مهمانپرست گفت: حمایت از گروههای تروریستی به هر شکل خلاف تعهدات بین المللی است و گروهک منافقین پرونده کاملا روشن و واضحی در امر تروریسم دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: همه کشورها و دولت ها تعهدات حقوقی و عرفی برای مقابله و مبارزه با تروریسم دارند و ما از امریکایی ها می خواهیم که به این تعهدات خود پایبند باشند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر،در نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه پرسیده شد: امریکا اعلام کرده است که طرحی دارد که بر اساس آن منافقین می توانند در عراق بمانند اما از مرزهای ایران فاصله بگیرند و درحال بررسی خارج کردن این گروهک برای همیشه از فهرست گروه های تروریستی هستند، ارزیابی شما از این موضع امریکا چیست؟
مهمانپرست گفت: حمایت از گروههای تروریستی به هر شکل خلاف تعهدات بین المللی است و گروهک منافقین پرونده کاملا روشن و واضحی در امر تروریسم دارد.
مهمانپرست گفت: اینکه کشورهای غربی به شکل های مختلف درصدد هستند که از فعالیتهای تروریستی حمایت و کشورهای خود را محل امنی برای حضور و فعالیت های آنها بکنند از نظر افکار عمومی مردم دنیا به شدت محکوم است.
مهمانپرست افزود: البته وضع منافقین در داخل عراق در چارچوب تصمیم گیری حاکمیت این کشور است و با توجه به ضربه هایی که مردم عراق از حضور این افراد در کشورشان دیدند فکر می کنیم تصمیم جدی و اراده مصمم دولت و ملت عراق بر بیرون کردن این افراد از خاک کشورشان است.
سفر وزیر امور خارجه به عراق؛ به زودی
رامین مهمانپرست در درباره اهداف سفرهای آقای صالحی به کشورهای منطقه گفت: ما به شکل اصولی همواره بر همکاری های دو جانبه و منطقه ای تأکید جدی داریم و فکر می کنیم با افزایش سطح این همکاریها می توان ثبات، امنیت و توسعه را در کشورهای خود تأمین کرد.
وی گفت: آنچه اهمیت دارد نقش کشورهایی است که با اقتدار از منافع ملی خود دفاع و حمایت می کنند و هر قدر این کشورها از اقتدار بالاتری برخوردار باشند، اقتدار منطقه ای ما نیز افزایش می یابد.
مهمانپرست افزود: برای ایجاد اقتدار در داخل کشورها داشتن پشتوانه مردمی، برخورداری از حمایت اکثریت مردم و مشارکت آنان در اداره کشورشان شرط اساسی است.
وی ابراز امیدواری کرد با رایزنی هایی که صورت می گیرد برای برخورد با مطالبات مشروع مردم تصمیمات درستی گرفته شود و شاهد برقراری ثبات و امنیت در منطقه خودمان باشیم.
مهمانپرست گفت: فراموش نکنیم یکی از اهداف رژیم صیهونیستی و کشورهای حامی آن ایجاد اختلاف میان کشورهای منطقه، دور کردن آنها از یکدیگر و ایجاد زمینه برای زیاده طلبی های این رژیم است که باید با هوشیاری و درایت جلوی این فتنه گرفته شود.
وی افزود: کشورهای منطقه باید برای شناخت تهدیدات واقعی ناشی از این رژیم نامشروع اقدامات مناسبی داشته باشند.
مهمانپرست گفت: این اقدامات و رایزنی های دستگاه دیپلماسی ما ادامه خواهد داشت و سفرهای دیگری نیز در پیش است، به ویژه سفر آقای صالحی به عراق که به زودی صورت خواهد گرفت و در این سفرها رایزنی ها در باره گسترش همکاریهای دو جانبه و تحولات منطقه ادامه می یابد.
برای تأمین امنیت منطقه، همکاری کشورهای منطقه مؤثر است
سخنگوی وزارت امور خارجه،درباره رئیس ستاد مشترک ارتش عراق هفته قبل در دیدار با سفیر کشورمان پیشنهاد تشکیل سامانه عملیاتی با مشارکت ایران برای پیشگیری از مداخلات خارجی را مطرح کرد، آیا این پیشنهاد رسمی دولت عراق بوده است؟ موضع کشورمان در این باره چیست؟گفت :وزیر دفاع عراق این پیشنهاد را مطرح کرد که با استقبال مقامات کشورمان مواجه شد.
