حاج بابایی از در دستور کار قرارگرفتن نقشه راه کتب درسی و برنامه دروس ملی خبر داد و گفت: اصلاح تمامی کتب درسی در چهار محور برنامه ریزی شده و تمامی مبانی نیز مبانی تعلیم و تربیت اسلامی است.
وزیر آموزش و پرورش از راه اندازی دانشگاههای تربیت معلم ویژه فرهنگیان در تمامی استان ها خبر داد و گفت: این اقدام به زودی و با همت همه مسوولین انجام خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایسنا،حاجی بابایی در پنجمین همایش سالانه همکاریهای آموزش و پرورش و حوزه های علمیه که با موضوع "نظریه اسلامی علم و دین و دلالتهای آن در برنامه درسی" در سالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، افزود: از این پس فقط از معلمانی در آموزش و پرورش استفاده می شود که تربیت یافته این دانشکده ها باشند.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص جایگاه رفیع آموزش و پرورش و معلم، اظهار کرد: این بیان آنقدر عمیق و بلند بود که فکر کردیم جایگاه آموزش و پرورش را آن گونه که مقام معظم رهبری ترسیم فرمودند حتی در فکر و اندیشه خود نمی توانیم به تصویر بکشیم چراکه فرمودند آموزش در راس همه امور است.حاجی بابایی افزود: در راس بودن آموزش و پرورش برای همه قابل قبول است و کسی در کشور با آن مخالف نیست چراکه فلسفه خلقت این است و آیات قرآن بر آن تاکید دارد و آنقدر روشن است که کسی در حوزه نظر با این موضوع مهم و تعیین کننده در سرنوشت بشری مخالفتی ندارد اما مشکل ما در حوزه عمل است.
وی اظهار داشت: تمام توجهات به سمت آموزش و پرورش نیست و ما در تمامی زمینه ها در این خصوص بحث کرده ایم و باید دید اولویت اول کجاست و کیست؟وزیر آموزش و پرورش در سخنانی با اشاره به جمعیت 18 میلیونی آموزش و پرورش، اظهار کرد: هیچ وزارتخانه و نهاد هم عرضی برای آموزش و پرورش وجود ندارد، اما باید دید در میان تمامی کارهای فرهنگی نهادها که اعتبارات گوناگونی می گیرند چند درصد برای این تعداد انسان تا 18 سالگی تخصیص می یابد.وی با بیان اینکه امکانات فکری، معنوی و مالی برای پیشگیری اندک است، گفت: این در حالیست که بیشترین هزینه برای درمان می شود و به مساله پیشگیری از سنین کودکی توجه زیادی نمی شود.
حاجی بابایی گفت: اگر در آموزش و پرورش خوب کار شود جنگ نرم معنایی پیدا نمی کند.وی با اشاره به کم هزینه بودن آموزش و پرورش و وجود امکانات در مدارس اظهار داشت: برای تبلیغ چه جایی بهتر از آموزش و پرورش ، وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات و هر نهادی بخواهد کار فرهنگی کند بهتر از آموزش و پرورش جایی نیست چرا که یک ریال هدر نمی رود.
وی با بیان اینکه آمادگی زیادی در کشور هست ؛ تصریح کرد: جوانان مشکلی ندارد و اگر مشکلی هست از ماست .وی با اشاره به افزوده شدن تعداد 670 دارالقرآن در طول 31 سال در آموزش و پرورش گفت: این در حالیست که امسال 10 هزار مدرسه قرآنی در نوبت عصر مدارس به عنوان دارالقرآن راه اندازی شد و با توجه به استقبال یک و نیم میلیونی و داوطلبانه دانش آموزان و علیرغم تخصیص اعتبار 50 میلیارد تومانی معتقدم که این گونه کارها باید به آموزش و پرورش سپرده شود و مطمئناً جوابگوست.حاجی بابایی خاطر نشان کرد: اگر اعتبارات داده شود 50 هزار پایگاه قرآنی در آموزش و پرورش تشکیل می دهم .
وی همچنین اظهار کرد: در سال 1387 حدود 25 هزار دانش آموز به راهیان نور رفتند و امسال 650 هزار نفر می روند و باید دانست با توجه به برنامه ریزی های انجام شده در این سفر، این اردو تاثیرات خاص خود را داشته است و در برخی موارد افراد را دگرگون کرده است و این در حالیست که تنها این یک سر سوزن از امکانات نظام ماست.
