وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: دولت خود را متعهد می داند از اختیار انحصاری خود در ضرب و عرضه سکه برای ایجاد تعادل در بازار استفاده کند
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: دولت خود را متعهد می داند از اختیار انحصاری خود در ضرب و عرضه سکه برای ایجاد تعادل در بازار استفاده کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مر کزی خبر ،سید شمس الدین حسینی افزود: بانک مرکزی مرجع ضرب سکه و بزرگترین توزیع کننده آن است و بانک مرکزی و ما به عنوان حاکمیت، خود را متعهد می دانیم از این اختیار انحصاری برای تعادل، توازن و اعتماد بخشی در جامعه استفاده کنیم.
وی گفت: امکان ندارد که نرخ طلا در داخل کشور از خارج از کشور فاصله بگیرد چون طلا کالایی قابل معامله است و در این صورت فعالان اقتصادی بلافاصله متوجه می شوند و طلا به داخل کشور وارد می کنند.
سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به نوسانات نرخ طلا در داخل و خارج از کشور افزود: بانک مرکزی ذکاوت به خرج داد و با مشورت هایی که کرده بود، بیش از حد متعارف در کشور، طلا خرید و ذخیره کرد و هم اکنون وقت عرضه آن است.
حسینی گفت: حرکت های ما به این سمت می رود که اگر با دلال بازی و نبود شفافیت مواجه شویم آن را نیز مشخص کنیم.
وی افزود: به عنوان مثال به سازمان مالیات اعلام کرده ایم و در حال بررسی است که مالیات برارزش افزوده در زمینه طلا در بخش سکه هم اعمال شود و با توجه به مذاکرات با سازمان مالیاتی، بانک کارگشایی و دیگر بانک ها، نرخ این مالیات در حال محاسبه است.
حسینی گفت: در روزهای آینده به سمتی می رویم که فرم ها ، صورتحساب ها و فاکتورها هم ثبت و جریان موجود در جامعه رصد شود واین کار در بانک مرکزی هم اعمال می شود .
جلوی رانت جویی ها و سودهای بادآورده را می گیریم
حسینی در پاسخ به سوالی درباره سیاست آینده دولت در عرضه سکه در بانک ها افزود: مخاطبان ما در این زمینه دو گروه یکی مردم و دیگری معدود فعالان اقتصادی سودجو هستند و سیاستی را در که چند سال گذشته پیگیری کرده ایم همچنان محکم پیگیری می کنیم .
وی گفت: سودجویان بدانند سرانجام طرح های ما به گونه ای خواهد شد که از این رانت جویی ها سودی نخواهند برد .
حسینی افزود: به مردم هم می گوئیم این وظیفه ما و تعهد ما در قبال شماست که از حقوقتان حفاظت کنیم .
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: یکی از حقوق مردم این است که درباره آنچه اتفاق می افتد آگاه باشند یعنی اگر هیجانی در جامعه درست می شود و گروه هایی فضاهایی درست می کنند که کالایی را گران و یا ارزان بخرند ، به مردم بگوئیم که تحت تأثیر این نوسانات کاذب قرار نگیرند .
حسینی افزود: سیاست ما در سال های گذشته این بوده است که هر دارایی و کالایی کارکرد خود را داشته باشد و اینگونه نباشد که مثلا مردم به جای آنکه برای سکونت خانه بخرند ، خانه خرید و فروش کنند که این نوعی سفته بازی در جامعه ایجاد می کند و ما جلوی این نوع سودها را می گیریم و این سودهای بادآورده برای مردم ماندگار نیست .
وزیر اموراقتصادی و دارایی همچنین گفت: توجه مردم به حرف های ما و پرهیز از هیجاناتی که نام آن را پدیده صف گذاشته ایم از درخواست ها ما از مردم برای مدیریت پایدار ، سالم و کاملا اقتصادی است .
حسینی همچنین از مردم خواست سرمایه گذاری های خود را به بخش هایی ببرند که دولت از آن حمایت می کند و امروز دولت می گوید از بازار سرمایه حمایت می کند .
وی با تأکید بر سرمایه گذاری با مطالعه ، سپرده گذاری در بانک ها را نیز فرصتی مطمئن برای مردم بیان کرد .