معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت گفت: رویکرد پژوهشی در وزارت نفت بر مبنای محصول محوری و کاربردی شدن پژوهش در صنایع نفت وگاز است وبر این اساس بدنبال ایجاد یک تعامل ارزنده بین دانشگاه و پارک های علم وفناوری با این وزارتخانه هستیم .
معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت گفت: رویکرد پژوهشی در وزارت نفت بر مبنای محصول محوری و کاربردی شدن پژوهش در صنایع نفت وگاز است وبر این اساس بدنبال ایجاد یک تعامل ارزنده بین دانشگاه و پارک های علم وفناوری با این وزارتخانه هستیم .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا ، محمدرضا مقدم عصر روز شنبه در دومین جشنواره ملی دانایی خلیج فارس در بوشهراظهار داشت : هم اینک پژوهش وفن آوری محصول محور، در وزارت نفت به طور جدی دنبال می شود ودر این زمینه مطالعه جامع منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تا دو ماه آینده به پایان می رسد.
وی اضافه کرد: با این طرح جامع مطالعالی می توان از ظرفیت های اساسی صنایع پایین دستی نفت که در استان بوشهرو در این منطقه دارای منابع عظیم دست نخورده ای است استفاده کرد .
مقدم گفت: همچنین با توجه به این که میدان گازی پارس جنوبی در منطقه عسلویه استان بوشهر از نظر میزان مطالعات مخازن گازی یک پدیده عظیم و دست نخورده است، طرح جامع پژوهش و فناوری این منطقه در وزارت نفت به ثبت رسیده است .
وی یادآورشد: تشکیل شورای سیاستگذاری منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در وزارت نفت بر این مبناست تا به عنوان یک راهبرد با تشکیل جلسات منظم زمینه پژوهش با نگاه کاربردی در این منطقه را فراهم سازد.
معاون وزیر نفت اضافه کرد: با یکپارچگی بین دانشگاه خلیج فارس و پارک علم وفناوری این استان می توان قطب های علمی در دانشگاه و شرکت های دانش محور در این پارک را برای تولید محصول دانایی محور از پژوهش به هم پیوند زد که البته نیازمند یک نقشه راه با یک کار زیر بنایی است.
مقدم، بدون ذکر میزان ذخایر گازی در استان بوشهر گفت: منطقه ویژه انرژی پارس در استان بوشهر پس از روسیه دارای بزرگترین ذخایر گازی در دنیاست که اکتشاف های جدید انجام گرفته نشان می دهد که وسعت این میادین و میزان ذخایر آنها بیش از موارد ذکر شده است.
وی اهمیت استان بوشهر و منابع نفت وگاز در این استان را در سطح منطقه ای و جهانی، مهم ارزیابی کرد وافزود: در حالی که سایر میادینی که در خارج از طرح اوپک اقدام به تولید نفت می کنند، در حال خارج شدن از چرخه تولید هستند برنامه ریزی ها و آمار وارقام نشان می دهد که در افق 2035 روزانه 20میلیون بشکه نفت از منطقه خلیج فارس ازدیاد تولید وجود خواهد داشت که درهیچ منطقه ای از دنیا دیده نمی شود.
مقدم افزود : یافته ها نشان می دهد که گاز در سبد انرژی در آینده دارای جایگاه و ارزش بیشتری نسبت به نفت خواهد بود و از آنجا که کشور ما دارای ذخایر فراوان گاز است نیازمند پژوهش های کاربردی در این زمینه است .
نماینده ولایت فقیه در استان وامام جمعه بوشهر نیز گفت : فضای رقابت های توسعه وپیشرفت بین المللی نیازمند یک نهضت و جهاد توسعه و پیشرفت برمبنای دانایی ودانش محوری به ویژه در زمینه حامل های انرژی است .
آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری افزود : عامل این رشد کسب دانش و فنآوری های نوین با حضور جدی در عرصه جنبش نرم افزاری، داشتن کرسی های بین المللی آزاد اندیشی، خودکفایی علمی در علوم مورد نیاز توسعه وتولید ومرجعیت علمی است .
وی اظهار داشت : این فرایند دارای مراحل دقیقی است که خود نیازمند طراحی دانش بنیان، مدیریت استراتژیک علم، نظارت و بازتولید دانش فوق روز است.
صفایی بوشهری با اشاره به ایجاد یک آپارتاید علمی به شکل تبعیض و انحصاری کردن علوم توسط کشور های استکباری گفت: هر کشوری که بخواهد به آزادی علوم دسترسی یابد باید این انحصار را از بین ببرد که عمده ترین روش آن استفاده از دیدگاه نخبگان علمی و دادن اعتبارات فوق نیاز است .
وی افزود: در عرصه صنایع بالا وپایین دستی نفت نیازمند تحول در نگرش کشف، تولید وعرضه با استفاده از ریز پردازنده های اکتشافاتی و تولیدی با نگرش به فنآوری نانو هستیم .
صفایی بوشهری اضافه کرد: فناوری نانو با قدرت جداسازی بالا می تواند در عرصه اکتشاف، استحصال، تولید، تبدیل و کاهش آلایندگیی گازهای آزاد فضا موثر واقع شود که این مهم از طریق پژوهش بدست می آید.
دبیر دومین جشنواره ملی دانایی خلیج فارس نیز گفت: فراخوان این جشنواره در شهریور و اذرماه سال 89 در دو نوبت انجام شد که 52 طرح از 20 استان کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
رضا آذین افزود: ازبین این طرح ها پس از سه مرحله داوری 10 طرح برای ارایه در همایش انتخاب شد و در نهایت پنج طرح شامل تکنولوژی فعال سازی سطح زیر دان کامر از شرکت پالایش شهید هاشمی نژد ، نانو ذرات کاهنده آلودگی محیط زیست از شرکت نانو فن آوران اکباتان همدان، سیستم های علت یابی ارزیابی و تعمیرات خرابی سازه های دریایی پولادی از سازمان صنایع دریایی تهران، ساخت دستگاههای اندازه گیری تراوایی گاز در سنگ به روش تطبیق از تهران انستیتوی مهندسی نفت و طرح استفاده از نانو سیال در ازدیاد برداشت نفت از دانشگاه تهران برگزیده شدند.