وی افزود: برای تأمین امنیت منطقه، همکاری کشورهای منطقه حتماً مؤثر خواهد بود و با این همکاری های منطقه ای برای تأمین امنیت، دیگر به حضور نیروهای اشغال گر و فرامنطقه ای نیازی نخواهیم داشت.
مهمانپرست اضافه کرد: هر جا حضور نیروهای خارجی را در کشورهای منطقه مشاهده می کنیم در پی آن ناامنی، بی ثباتی و مشکلات مختلفی را که به مردم منطقه تحمیل می شود، می بینیم.
وی گفت: تمایل و اراده کشورهای منطقه باید بر این قرار گیرد که با همکاری های خود تنظیماتی را برای برقراری امنیت به شکل منطقه ای ایجاد کنند.
شناخت توطئه ها، توصیه ما به کشورهای منطقه
سخنگوی وزارت امور خارجه،درباره شکایت اعضای شورای همکاری خلیج فارس از ایران به شورای امنیت ارزش حقوقی دارد؟ اقدام حقوقی ایران گفت: رایزنی هایی که با کشورهای منطقه در حال پی گیری است، بر اساس مذاکرات صریح و شفاف، تبادل نظر به منظور ریشه یابی مشکلات منطقه و پیدا کردن راه حل های اصولی است.
وی افزود: اگر این رایزنی ها و اقدامات در دستور کار قرار نگیرد، همان طور که اشاره کردم فتنه ای که توسط خط تبلیغی و سیاسی صهیونیستی ـ امریکایی در منطقه ما دنبال می شود، ایجاد اختلاف میان کشورهای منطقه است.
مهمانپرست اضافه کرد: آنها می خواهند کشورهای منطقه را به سمتی هدایت کنند که به جای همکاری، اتحاد و مقابله با تهدیدات رژیم صهیونیستی، به مسائل خودشان مشغول باشند.
وی گفت: توصیه ما به کشورهای منطقه شناخت توطئه ها و پرهیز از وارد شدن به این فتنه هاست و فکر می کنم با رایزنی هایی که میان آقای صالحی و مقامات کشورهای منطقه صورت گرفت تا حد زیادی این فتنه ها خنثی شد.
اقدامات ضد انسانی رژیم صهیونیستی نزد افکار عمومی دنیا محکوم است
رامین مهمانپرست در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه گفته می شود علیرضا عسکری در زندان های رژیم صهیونیستی است، افزود: اینکه اتباع کشورمان را به شکل های غیرقانونی و غیراخلاقی بربایند و سعی کنند از این اقدامات به عنوان اعمال فشار به کشورمان استفاده کنند، به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: بارها ربوده شدن آقای علیرضا عسکری را محکوم کرده و از رژیم صهیونیستی و حامیانش خواسته ایم به این اعمال ضد انسانی خاتمه دهند.
وی گفت: این موضوع از نظر افکار عمومی دنیا نیز محکوم است.
اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی برای ما اهمیتی ندارد
مهمانپرست درباره رئیس سابق موساد که گفته است ایده حمله به ایران احمقانه ترین ایده ای است که من تا به حال شنیده ام و تاسیسات هسته ای ایران تحت نظارت آژانس است به خاطر همین حمله به این تاسیسات غیرقانونی است. همچنین ایهود باراک، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، گفته است اگر ایران به سلاح هسته ای دست یابد به این رژیم و هیچ کشور دیگری حمله نمی کند،گفت: اینکه مقامات رژیم صهیونیستی اعتراف می کنند که ایده های احمقانه دارند، قابل توجه است و از این گونه ایده های احمقانه زیاد داشتند.
وی افزود: اما اظهار این مطالب در جهت القای همان فتنه ای است که به صورت مرتب تکرار می کنند و می خواهند غیر مستقیم القا کنند که فعالیتهای هسته ای صلح آمیز کشور ما به سمت اهداف نظامی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: بارها اعلام کرده ایم فعالیت هسته ای کشورمان کاملا صلح آمیز و زیر نظر آژانس است و در چارچوب حقوق ملی ما دنبال می شود.
مهمانپرست گفت: اظهارات مقامات این رژیم نامشروع هم برای ما اهمیتی ندارد.
جمهوری اسلامی ایران، آماده مشارکت در مدیریت جهانی
سخنگوی وزارت امور خارجه، درباره این موضوع که دیروز آقای احمدی نژاد در کنفرانس خبری در استانبول برای آغاز گفتگو با غرب درباره مسائل هسته ای اعلام آمادگی کرد. آیا برنامه و زمان مشخصی برای آغاز این گفتگوها مشخص شده است؟ گفت: آن چه رئیس جمهور اشاره کرد بحثی کلی است که ما همواره اعلام کرده ایم مدیریت حاکم بر جهان ظالمانه است و بر اساس قواعدی که به سمت استثمار کشورها پیش می رود، بنا شده است.
