خانم دکتر 'مرضیه وحید دستجردی' وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دستاوردهای چشمگیر کشورمان در عرصه های پزشکی، بهداشت و درمان را در نشستی با خبرنگاران رسانه ها درمسکو، تشریح کرد
خانم دکتر 'مرضیه وحید دستجردی' وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دستاوردهای چشمگیر کشورمان در عرصه های پزشکی، بهداشت و درمان را در نشستی با خبرنگاران رسانه ها درمسکو، تشریح کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از ایرنا، خانم دکتر ' مرضیه وحید دستجردی'روز جمعه در این نشست گفت: در سایه پیشرفت های نوآورانه صورت گرفته در کشورمان هم اکنون 9 قلم داروی بیولوژیک وارداتی مورد نیاز بیماران سخت درمان در داخل تولید می شود.
وی افزود: علاوه بر این درحال حاضر 12 قلم داروی بیولوژیکی دیگر را نیز در دست تولید داشته و برای تولید داخلی سایر داروهای وارداتی از این نوع در آینده نزدیک نیز اقدامات گسترده ای در دست اجرا داریم.
تولید دارو و واکسن
وزیر بهداشت کشورمان، دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در عرصه تولید دارو و واکسن در سال های اخیر را چشمگیر خواند و افزود: هم اکنون 96 درصد داروهای مصرفی در داخل تولید می شود.
وی اضافه کرد: البته برنامه های گسترده ای برای تولید تعدادی بیشتری از چهار درصدداروی صادراتی مصرفی کشور نیز در دست اجرا داریم که به امید خدا در آینده نه چندان دور نتیجه می دهد.
خانم دستجردی با بیان این مطلب که جمهوری اسلامی ایران در زمینه فناوری و تجهیزات پزشکی و دارویی نیز در سال های گذشته پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است، ادامه داد: در سایه این دستاوردها در زمان حاضر 10 نوع واکسن در داخل تولید می شود.
وی یادآور شد: سال گذشته که دنیا به واسطه شیوع آنفلوانزای خوکی تهدید می شد، محققین ما برنامه تولید داخلی این واکسن را آغاز کردند که مرحله تولید آزمایشگاهی آن موفق بوده و در حال صنعتی کردن تولید این واکسن حیاتی هستیم.
پیوند اعضا و جراحی های بزرگ
وزیر بهداشت کشورمان یکی از دستاوردهای ارزشمند محققین و دانشمندان عرصه پزشکی را بومی کردن علم پیوند اعضا دانست و گفت: خوشبختانه در سایه پیشرفت های صورت گرفته در زمان حاضر انواع پیوند اعضا با موفقیت در داخل انجام می شود.
وی با بیان این مطلب که هم اکنون جراحی های بزرگ و پیوند اعضا در مراکز درمانی کشور به ویژه مراکز آموزشی انجام می شود، افزود:پارسال بیش از دو هزار مورد انواع پیوند اعضا در کشور انجام گرفت.
دستجردی از انجام 330 عمل جراحی پیوند کبد،150 مورد پیوند قلب و تعداد فراوانی پیوند های دیگر از جمله پیوند قرنیه و مغز استخوان به عنوان مصادیق پیشرفت های پزشکی کشورمان در حوزه پزشکی و درمان نام برد.
وی با بیان این که بیماران برای انجام عمل جراحی پیوند کلیه در ایران دیگر نوبت نمی گیرند، تشریح کرد: در چند مرکز انجام جراحی های پیوند مغز استخوان ایران تاکنون سه هزار مورد پیوند از این نوع صورت گرفته که از نظر تعداد و موفقیت در جهان کم مانند است.
وی اضافه کرد: متخصصان پزشکی کشورمان به سطحی از پیشرفت رسیده اند که در زمان حاضر پیوند کبد را هم از مغز مرگی و هم از فرد زنده انجام می دهند و پیوند قلب و ریه هم به صورت توام به راحتی در داخل انجام می شود.
گسترش مراکز آموزشی و بهداشتی در سطح کشور
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان توسعه مراکز آموزشی، بهداشتی و درمانی کشورمان در سال های اخیر را گسترده توصیف کرد و گفت: هم اکنون 50 واحد دانشگاه علوم پزشکی در کشور داریم که علاوه بر ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم ، نیروی انسانی متخصص مورد نیاز این حوزه را نیز تامین می کنند.
دستجردی با اشاره به شبکه ای بودن سیستم بهداشتی درمانی کشور افزود: در زمان حاضر 20 هزار خانه بهداشت، شش هزار مرکز بهداشتی و یکهزار مرکز بیمارستانی در مناطق مختلف به مردم خدمات درمانی و بهداشتی ارایه می کنند.
وی ادامه داد: هم اکنون حدود یک میلیون دانشجو در رشته های مختلف پزشکی توسط 40 هزار استاد آموزش می بینند.
امید به زندگی و کاهش مرگ و میرها
وزیر بهداشت کشورمان درخصوص وضعیت امید به زندگی مردم نیز اظهار داشت: متوسط امید به زندگی در ایران 72 سال است که این رقم برای زنان به 73 و برای مردان به 72 سال می رسد.
وی افزود: دردوره پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به رغم تحریم ها، دستاوردهای بزرگی در زمینه درمان داشته ایم به طوری که میزان مرگ و میر نوزادان کاهش چشمگیری یافته و از 120 مورد درهر یک هزار تولد به 8/9 مورد در هر یک هزار تولد زنده رسیده است.
دستجردی اضافه کرد: علاوه بر این آمار مرگ و میر زنان باردار نیز در این مدت کاهش قابل ملاحظه ای داشته و از 240 مورد در هر 100 هزار زایمان به 240 مورد کاهش یافته است.
وی تاکیدکرد: خوشبختانه درسایه اقدامات گسترده صورت گرفته، مرگ و میر در این دو حوزه و نیز مرگ ناشی از بیماری های عفونی درکشور کاملا کنترل شده و اهدافی را که سازمان بهداشت جهانی به عنوان اهداف هزاره سوم ( ام دی جی) تا سال 2015 اعلام کرده بود،ما پیش از برنامه رسیده ایم.
بیماریهای غیرواگیردار، چالش اصلی حوزه بهداشت و درمان
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان مهمترین چالش پیش روی این وزارتخانه را بیماریهای غیرواگیردار مانند بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، سکته و سرطان اعلام کرد.
وی با بیان این مطلب که این بیماریها، عامل بیشترین تعداد مرگ و میرها در کشور هستند، رفع این مشکل را در گروی تغییر شیوه زندگی مردم و آموزش شیوه های سالم زندگی به آنان دانست.
دستجردی بر لزوم مشارکت سایر وزارتخانه ها در برنامه تغییر شیوه زندگی مردم کشورمان تاکید کرد و افزود: بدیهی است که تحقق این مهم به دلیل بین بخشی و گسترده بودن فعالیت های مرتبط با آن از عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر نمی آید.
وی اضافه کرد: برای همین منظور شورای عالی امنیت غذایی در کشور زیر نظر معاون اول رئیس جمهوری تشکیل شده و این نهاد وظایف هر یک از دستگاه ها را در زمینه تلاش برای آموزش شیوه های سالم زندگی به مردم مشخص می کند.
خانم دکتر 'مرضیه وحید دستجردی'، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان به منظور سفر چهار روزه علمی-کاری به روسیه در مسکو به سفر می برد.