در خصوص پرداخت جوایز صادراتی و در دامنه وسیعتر، حمایت از صادرات غیرنفتی، دیدگاههایی مطرح است که تقسیمبندیهای لازم در این خصوص صورت گرفته است.
رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران با بیان این مطلب که چهار دیدگاه در راستای حمایت از صادرات غیرنفتی و صادرکنندگان وجود دارد، اظهار داشت: برای حمایت از صادرکنندگان علاوه بر پرداخت جوایز نقدی، برنامهریزیهای دیگری نیز انجام شده است که امیدوارم هرچه سریعتر اجرایی میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از شابا، حمید صافدل گفت: در خصوص پرداخت جوایز صادراتی و در دامنه وسیعتر، حمایت از صادرات غیرنفتی، دیدگاههایی مطرح است که تقسیمبندیهای لازم در این خصوص صورت گرفته است.
وی ادامه داد: تقدیر از صادرکنندگان در سال جاری تنها به صورت نقدی صورت نخواهد گرفت و تسهیل امور تجاری و ایجاد زیرساختهای لازم برای رشد تجارت کشور از جمله برنامهریزیهای صورت گرفته در این خصوص است.
معاون وزیر بازرگانی افزود: امروزه قوانین مازاد و غیرضرور در تجارت خارجی به یکی از چالشهای اصلی صادرکنندگان تبدیل شده است که در راستای حمایت و توسعه صادرات غیرنفتی میتوان به رفع این مسأله پرداخت و این مهم به عنوان یکی از دیدگاههای سازمان توسعه تجارت در بسته حمایتی از صادرات است.
کاهش هزینه و تسهیل امور
وی، اصلاح قوانین و مقررات، کاهش هزینه و تسهیل امور صادرات و واردات را یکی از راهکارها در جهت بهبود فضای کسب و کار اعلام کرد و اظهار داشت: رتبه کشورمان در شاخص فضای کسب و کار براساس گزارش بانک جهانی در سال 2011، 129 است هر چند که این شاخص نسبت به سال گذشته 8 پله صعود کرده است ولی باید اقدامات بسیاری در راستای بهبود این شاخص و به منظور حمایت از صادرکنندگان در کشور صورت گیرد.
توانمندسازی بنگاهها
رییس سازمان توسعه تجارت ایران، توانمندسازی بنگاههای اقتصادی و تجاری را دومین نگرش در راستای حمایت از صادرکنندگان عنوان کرد و افزود: تا جایی که ممکن است باید تنفیذ اختیار به بنگاهها انجام شود. ضمن اینکه تشکیل خوشههای صادراتی و شرکتهای مدیریت واردات و صادرات و فعالیتهایی از این قبیل میتواند تاثیر بسزایی در توانمندسازی بنگاهها داشته باشد.
فراهم کردن زیرساختهای تجاری
صافدل، فراهم کردن زیرساختهای تجاری را سومین راهکار برای حمایت از صادرکنندگان اعلام کرد و افزود: علاوه بر صادرات 32 میلیارد دلاری در سال گذشته، ترانزیت 10 میلیون تن کالای خارجی از کشورمان صورت گرفته است که نشاندهنده موقعیت ممتاز جغرافیایی ایران در تجارت منطقه است.
وی معتقد است: با توسعه زیرساختها میتوان زمینه تسهیل تجارت را به وجود آورد به این معنی که افزایش سرعت در صادرات، کاهش هزینه مبادلات و بهبود هزینهها در منطقه از طریق تجارت از کشور ما امکانپذیر است که باید از این فرصت نهایت استفاده را برد.
پرداخت نقدی جوایز
معاون وزیر بازرگانی پرداخت جوایز به صورت نقدی را چهارمین راهکار برای حمایت از صادرات غیرنفتی برشمرد و اظهار داشت: پرداخت جوایز صادراتی به صادرکنندگان نمونه را همچنان در برنامه خود برای سال 90 خواهیم داشت و منتظر تصویب بودجه هستیم تا متناسب با اعتبار اختصاص داده شده برنامهریزیهای لازم صورت گیرد.
وی اظهار داشت: با توجه به مصوبه کمیسیون تلفیق امسال علاوه بر پرداخت جوایز صادراتی برای حمایت از صادرات غیرنفتی، حمایتهای تسهیلاتی را نیز در برنامه خود خواهیم داشت.