وی افزود: برای تصحیح این حرکت اشتباه که بحران های بزرگ بین المللی را در مناطق مختلف دنیا ایجاد کرده است، باید گوش شنوا داشت و به کشورهای مستقل و موثر دنیا برای مشارکت در مدیریت جهانی اجازه داد.
وی گفت: اگر قرار باشد صحنه تعاملی برای اداره مشترک جهان با حضور کشورهای مستقل صورت گیرد، جمهوری اسلامی ایران حتما در صف مقدم این حرکت خواهد بود.
مهمانپرست افزود: موضوعات دیگری که مربوط به فعالیت های داخلی کشورمان باشد در صحبت های دیروز رئیس جمهور وجود نداشت.
رابطه ایران و مصر به نفع جهان اسلام و کشورهای منطقه
سخنگوی وزارت امور خارجه، درباره برقراری و ارتقای روابط ایران و مصر گفت: روابط دو کشور مهم، بزرگ و موثر منطقه یعنی جمهوری اسلامی ایران و کشور مصر حتما می تواند تاثیر مثبتی در ثبات، امنیت و توسعه منطقه ما داشته باشد.
وی افزود: ما از ارتقای سطح این روابط و روند آن استقبال و حمایت می کنیم و عزم و اراده مسئولان دو کشور بر تحقق این مهم قرار گرفته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ابراز امیدواری کرد تلاشهایی که برای این همکاری رسمی و ارتقای سطح روابط پی گیری می شود، به خوبی مسیر خود را طی کند.
مهمانپرست با اشاره به اینکه از قبل هم این اراده در کشور ما وجودداشت، اضافه کرد: تنها مانعی که برای برقراری رابطه ای رسمی ایجاد می شد، از طرف حاکمان سرسپرده قبلی مصر بود و معلوم بود که اراده مقامات صهیونیستی و حامیان آنها بر نزدیک شدن دو ملت بزرگ ایران و مصر قرار نداشت.
وی تاکید کرد: وجود رابطه خوب میان ایران و مصر حتما به نفع جهان اسلام و کشورهای منطقه خواهد بود و ما در حال پی گیری این مسیر هستیم.
مهمانپرست افزود: آینده روابط این دو کشور بسیار خوب و درخشان است و مسیر طبیعی خود را برای ارتقا طی می کند.
سخنگوی وزارت امورخارجه درباره ابراز تمایل ایران و مصر برای برقراری رابطه آیا طرف مصری همچنان بر شرایط سابق خود قائل است یا خیر؟گفت: هیئت حاکمه وابسته قبلی مصر مانع اصلی برقراری رابطه رسمی این کشور با جمهوری اسلامی ایران بود و بیشتر منافع رژیم صهیونیستی و حامیان آن را تامین می کرد تا منافع این کشور را.
وی اضافه کرد: هم اکنون عزم و اراده جدی میان مقامات دو کشور برای داشتن بهترین روابط وجود دارد و حرکت بسیار خوبی آغاز شده است که روند طبیعی خود را طی می کند.
مهمانپرست افزود: امیدواریم در آینده بهترین روابط را میان دو کشور بزرگ و مهم ایران و مصر داشته باشیم و حتما این روابط را به نفع جهان اسلام و کشورهای منطقه می دانیم.
وی گفت: این همکاری دو جانبه را موجب تثبیت و تقویت ثبات، امنیت و توسعه در منطقه خود ارزیابی می کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آقای صالحی گفته بود یکی از معاونانش قرار است به مصر سفر کند؛ آیا تاریخ این سفر و موضوع آن مشخص است؟پاسخ داد: برای برقراری روابط رسمی میان ایران و مصر و طی روند لازم در این باره، گفتگوهای مختلفی شده است و مذاکرات ادامه دارد.
وی افزود: مهم تر از همه عزم و اراده جدی مسئولان دو کشور است.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: وزرای امور خارجه دو کشور در حاشیه اجلاس کشورهای غیرمتعهدها در آینده نزدیک دیدار و مذاکره خواهند داشت.
مهمانپرست افزود: قبل از آن نشست هم سفر معاون منطقه ای وزارت امور خارجه کشورمان به مصر برای پیگیری مذاکرات صورت می گیرد.
