکی باید پرچم حمایت از اشتغال را به دست گیرند.
وی در ادامه استفاده از منابع صندوق مهر امام رضا (ع) را نیز در حمایت از بنگاه های خرد و مشاغل خانگی اثرگذار خواند و گفت: پارسال از منابع این صندوق160 هزار شغل ایجاد شد.
شیخ الاسلامی افزود: برای تکمیل طرح های نیمه تمام و توسعه بنگاه های زودبازده نیز 28هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است که بهره برداری از این طرح ها به ایجاد اشتغال کمک قابل توجهی خواهد کرد .
وی گفت: منابع صندوق توسعه ملی نیز با اعتبار ارزی معادل30 هزار میلیارد تومان می تواند در خدمت توسعه اشتغال قرار گیرد.
وزیر کار و امور اجتماعی افزود: با اصلاح قانون کار در سال گذشته بسیاری از موانع کسب و کار و سرمایه گذاری رفع خواهد شد و وضع برخی مقررات نیز می تواند موجب بهبود فضای کسب و کار شود.
وی در ادامه، مدیریت واردات، مبارزه با قاچاق کالا، افزایش کیفیت محصولات و کاهش قیمت تمام شده کالا و خدمات در کشور را نیز از عواملی دانست که می تواند مستقیم و غیر مستقیم در ایجاد اشتغال موثر باشد.
در نقطه اوج منحنی ورودی به بازار کار هستیم
وزیر کار و امور اجتماعی گفت: متولدین دهه60 پس از پایان تحصیلات دانشگاهی و دوره سربازی روانه بازار کار شده اند و اکنون در نقطه اوج منحنی ورود به بازار کار هستیم .
شیخ الاسلامی افزود: شورای عالی اشتغال به ریاست رئیس جمهور و با ترکیب بیش از10 وزیر و بسیاری از رؤسای سازمان ها پیگیر جدی ارتقای اشتغال در کشور است.
وی با این حال ارتقای اشتغال را وظیفه همگان خواند و گفت: اشتغال موضوعی فرابخشی است و در این باره حتی باید فرهنگ سازی های گسترده ای در بازتعریف مفهوم کار صورت گیرد .
شیخ الاسلامی ، نرخ بیکاری را در سال 88 ، 11 و 9 دهم درصد اعلام کرد و افزود: در سه ماه نخست سال 89 این میزان 14 و 6 دهم درصد بود و هنوز متوسط نرخ بیکاری در سال 89 اعلام نشده است .
وزیر کار و امور اجتماعی در بخش دیگری از سخنانش توجه به مشاغل خانگی را در افزایش اشتغال اثرگذار دانست و گفت: این مهم در جهان سابقه طولانی دارد و در کشورهایی چون چین ، تایوان ، ژاپن و حتی امریکا ، آلمان و سوئیس بسیاری از افراد تحت عنوان مشاغل خانگی مشغول کار شده اند .
وی افزود: ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی باید مشاغلی را در این خصوص تعریف کند تا در این باره بتوانیم ورود پیدا کنیم و حتی در رشته های بسیار پیشرفته هم می توان وارد شد .