معاون وزیر راه و ترابری گفت: بررسی آمار ترانزیت در سال گذشته نشان میدهد؛ 86 درصد کالاهای عبور از قلمرو کشور از طریق جاده و 14 درصد از طریق راهآهن بوده است
شهریار افندیزاده گفت: بیش از 8 میلیون و 164 هزار تن کالا از طریق مرزهای جادهای کشور ترانزیت شده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال 88 به میزان 42 درصد افزایش داشته است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از برنا، معاون وزیر راه و ترابری و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، اظهار داشت: بررسی آمار ترانزیت در سال گذشته نشان میدهد 86 درصد کالاهای عبور از قلمرو کشور از طریق جاده و 14 درصد از طریق راهآهن بوده است.
وی افزود: فعالترین مرزدرزمینه ترانزیت ورود کالا بندرعباس با 3میلیون و 382 هزار تن معادل 36 درصد و پس از آن سرخس با 13 درصد و بازرگان با 10 درصد بودهاند.
معاون وزیر راه و ترابری تصریح کرد: عملکرد مرزهای جادهای در زمینه ترانزیت خروجی کالا نشان میدهد بندرعباس با یک میلیون و 505 هزار تن معادل 16 درصد بیشترین میزان ترانزیت خروجی کالا را در سال گذشته داشته است. پس از آن، بندرامام با 8/14 درصد، دوغارون با 4/12 درصد و آستارا با 7 درصد در ردههای بعدی قرار دارند.
نماینده ویژه دولت در امر ترانزیت در زمینه انواع کالاهای ترانزیت شده اظهار داشت: عمدهترین بخش ترانزیت کشور در سال گذشته به کالاهایی نظیر مواد سوختی، انواع پنبه، کالاهای ساختمانی، وسایلنقلیه باری و مسافری و موادغذایی به ترتیب با 31، 8، 7، 4 و 3 درصد اختصاص یافته است.
وی گفت: از 423 هزار دستگاه تعداد سفر کامیونهای حملکننده کالاهای ترانزیتی، 262 هزار دستگاه معادل 62 درصد توسط کامیون ایرانی، 13درصد کامیون ترک، 4درصد آذری و 21 درصد توسط سایر ملیتها حمل شده است.
افندیزاده بیشترین کالای عبوری در کشور را در سال گذشته در تیرماه و کمترین میزان را در شهریور ماه اعلام کرد.