هیئت وزیران در جلسه ای که در استان کردستان تـشکیل شد بنا به پیشنهاد وزارت کشور با تعیین مرز سیران بند بانه در استان کردستان به عنوان مرز مجاز زمینی موافقت کرد.
هیئت وزیران در راستای مبارزه با قاچاق کالا و گسترش صادرات و واردات و تأمین اشتغال بیشتر استان ، با تعیین مرز سیران بند بانه در استان کردستان به عنوان مرز مجاز زمینی موافقت کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، هیئت وزیران در جلسه ای که در استان کردستان تـشکیل شد بنا به پیشنهاد وزارت کشور و با هدف ارتقای تجارت خارجی کشور و به ویژه استان کردستان، با تعیین مرز سیران بند بانه در استان کردستان به عنوان مرز مجاز زمینی موافقت کرد.
بر این اساس ، ورود به کشور و خروج از آن با گذرنامه معتبر مجاز است.
این مصوبه از سوی محمد رضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد.
گفتنی است بازارچه سیران بند بانه دومین بازارچه مشترک مرزی استان کردستان است . این بازارچه از لحاظ میزان حجم معاملات و تعداد فعالان و شاغلین در آن و همچنین زمان شروع فعالیت ، رتبه دوم بازارچه های استان را دارد .
این بازارچه از طریق راه ارتباطی آسفالته ، 18 کیلومتر از شهر بانه فاصله دارد و از شهر پینجوین استان سلیمانیه عراق 30 کیلومتر و از خود شهر سلیمانیه حدود 160 کیلومتر فاصله دارد .
این بازارچه که فعالیت خود را در اولین سال تاسیس با 600 نفر پیله ور بومی آغاز می کند . در اثر ضعف مالی اغلب پیله وران و کم سوادی و ناآشنایی آن ها نسبت به امور تخصصی صادرات و واردات تا تعداد فعالان در آن به حدود هشتاد نفر در سال 1380 تنزل پیدا کرد اما علی رغم تنزل عددی افراد ، حجم و ارزش کالاهای مورد مبادله در آن به ویژه صادرات به شمال عراق روند صعودی داشته است .
بازارچه سیران بند بانه اقلام وارداتی اش متنوع است اما عمده اقلام وارداتی شامل محصول چای و برنج و دیگر اقلام مجاز از جمله وسایل الکترونیکی است.
پس از رفع محدودیت و آزادسازی صادرات و همچنین حذف پیمان سپاری از واردات ، صادرات بازارچه سیران بند از تنوع بیشتری برخوردار شده است.