وزیر آموزش و پرورش گفت: بحث تشکیل کمیته با همکاری حوزه بسیار مفید است اما باید در نظر داشت ظرفیت آموزش و پرورش 100 برابر این کمیته است و در تمام استانهای کشور می توان خیلی بیشتر و بهتر کار کرد .
حاجی بابایی افزود: تعداد قابل توجهی از حوزه جذب شده اند و فضای آموزش و پروش امروز نیاز به یک توجه ویژه دارد و نیاز نیست در دانشگاهها حسرت بخوریم؛ در آموزش و پرورش یک میلیون کارمند آماده داریم که باید از این ظرفیت استفاده کرد.وی از در دستور کار قرارگرفتن نقشه راه کتب درسی و برنامه دروس ملی خبر داد و گفت: اصلاح تمامی کتب درسی در چهار محور برنامه ریزی شده و تمامی مبانی نیز مبانی تعلیم و تربیت اسلامی است.
حاجی بابایی افزود: آموزش پرورش مستقل با الگوی ایرانی اسلامی دغدغه مقام معظم رهبری است و ما تلاش خود را می کنیم و اگر جایی نقصی به وجود می آید دلیلش عدم حمایت است وگرنه ظرفیت عظیمی موجود است .
وی اظهار کرد: تحول بنیادین که ریشه و اساسش اسلامی باشد باید شکل گیرد و آموزش و پرورشی که ولایت تمام ظرفیتش را پر کند خواسته ماست و جز این موفق نیستیم.حاجی بابایی با بیان اینکه این تفکر و اندیشه امروز نیاز به حمایت دارد؛ گفت: فضای پرنشاط وشاداب امروز آموزش و پرورش آماده کار و برنامهریزی است و باید به سمتی برود که مستقیماً کار انجام شود و درگیر ساختمان و مسایل حاشیه ای نشویم.
وی با بیان اینکه 70 درصد مشکلات آموزش و پرورش مدیریتی است و بقیه حاشیهایست، اظهار داشت: این در حالیست که مدیران استان بسیار با انگیزه کار می کنند و ظرفیت خوبی در استان ها وجود دارد.
وزیر آموزش و پرورش خواستار شد: حوزه های علمیه سراسر کشور باید کار اول خود را آموزش و پرورش قرار دهند و برای پرکردن مساجد و حسینیه ها، پویایی اقتصاد ، ارتقای اقتدار نظام و تقویت نظام باید به آموزش و پرورش توجه شود.وی خاطر نشان کرد: شاگردی که در آموزش و پرورش ساخته می شود تا دوره دکترا هم آسیب پذیر نیست.
حاجی بابایی با اشاره به فعالیت یک تربیت یافته حوزه علمیه در منطقه یک تهران گفت: این خانم رفتاری داشت که تمام دانش آموزان را جذب کرد و همه به او علاقه مند شدند و الگوی یک انسای تربیت شده بود اگر این گونه باشد تمامی دانش آموزان آنقدر تشنه اند که دیگر شاید به سخنرانی نیاز نباشد.وی تصریح کرد: من افتخار می کنم که وزیر مهدکودکها و ابتداییها شوم، چرا که کارشان بسیار تخصصی تر است، درست است دانشگاه نیاز است اما اولویت با ابتدایی است.حاجی بابایی افزود: این برنامه ها نیاز به کار همه جانبه کشوری دارد از رسانه ملی و ارگان ها و نهادها گرفته تا حوزه های علمیه و ...، باید عموم مردم را برای این کار بسیج کنند .
وی داشتن شبکه معلم و دانش آموز را بسیار موثر خواند و گفت: اگر این کار انجام شود؛ برای یک پنجم مردم کشور که مخاطب این شبکه خواهند بود انقلابی بزرگ ایجاد می شود.وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز آموزش و پرورش با همه قدرت و توان هست، اگر می خواهید به شکلی روی خانواده ها تاثیر بگذارید باید کار از دانش آموز شروع شود که هر چه از کودک بخواهید از پدر و مادرش می خواهد و می شود، از طریق دانش آموز اول ابتدایی حتی میتوان حجاب مادر را درست کرد؛ چراکه امروز تاثیر گذاری دانش آموزان بر پدر و مادر بسیار بالاست .حاجی بابایی در خاتمه با اشاره به استفاده از ظرفیت آموزش و پرورش در کشورهای غربی و منطقه گفت: این در حالی است که در ایران ما از این ظرفیت غافلیم.