وزیرتعاون گفت: ازحدود یکسال پیش تاکنون حدود 800 تعاونی اعتباری در کشور ساماندهی شده است.
وزیرتعاون گفت: ازحدود یکسال پیش تاکنون حدود 800 تعاونی اعتباری در کشور ساماندهی شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، محمد عباسی تعاونی های اعتباری اظهار داشت: ازحدود یکسال پیش تاکنون حدود 800 تعاونی اعتباری در کشور مورد ساماندهی قرار گرفته اند و تعدادی نیز که در زمان تعیین شده نتوانستند خود را با قوانین شورای پول و اعتبار تطبیق دهند ،توسط بانک مرکزی اعلام عمومی و تعطیل شدند.
وی عنوان داشت ساماندهی تعاونی های اعتباری در بازار غیر متشکل پولی کشور اقدامی است که از سال گذشته توسط وزارت تعاون و بانک مرکزی آغاز شده و از این طریق قرار است همه تعاونی های اعتباری کشور که تعداد آنها بیش از 1100 تعاونی برآورد می شود تحت قوانین و مقررات بانک مرکزی ساماندهی و به فعالیت ادامه دهند.
وی خاطر نشان کرد در ساماندهی تعاونیهای اعتباری به علت ارتباط مستقیم با سرمایه مردم ایجاد برخی مسائل و حواشی احتمالی پیشبینی می شد ولی جای هیچ گونه نگرانی برای سپرده گذاران وجود ندارد و دوران گذار انجام این طرح نیز با تحمل سپرده گذاران سپری می شود.
وزیر تعاون افزود: اجرای این طرح تا مرحله پایانی و بررسی همه تقاضاهای مطرح شده توسط تعاونی های اعتباری ادامه می یابد اما این اقدام به دلیل ارتباط مستقیم مردم و سپرده گذاری های انجام شده در تعاونی ها نگرانی هایی از بابت از دست رفتن سپرده ها و سرمایه های مردم و همچنین عدم پاسخگویی برخی تعاونی های اعتباری تعطیل شده به وجود آورد.
وی تاکید کرد مردم مطمئن باشند در ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی برای سپردههای سپرده گذاران مشکلی پیش نمیآید.
عباسی در خصوص راهکارهای در نظر گرفته شده برای رفع نگرانی و حواشی به وجود آمده برای برخی هموطنان یادآور شد تشکیل تعاونی های اعتباری قرض الحسنه و تعاونی های اعتباری در قانون تعاون و سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی مورد تاکید قرار گرفته تا برای تجمیع سرمایه های مردم بتوان چنین تعاونی هایی را بوجود آورد.
وی خاطر نشان کرد بنابراین این موضوع قانونی است و باید مورد حمایت تمام ارکان دولت قرار گیرد،دستگاه متولی نظارتی این موضوع نیز بانک مرکزی است که باید برعملکرد صحیح آنها نظارت کند.
وی تصریح کرد ممکن است تعاونی هایی در گذشته ایجاد شده باشند که اساسنامه و قوانین خود را با قوانین و شرایط شورای پول واعتبار تطبیق نداده باشند که آنها نیز باید چرخه فعالیتی خود را تکمیل کنند .
وزیر تعاون یادآور شد در مدت زمانی که از ساماندهی تعاونی های اعتباری سپری می شود بانک مرکزی اقدامات شایسته ای انجام داد اما این کار زمانی صورت گرفت که تعاونی های اعتباری تا حدودی بزرگ شده بودند و سرمایه های مردم را در اختیار داشتند.