برگزاری جشنواره بین المللی فیلم کیش فرصت مغتنمی است که ظرفیتهای پراکنده موجود را به هم پیوند می دهد و از توانمندیهای سینما برای ایفای نقشی فرهنگساز و وحدت آفرین بهره می گیرد. بی شک بر همه فعالان این عرصه در حوزه های مشترک فرهنگی آشکار است که دیدگاههای گوناگون باید همدلی، همکاری و همفکری کنند و برای نیل به این هدف بکوشند تا خود را به یکدیگر نزدیک سازند
سینما تصویرگر کثرت مضامین و معانی در قالب ساختارهایی متنوع است. کثرتی که با تمام تنوع و گوناگونی، اندیشه و باور مخاطب را به سوی وحدت سوق میدهد و سرچشمههای زلال و لایزال معرفت و اشراق را بر او نمایان میسازد.
فرهنگ و هنر سرشار از این وحدتبخشی در عین تنوع و تکثر است. چشماندازهای بیپایان، چشمگیر و پویا در آیینها، آداب، مناسک و معارف مردم کشورهای مختلف بسیارند. چشم اندازهایی درخشان که در عین گوناگونی، پیوندی مشترک و شکوهمند را در تمامی عرصهها رقم زدهاند.
برگزاری جشنواره بین المللی فیلم کیش فرصت مغتنمی است که ظرفیتهای پراکنده موجود را به هم پیوند می دهد و از توانمندیهای سینما برای ایفای نقشی فرهنگساز و وحدت آفرین بهره می گیرد. بی شک بر همه فعالان این عرصه در حوزه های مشترک فرهنگی آشکار است که دیدگاههای گوناگون باید همدلی، همکاری و همفکری کنند و برای نیل به این هدف بکوشند تا خود را به یکدیگر نزدیک سازند.
تلاش برای تعمیق پیوندها در عرصه بین المللی سینما از طریق به نمایش گذاشتن قابلیتها و ارزشهای موجود در مواریث فرهنگی و هنری با بهره گیری از جذابیتها و توانمندیهای گردشگری و لزوم پرداختن به مضامینی متناسب با ضرورتهای امروز و نیازهای آینده در آثار از نکاتی است که باید در سایه فعالیت این جشنواره مورد توجهی ژرفتر قرار گیرد.
بیتردید رجعتی آگاهانه به داشتهها و آموزههای فکری و فرهنگی میتواند موضوعات بسیاری را در اختیار فیلمسازان این حیطه قرار دهد. زیرا علاوه بر شناساندن گنجینههای اصیل به مخاطبان، سببساز تنوع و ژرفایی افزونتر در این تولیدات خواهد شد و در این راه، برگزاری این جشنواره گام مهمی در عرصه بسط و تعمیق چنین شناختی به شمار میآید.
بی تردید امروزه هویتیابی عمدتاً با گستره فعالیت رسانه ها پیوندی نزدیک دارد و تقویت هویت ملت ها، باید بر بسط وگسترش همکاریهای فرهنگی بین اندیشمندان و هنرمندان مبتنی باشد. در حقیقت فرهیختگان و هنرمندان مسئولیت سوق دادن ملت ها به سمت نهضتی وحدت بخش را بر عهده دارند و بیش از سایرین این وظیفه فرهیختگان و هنرمندان است. زیرا ملت ها از آنها انتظار دارند تا تلاش گسترده و مستمری را برای تقویت ریشه های مشترک و تحقق همبستگی و همدلی صورت دهند.
باید به یاری رخدادهای فرهنگی گوناگون از جمله جشنواره بین المللی فیلم کیش که میتواند نقشی اثرگذار بر سمتدهی در حوزه سینما داشته باشد، یکرنگی و همدلی هنرمندان کشورهای مختلف را ستود و از گوناگونی تجارب بهرهای وافر برد. فرصت مغتنمی که اینک و در این جشنواره به نحوی شایسته فراهم است و به یاری خداوند متعال برکات فراوان خود را نمایان خواهد ساخت.
جشنواره بین المللی فیلم کیش حرکت نویی است برای احیا و کشف میراث کهن این سرزمین. حضور جشنواره در حوزه های تمدنی، دینی و آئینی، آن را به نقطه پیوند فرهنگی و سینمایی منطقه تبدیل می سازد و طلیعه جریان ماندگاری می شود در جهت احیای نگاه تازه به پیشینه تمدنی و خاستگاه های فرهنگی و هنری و دستاوردهای ارزشمند معنوی و اخلاقی. حمایت از تولید فیلم های بوم نگارانه و سینمای بومی، بسترسازی برای معرفی مناطق آزاد کشور و تنوع و رنگارنگی های آئینی این مناطق، کمک به تقویت روح ملی و همگرایی منطقهای و تقویت مشترکات فرهنگی، آئینی و اعتقادی و اهتمام به موضوع خلیج فارس از جمله دستاوردهای این رویداد بزرگ منطقه ای می تواند باشد.
جشنواره فیلم کیش جشن همدلی ها، دوستی ها و وفاق در منطقه ای است که گهواره تمدن جهان است و خورشید همیشه تابان اسلام بر تارک آن می درخشد.
*معاون رئیس جمهور و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور