وزارت بازرگانی و بنیاد ملی نخبگان درباره امضای موافقتنامه برای حمایت و ارائه تسهیلات به اختراعات و ابداعات حوزه فرش دستباف به توافق رسیدند.
دکتر مهدی غضنفری و خانم دکتر نسرین سلطانخواه معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رییس بنیاد ملی نخبگان در نشستی مشترک درباره امضای موافقتنامه برای حمایت و ارائه تسهیلات به اختراعات و ابداعات حوزه فرش دستباف به توافق رسیدند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از شابا، در این نشست که با حضور مسئولان فرش دستباف در وزارت بازرگانی و نمایندگان بنیاد ملی نخبگان برگزار شد، همچنین بر تعامل و همراهی دو مجموعه برای حمایت از ابتکارات و نوآوری های حوزه تولید فرش دستباف تاکید شد
دکتر غضنفری با بیان اینکه تنوعپذیری به کالا جزو مدیریت بازار و عامل افزایش صادرات است، گفت: حفظ اصالت فرش دستباف یکی از ماموریتهای وزارت بازرگانی است که تمام تلاش خود را دراین خصوص انجام میدهد.
هدفگذاری 2 میلیارد دلاری برای صادرات فرش
وی تصریح کرد: در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران حرف اول را در تولید فرش دستباف کیفی و هنری در جهان را میزند و هیچ کشوری تاکنون توان رقابت با کشورمان را نداشته است بنابراین باید پیشتاز همه نوآوریها دراین بخش باشیم.
وزیر بازرگانی با تاکید براینکه ضروری است سازوکار را برای راه یافتن خلاقیت های جدید به حوزه فرش دستباف فراهم کنیم، افزود: باید میزان صادرات فرش دستباف از رقم 500 میلیون دلار کنونی به 800 میلیون دلار برسد تا بتوان پس از آن هدف صادرات دو میلیارد دلاری را محقق کرد.
رییس بنیاد ملی نخبگان نیز در این نشست با تقدیر از دیدگاههای پویا وزیر بازرگانی در خصوص توجه به نوآوری در تولید فرش دستباف، افزود: با نگاه پویا میتوان به ارائه راه حلها پرداخت و به اهداف مورد نظر رسید.
سلطانخواه با تاکید براینکه بنیاد ملی نخبگان تمام تلاش خود را برای حمایت از ابتکارات فرش دستباف بکار میگیرد، از آمادگی مجموعه خود برای حمایت مالی و معنوی طرح های معرفیشده از سوی وزارت بازرگانی خبر داد.
سلطانخواه با استناد به سخنان چندی پیش رییس جمهوری مبنی بر اینکه باید بازار 2 میلیارد دلاری فرش دستباف ایران در چین ایجاد شود، گفت: با توجه به حرکت مردم چین به سمت رفاه اجتماعی فرش دستباف ایران میتواند به خانههای مردم این کشور راه پیدا کند.
وی در پایان بر ضرورت تعریف سلایق جدید در تولید فرش دستباف تاکید کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان مدعی فرش دستباف باید سلایق جدید را در حوزه مشتری تعریف کند.