وزیر علوم: این دسته از دانشجویان باید از طریق کنکور وارد دانشگاه شوند و همچنین نوع مدرکی که به این دسته از دانشجویان ارایه میشود باید مشخص شود تا کارفرما بداند که دانشجو از چه مسیری به دانشگاه وارد شده است و در این راستا نیز سقف شهریه دانشجوی پولی در هیئت امنای دانشگاهها تعیین میشود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص جزییات پذیرش دانشجوی پولی گفت: نحوه پذیرش این دسته از دانشجویان، مدارکی که به آنها ارایه میشود و سقف شهریه آنها در هیئت امنای دانشگاهها بررسی و تعیین و مشخص میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل ازایسنا ، کامران دانشجو در حاشیه مراسم گرامیداشت شهدای دانشگاه شیراز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه نحوه پذیرش دانشجوی پولی و مدارک آنها در هیئت امنای دانشگاهها مشخص میشود، تصریح کرد: این دسته از دانشجویان باید از طریق کنکور وارد دانشگاه شوند و همچنین نوع مدرکی که به این دسته از دانشجویان ارایه میشود باید مشخص شود تا کارفرما بداند که دانشجو از چه مسیری به دانشگاه وارد شده است و در این راستا نیز سقف شهریه دانشجوی پولی در هیئت امنای دانشگاهها تعیین میشود.
وی با تأکید بر اینکه پذیرش دانشجوی پولی مربوط به حال حاضر نیست و سالهاست که این موضوع وجود دارد، گفت: از جمله این موارد میتوان به مدارک معادل اشاره کرد؛ البته هم اکنون میخواهیم این مسأله را ضابطهمند کنیم تا به گونهای نباشد که دانشگاهی ظرفیت بالایی را پذیرش کند و دانشگاهی دیگر پذیرش نداشته باشد.
دانشجو تأکید کرد: قرار نیست با پول به دانشجویی مدرک بدهیم و در واقع چنین موضوعی را نیز خودمان قبول نداریم، بلکه کیفیت آموزش عالی در این موضوع حفظ خواهد شد.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: پذیرش دانشجوی پولی مازاد دانشجوی روزانه گرفته میشود، به عنوان نمونه اگر نیاز کشور 100 باشد این میزان را حتما از روزانه می گیریم و مازاد نیاز را دانشجوی پولی پذیرش میکنیم.
وی با بیان اینکه میزان شهریه چه در موسسات غیردولتی و چه در شبانه دولتی بر اساس کیفیتی است که دانشگاه از لحاظ تحصیلی، آموزشی و فرهنگی دارد، تصریح کرد: بر این اساس دانشگاهها رتبهبندی میشوند و طی آن دانشگاه میتواند تعیین کند که چه میزان شهریه از دانشجویان دریافت کند.
طرح کاهش دوره لیسانس در وزارت علوم مطرح نیست
دانشجوهمچنین با بیان اینکه طرح کاهش دوره لیسانس در وزارت علوم مطرح نیست، تصریح کرد: ایدههای مختلفی به وزارت علوم مطرح میشود که ما برروی آن بحث و کارشناسی میکنیم. به عنوان نمونه یک دانشجوی کارشناسی به طور متوسط در روز سه ساعت کلاس درس دارد که میتوان روی این موضوع بررسی کرد و کمی این دوره را فشرده کرد و یا اینکه برخی دروسی که مورد نیاز نیست را حذف و دوره را کوتاهتر کرد که در واقع برای تمامی این موارد میتوان بحث کارشناسی انجام داد.
وزیر علوم در خصوص وضعیت بودجه وزارت علوم تصریح کرد: صحبتهای لازم در این زمینه با مجلس انجام شده است و به آنها گفتهام وقتی مجلس وزیر را در قبال آموزش عالی کشور پاسخگو میداند باید ابزار را نیز در اختیار وی قرار دهد که به عنوان نمونه اگر مناطق محروم میخواهند دانشگاهشان صریح به جمعبندی برسد وزیر باید بودجه متمرکز در اختیار داشته باشد تا بتواند در این زمینه وارد شود.
وی با تأکید براینکه استقلال دانشگاهها به این معنا نیست که پولش را از کجا بگیرد و با طرح پرسشی گفت که آیا استقلال دانشگاه این است که حتی پول را از وزارت علوم که کارشناس این کار است، نگیرد و تفاهمنامه را نیز با وزارت علوم نباید مبادله کند؟ آنوقت ما چگونه میتوانیم در این زمینه نظارت کنیم و جوابگو باشیم.
دانشجو ادامه داد: در دنیا بحث استقلال دانشگاهها مربوط به 30 یا 40 سال پیش است و درواقع دانشگاه میتواند پولی را که خودش در میآورد در هر کجا که میخواهد هزینه کند.
وی خاطرنشان کرد: در زمینه بودجه موضوع ما شفاف و علنی است؛ اما در نهایت در جمعبندی قانون را رعایت میکنیم.