مصلحتی شربیانی اظهار داشت: در سال 1388 جشن برقدار کردن روستاهای بالای 20 خانوار در کشور برگزار شد اما به علت افزایش جمعیت برخی از روستاهای زیر 20 خانوار هم اکنون تنها 178 روستای بالای 20 خانوار در کشور فاقد برق هستند و تعداد روستاهای زیر 20 خانوار نیز که فاقد برق هستند تنها یکهزار و 98 روستا است
مجری طرح برق روستایی کشور گفت: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته در سال 1389 در صدد هستیم تا پایان سالجاری تمام روستاهای بالای 10 خانوار را برقدار کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، ولی الدین مصلحتی شربیانی اظهار داشت: در سال 1388 جشن برقدار کردن روستاهای بالای 20 خانوار در کشور برگزار شد اما به علت افزایش جمعیت برخی از روستاهای زیر 20 خانوار هم اکنون تنها 178 روستای بالای 20 خانوار در کشور فاقد برق هستند و تعداد روستاهای زیر 20 خانوار نیز که فاقد برق هستند تنها یکهزار و 98 روستا است.
مصلحتی شربیانی ادامه داد: بر این اساس هم اکنون تنها یکهزار و 285 روستای کشور با جمعیتی معادل 19 هزار و 831 خانوار فاقد نعمت برق هستند و این در حالی است که با تلاشهای صورت گرفته در سال گذشته نیز حدود یکهزار روستا برقدار شدهاند.
وی تصریح کرد: روستاهای بالای 10 خانواری که از نعمت برق محروم هستند بیشتر در مناطق صعبالعبور و دور افتاده بوده و دارای فاصله طولانی از شبکه سراسری برق کشور هستند.
مصلحتی افزود: با توجه به این امر و نیز با توجه به نظر مثبت مسوولان کشور در صددیم تا برقرسانی به این روستاها را با استفاده از انرژی خورشیدی انجام دهیم و هم اکنون نیز 55 روستا با استفاده از انرژی های نو برقدار شدهاند و در صدد افزایش این تعداد هستیم.
وی اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی برقرسانی به روستاها حتی در سختترین شرایط کشور در زمان جنگ تحمیلی و یا ناآرامیهای داخلی دهه شصت با سرعت خوبی استمرار داشته است.
مصلحتی تاکید کرد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تنها حدود چهار هزار روستا که بیشتر اطراف تهران و یا برخی از شهرهایی که دارای جاذبههای گردشگری بودند دارای برق بودند و این در حالی است که تا پایان سال گذشته 53 هزار و 461 روستای کشور برقدار شده اند که از این تعداد 11 هزار و 956 روستا زیر 20 خانوار و 41 هزار و 505 روستا نیز بالای 20 خانوار هستند.
**انرژی خورشیدی
مجری طرح برق روستایی گفت: از حدود 20 سال پیش کارخانهای در تهران با استفاده از فنآوری آلمانی اقدام به مونتاژ تجهیزات مربوط به تولید برق با استفاده از انرژی خورشیدی می کند و در سمنان این امر با استفاده از فنآوری روسی و در بیرجند نیز با استفاده از فنآوری چینی صورت می گیرد.
مصلحتی تصریح کرد: به زودی فنآوری تولید بسیاری از تجهیزات مربوط به تولید برق با استفاده از انرژی خورشیدی در داخل کشور بومی می شود و این تجهیزات با فنآوری ایرانی به تولید انبوه خواهد رسید.
**هدفمندی یارانهها
مشاور مدیر عامل شرکت توانیر اظهار داشت: پیش از هدفمندی یارانهها هزینه تولید هر یک کیلوات برق خورشیدی 165میلیون ریال بود که پس از هدفمندی یارانهها این رقم به حدود 80 میلیون ریال کاهش یافته است.
وی علت این امر را گسترش استفاده از انرژیهای نو در کشور پس از هدفمندی یارانهها عنوان و تاکید کرد: پس از هدفمندی استفاده از انرژی خورشیدی اقتصادی تر شده و بازگشت سرمایه در این بخش سرعت بیشتری یافته است و پیش بینی می شود که هزینه تولید برق خورشیدی کاهش بیشتری نیز یابد.
مصلحتی یادآور شد: هزینه برقرسانی به روستا با استفاده از انرژی خورشیدی بستگی به تعداد خانوار روستا دارد و در این راستا برای هر خانوار یک کیووات برق اختصاص می یابد و تعرفه برق خورشیدی نیزمانند برق عادی محاسبه می شود.
وی در پایان تصریح کرد: در سال جاری بیش از 700 میلیارد ریال برای برقرسانی به روستاهای کشور در نظر گرفته شده که امید میرور کفاف هزینههای مربوطه را بدهد.