درباره تحولات بحرین مواضع شفافی داشتیم
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ،آخرین اقدامات دستگاه دیپلماسی در حمایت از مطالبات مردم بحرین و تحولات این کشور چیست؟گفت: درباره تحولات کشور بحرین و سرکوب مردم بی دفاع این کشور، مواضع شفافی داشتیم و از ابتدای شروع تحولات و حرکت مردم در کشورهای منطقه مواضع دستگاه دیپلماسی به صورت کاملا روشن، شفاف و پیگیر اعلام شده است.
وی افزود: ما توجه به مطالبات مردم را اصل می دانیم و هر نوع سرکوب و برخورد خشونت آمیز با مردم را در حالیکه مطالبات خود را به صورت مسالمت آمیز بیان می کنند، درست نمی دانیم.
مهمانپرست اضافه کرد: فکر می کنیم دخالت دادن رأی اکثریت مردم در اداره کشور حتما موجب اقتدار کشورها خواهد شد.
وی گفت: از طریق رایزنی های سیاسی و تماس های مختلف با مقامات کشورها به ویژه تماس هایی که آقای صالحی با مقامات سایر کشورها داشته اند و مکاتباتی که با مجامع بین المللی داشته ایم خواستار رسیدگی به وضعیت مردم بحرین شدیم.
مهمانپرست افزود: از بعد حقوقی و جنبه های بین المللی مواردی را که باید به آن توجه شود مورد تاکید قرار دادیم و آن چیزی که برای ما و افکار عمومی منطقه سوال جدی ایجاد کرده است، نوع رفتار کشورهای غربی با موضوعی است که در کشور بحرین دارد اتفاق می افتد.
وی اضافه کرد: اگر آنها مدعی حقوق بشر هستند این چه دفاع از حقوق بشری است که یک کشور به صورت گزینشی مورد حمایت قرار می گیرد و به کشور دیگری بی توجهی می شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اگر ادعای کشورهای غربی دفاع از دموکراسی و برقراری آن در کشورهای منطقه است، چرا اجازه نمی دهند که رای اکثریت مردم در اداره کشورهایشان مورد توجه قرار گیرد.
مهمانپرست افزود: رفتار زشتی که آمریکایی ها و کشورهای غربی در برخورد گزینشی با مسئله حقوق بشر و دموکراسی دارند، ذهن مردم منطقه را بیشتر از گذشته روشن و آگاه می کند.
وی ادامه داد: آنها صرفا با دید سیاسی و به خاطر اینکه از این موضوعات به عنوان ابزار سیاسی برای فشار به کشورهای مستقل استفاده کنند، این واژه ها را بکار می گیرند.
مهمانپرست همچنین در مورد موضع دستگاه دیپلماسی کشورمان را درباره تحولات سوریه جویا شده بود، گفت: درباره تحولات سوریه هم مواضع ما به صورت صریح و شفاف اعلام شده است.
وی افزود: در هر کشوری اگر مردم مطالباتی داشته باشند و آن را به شکل مسالمت آمیز مطرح کنند، باید به آن توجه کرد.
مهمانپرست ادامه داد: در برخی از کشورها بیشتر مردم خواهان موضوعاتی هستند که در قالب حقوق شهروندی مطرح می شود و توجه به آن حتما می تواند دولت های این کشورها را تقویت و مقتدر کند.
وی با اشاره به اینکه در برخی دیگر از کشورها، ممکن است تعدادی از مردم مطالباتی داشته باشند که اکثریت آن جامعه راتشکیل ندهند، گفت: حتی توجه به حقوق این گروه اقلیت و مطالباتی که دارند اگر به صورت مسالمت آمیز مطرح شود، موجب تقویت دولت ها خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در عین حال افزود: ما به هیچ وجه سرکوب و برخورد خشونت آمیز را با مردمی که به صورت مسالمت آمیز مطالبات خودرا مطرح می کنند، تایید نمی کنیم.
مهمانپرست اضافه کرد: البته فتنه ای که رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی به ویژه آمریکایی ها دنبال می کنند برای ایجاد انحراف در حرکت بزرگی است که در کشورهای منطقه ما شروع شده است و مردم با بیداری اسلامی که دارند مسیر خود را با قدرت به پیش می برند.
وی گفت: آنها سعی می کنند در برخی از کشورها حرکت هایی را که ممکن است به صورت محدود وجود داشته باشد، بزرگنمایی کنند، خواست اکثریت مردم جلوه دهند و با کمک رسانه های خود خواست اقلیت یک جامعه را به اکثریت مردم آن تحمیل کنند که این اسمش دموکراسی نیست.
