این رشد نشان دهنده فعالیت ارگان های مرتبط با ترانزیت کالا در کشور است و برنامه ریزی صورت گرفته برای سال 90 رساندن 9 و نیم میلیون تن به رقم 12 میلیون تن است.
معاون وزارت راه و ترابری گفت: در سال گذشته 9 و نیم میلیون تن جابجایی کالا از کشور صورت گرفته که نسبت به سال 88 که این رقم 7 میلیون تن بود 34 درصد رشد داشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر ،شهریار افندی زاده افزود: این رشد نشان دهنده فعالیت ارگان های مرتبط با ترانزیت کالا در کشور است و برنامه ریزی صورت گرفته برای سال 90 رساندن 9 و نیم میلیون تن به رقم 12 میلیون تن است.وی گفت: از این مقدار کالای ترانزیت شده 86 درصد از طریق جاده های کشور و 14 درصد نیز به وسیله خطوط ریلی جابجا شده است.
معاون وزارت راه افزود: مجموع ارزش تجاری کالاهای ترانزیت شده در سال 89 حدود 30 میلیارد دلار بود که از این رقم 3 میلیارد دلار مربوط به حمل و نقل و درآمدهایی است که به بخش خصوصی و دولتی تعلق دارد.
افندی زاده گفت: 111 کشور جهان کالاهای خود را در سال 89 از ایران عبور دادند.وی در ادامه با اشاره به محورهایی که برای توسعه ناوگان حمل و نقل کالا از کشور نیاز است افزود: توسعه روابط حمل و نقل و بازرگانی با کشورهای همسایه ، CIS و کشورهایی که مراکز تولید یا مصرف هستند از جمله چین، روسیه، کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس لازم است .
معاون وزیر راه گفت: فعال کردن محور شرق ایران که اخیرا تفاهم نامه ای نیز میان چهار کشور همسایه ایران از جمله ترکمنستان، ازبکستان، عمان و قطر امضاء شد از اقدامات دیگر در این زمینه است.
افندی زاده افزود: تشکیل اجلاس دو و چند جانبه با سایر کشورها به منظور توسعه روابط حمل و نقلی و رفع موانع، توسعه شبکه های حمل و نقل ریلی در ایران و افزایش شبکه های ریلی به 4 هزار کیلومتر همچنین توسعه راه های اصلی و تبدیل آن به راه های بزرگراهی و آزادراهی و افزایش این راهها تا 13 هزار کیلومتراز محورهای دیگر این فعالیت هاست.وی گفت: توسعه پایانه های مرزی و تجهیز آنها به منظور ورود و خروج کامیون های حامل بار ، روانسازی عبور کالاهای ترانزیت به وسیله بهره گیری از فناوری های پیشرفته و تشکیل کارگروه ترانزیت به منظور افزایش حجم کالاهای ترانزیت از دیگر اقدامات موثر در این زمینه است.معاون وزیر راه افزود: ایران می تواند با توجه به موقعیتی که در میان کشورهای آسیایی و اروپایی دارد درآمد ناشی از ترانزیت کالا را به جایگزین مناسبی در درآمدهای نفتی کشور مبدل کند.
افندی زاده تاکید کرد:دولت نگاه ویژه ای به توسعه بخش ترانزیت در کشور دارد.