علی صالح آبادی در همایش تخصصی فرصتهای تامین مالی برای ناشران پذیرفته شده در بورس تهران گفت: مقوله تامین مالی در کشورها معمولاً از 4 روش بانک، بازار سرمایه، دولت و سرمایه گذاری خارجی تامین می شود.
رئیس کل سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به تامین مالی به عنوان یکی از موضوعات کلیدی برای توسعه اقتصادی و رشد اقتصادی مطلوب باید تامین مالی را تقویت نماییم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شبکه اخبار اقتصاد و دارایی (شادا)، علی صالح آبادی در همایش تخصصی فرصتهای تامین مالی برای ناشران پذیرفته شده در بورس تهران گفت: مقوله تامین مالی در کشورها معمولاً از 4 روش بانک، بازار سرمایه، دولت و سرمایه گذاری خارجی تامین می شود.
وی افزود: برخی از اقتصادها بانک پایه هستند و برخی دیگر بازار پایه، بنابراین بازار سرمایه نقش اصلی را در تامین مالی ایفا می کند.
وی همچنین گفت: در ایران بازار سرمایه و نظام بانکی مشترکاً در تامین مالی موثر هستند اما در سالهای اخیر نقش بازار سرمایه پر رنگ تر شده است.
صالح آبادی با اشاره به اصل 44 قانون اساسی اظهار داشت: در این قانون دو موضوع کلیدی و محوری شامل آزادسازی و واگذاری مطرح گردیده که در بخش آزاد سازی این اجازه به بخش خصوصی داده شده تا بتواند در فعالیتهای سودآور اقتصادی وارد شود.
وی گفت: دولت امروز اجازه سرمایه گذاری در بسیاری از حوزه ها نظیر فولاد را ندارد لذا بخش خصوصی اجازه ورود به بازار سرمایه گذاری مختلف را پیدا کرده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به توسعه زیر ساختهای بازار سرمایه در طول سالهای گذشته اظهار داشت: در حال حاضر زیر ساختهای الکترونیکی و فنی بازار سرمایه توسعه یافته و از بهترین تکنولوژی های روز دنیا در حوزه های مختلف استفاده می شود. همچنین نقد شوندگی بسیار مطلوبی در حوزه اوراق بهادار ایجاد شده که یکی از زیر ساختهای بازار سرمایه در تامین مالی می باشد.
صالح آبادی حجم معاملات بورس در سال 85 را 5 هزار و ششصد میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: در سال 89 این رقم به 21 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
رئیس سازمان بورس حجم معاملات روزانه سرمایه را بیش از یکصد میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این امر نشان دهنده سودآوری و ایجاد زمینه های مناسب برای تأمین مالی در کشور می باشد بطوریکه در سال 89 بازار سرمایه 12 هزار میلیارد تومان در تأمین مالی نقش داشته است. وی افزود: از مجموع 12 هزار میلیارد تومان تأمین مالی در سال گذشته، 737 میلیارد تومان از طریق تأسیس شرکت، 9 هزار و 800 میلیارد تومان افزایش سرمایه، 450 میلیارد تومان اوراق مشارکت و 30 میلیارد تومان اوراق اجاره بوده است.
وی گفت: در سال گذشته از طریق عرضه های دولتی و عرضه سایر بخشها، 5 هزار میلیارد تومان تأمین مالی صورت گرفت و در بازار سوم فرابورس نیز هزار و 770 میلیارد تومان و در بورس کالا 7 هزار و 300 میلیارد تومان تأمین مالی کوتاه مدت صورت گرفت.
رئیس کل سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: پیش بینی می شود در سال جاری میزان تأمین مالی از طریق بازار سرمایه به 40 هزار میلیارد تومان و در بازار اولیه به 20 هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
وی همچنین پیشنهاد کرد برای بهبود سرمایه گذاریها، مراحل افزایش سرمایه شرکتها، کوتاه و از روشهای افزایش سرمایه که در دنیا معمول است استفاده شود.
وی افزود: در سال گذشته یک هزار و 450 میلیارد تومان اوراق مشارکت منتشر شده اما اوراق اجاره نیز پشتوانه مناسبی برای دارایی ها می باشد.
وی با اشاره به تأمین مالی در بخش مسکن اظهار داشت: در این بخش نیز اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن برای تأمین مالی منتشر شده و صندوقهای زمین و ساختمان تأسیس و اوراق رهنی نیز منتشر شد.
وی با اشاره به ایجاد شرکتهای تأمین سرمایه تأکید کرد: در حال حاضر 3 شرکت تأمین سرمایه در کشور فعالیت می کند و امیدواریم تا پایان سال به 8 شرکت افزایش یابد.
صالح آبادی در پایان گفت: از همه کسانی که ایده و پیشنهادی در زمینه تأمین مالی دارند می خواهیم که کمک کنند و ما نیز ابزارهای لازم را در اختیار داریم و شورای بورس هم با آغوش باز از ابزارهای مالی جدید استقبال می کند تا آنرا در خدمت تأمین مالی قرار دهد.