مهمانپرست افزود:اگر اراده و خواست یک گروه اقلیت به اکثریت یک جامعه تحمیل شود عین دیکتاتوری خواهد بود و این فتنه ای است که آمریکایی ها، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای غربی در حال دامن زدن به آن هستند و این هوشیاری مردم و کشورهای منطقه را می طلبد.
وی اضافه کرد: ما فکر می کنیم در بعضی از کشورها فضایی که برای طرح مطالبات مردم ایجاد می شود حتی اگر در یک محدوده کوچک قرار گرفته باشد، مورد هجمه فتنه های کشورهای فرامنطقه ای قرار می گیرد و آنها می خواهند اهداف سیاسی خود را دنبال کنند که این هوشیاری و درایت بالایی لازم دارد.
مهامانپرست در باره اوضاع کنونی سوریه وتوصیه شما به مردم کشورمان چیست؟ آیا به این کشور سفر کنند یا خیر؟گفت: مردم، وضع را خودشان بررسی می کنند و هرگاه به مرحله ای برسد که از این سفرها نگرانی وجود داشته باشد، مقامات مسئول در بخش های مختلف حتما اطلاع خواهند داد.
باید واقعیت های مناطق خودمان را از رسانه های مستقل خودمان دریافت کنیم
مهمانپرست درباره نتایج سفر سخنگوی وزارت امور خارجه به کوبا گفت: درباره سفرهایی که به اتفاق تعدادی از همکاران رسانه ای به کشورهای مختلف انجام می شود، فضای کار فضای توسعه دیپلماسی عمومی و همکاری بین ما و کشورهای دیگر است.
وی افزود: با توجه به اینکه فناوری اطلاعات نقش مهمی در تبیین افکار عمومی مردم دنیا دارد، هر چقدر که روبه جلو می رویم تاثیر دیپلماسی عمومی برجهت دهی افکار عمومی دنیا نیز بیشتر خواهد شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: با این سفرها نقش رسانه ها در روشن کردن واقعیات و مقابله با فضاسازی هایی که رسانه های استکبار سعی می کنند انجام دهند، زمینه بهتری می یابد.
مهمانپرست افزود: طبیعی است که در این سفرها زمینه ارتباط مستقیم رسانه های کشورهای مختلف با یکدیگر فراهم خواهد شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: ما باید واقعیت های مناطق خودمان را مستقیما از رسانه های مستقل خودمان دریافت کنیم.
وی افزود: اینکه در ایران یا کشورهای منطقه چه می گذرد باید از رسانه های مستقل خودمان دریافت شود نه اینکه مطالبی که مربوط به منطقه ماست از طریق برخی رسانه های استکباری دریافت شود و این واقعیت ها را به صورت تحریف شده و موضوعاتی انحرافی به افکار عمومی مردم دنیا تحمیل کنند.
مهمانپرست ادامه داد: این سفر دستاوردهای خوبی برای همکاری های رسانه ای و همکاری درحوزه دیپلماسی بین مقامات کشور ما و رسانه های کشور کوبا داشت که باید این اقدامات ادامه یابد.
نیت اصلی غرب و ناتو در لیبی، دسترسی به چاه های نفت
مهمانپرست درباره مهلت ناتو به حاکم لیبی پایان یافته و قرار است ناتو در گستره وسیع تری در این کشور دخالت کند. موضع جمهوری اسلامی ایران در این باره چیست؟گفت: حضور نظامی کشورهای غربی در لیبی را از ابتدا تردیدآمیز تلقی کردیم.
وی با بیان اینکه اهداف غربی ها به شکل واقعی معرفی نمی شود، افزود: اگر واقعاً نیت آنان کمک به مردم لیبی بود، نباید با ابزار نظامی کشورهای غربی، مردم بیگناه لیبی از بین بروند.
مهمانپرست گفت: آنچه تصور می شود به شکل نیات اصلی پشت اقدامات کشورهای غربی و ناتو وجود دارد، دسترسی به چاه های نفت و تضمینی برای تداوم قراردادهای نفتی شرکت های غربی با شرکت هایی است که در لیبی فعالیت دارند.
وی حضور کشورهای غربی در لیبی و نیات آنها را برای ورود به کشورها تردیدآمیز دانست و افزود: اینکه کشورهای غربی مستقل تصمیم بگیرند و هرگاه اراده کردند نیروی نظامی وارد کشوری کنند، خلاف همه مقررات بین المللی است.
مهمانپرست اضافه کرد: فکر می کنیم این اقدام، رویه بسیار خطرناکی است که هیچ محدوده ای نخواهد داشت و همه کشورها باید با این اینگونه اقدامات خودسرانه برخورد جدی کنند.