ارتباطات بسیاری بین واردات، صادرات و استاندارد وجود دارد. همه کالاهایی که وارد کشور میشود باید دارای شاخصهای استاندارد باشند و ضوابط فنی، استاندارد و بهداشتی و قرنطینهای را رعایت کرده باشند
استاندارد در واردات و صادرات تضمینکننده حقوق مصرفکننده داخلی و خارجی است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از شابا، دکتر مهدی غضنفری در پاسخ به این سوال که چه ارتباطی بین واردات، صادرات و استاندارد وجود دارد، گفت: ارتباطات بسیاری بین واردات، صادرات و استاندارد وجود دارد. همه کالاهایی که وارد کشور میشود باید دارای شاخصهای استاندارد باشند و ضوابط فنی، استاندارد و بهداشتی و قرنطینهای را رعایت کرده باشند، در غیر این صورت دستگاههای تخصصی همچون وزارت بهداشت، جهاد کشاورزی، صنایع و غیره مجوز واردات به آنها نخواهند داد مگر اینکه به صورت قاچاق وارد شده باشند بنابراین در مجموع میتوان گفت که به عنوان یک قاعده، وارداتی مجاز است که استانداردهای لازم در آن رعایت شده و مجوزهای لازم را اخذ کرده باشد.
وی افزود: از طرفی خریداران خارجی بر این مهم که کالایی که وارد کشورشان میشود استانداردهای لازم را رعایت کرده باشد تاکید بسیاری دارند و از ورود کالاهای غیرکیفی به کشورشان ممانعت به عمل میآورند و قاعده استاندارد را برای واردات خود اجرا میکنند لذا کالاهای صادراتی ما که کالاهای وارداتی آنها محسوب میشود باید استانداردهای آنها را پذیرفته و ضوابط فنی آنها را رعایت کنند.
وزیر بازرگانی با اشاره به امضای تفاهمنامه استاندارد با برخی کشورها، گفت: براساس این تفاهمنامهها، علائم استاندارد ایران مورد پذیرش این کشورها قرار گرفته و کالایی که استاندارد ایران را داشته باشد میتواند در بازارهای آنها نیز به عنوان یک کالای استاندارد به فروش برسد.
وی در پایان تاکید کرد: استاندارد در واردات و صادرات تضمینکننده حقوق مصرفکننده داخلی و خارجی است.