یکی از اساسیترین حقوق مصرفکنندگان، رضایت از کمیت، کیفیت و برخورداری کالا و خدمات خریداری شده از استانداردهای لازم است.
مدیرعامل سازمان حمایت سازمان حمایت حقوق مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرد: در قالب طرح ویژه مبارزه با کم فروشی و تخلفات گران فروشی از 10 اردیبهشت ماه تاکنون، 295 هزار مورد بازرسی انجام شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از شابا، محمدحسن نکویی مهر در یک نشست مطبوعاتی، یکی از اساسیترین حقوق مربوط به مصرفکنندگان را رضایت این گروه از کمیت، کیفیت و برخورداری کالا و خدمات خریداری شده از استانداردهای لازم عنوان کرد.
وی با بیان اینکه در این راستا طرح ویژهای در سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به منظور بازرسی و نظارت تدوین شده است گفت: از 10 اردیبهشت ماه طرح ویژه بازرسی و نظارت برای مبارزه با کمفروشی و تخلفات مربوط به گرانفروشی آغاز شد و تا پایان خرداد ماه ادامه خواهد یافت.
به گفته نکویی مهر در این طرح سازمانهای بازرگانی استانها، اصناف و دستگاههای مرتبط از جمله موسسه استاندارد و سازمانهای تعزیرات حکومتی استانها نیز همکاری دارند.
معاون وزیر بازرگانی با اشاره به اینکه تاکنون در قالب طرح مذکور 295 هزار مورد بازرسی صورت گرفته است تصریح کرد: به دنبال بازرسیهای انجام شده، 24 هزار پرونده به ارزش تقریبی 120 میلیارد ریال تشکیل شد که از این میان 467 پرونده مربوط به تخلفات کمفروشی بوده است.
وی با اشاره به اینکه تنها 2 درصد تخلفات صورت گرفته مربوط به کم فروشی بوده است افزود: کالاهایی چون سس، ربگوجهفرنگی، لبنیات، دستمال کاغذی، انواع نان و فرش ماشینی در زمره پروندههای مربوط به تخلفات کمفروشی و کیفیت کالاها قرار داشتهاند.
نکویی مهر ادامه داد: در زمینه بازرسی و نظارت بر کالاها مردم نیز میتوانند با ارائه گزارش به سامانه تلفن 124 موارد مربوط به کمفروشی و تخلف قیمتی را گزارش کنند. گفتنی است که این گزارشها محدود به عملکرد بخش خصوصی نبوده و مردم میتوانند در صورت شکایت از عملکرد دستگاههای دولتی در خصوص ارائه خدمات، نیز اطلاعرسانی کنند.
مدیرعامل سازمان حمایت همچنین به بحث افزایش قیمتهای جهانی اشاره کرد و گفت: باید توجه داشت که برخی از افزایش قیمتهای ایجاد شده در کشور مربوط به افزایش جهانی قیمتها بوده است، بنابراین باید برخی از افزایش قیمت ها در بازار کشورمان را پذیرفت.
وی اضافه کرد: افزایش قیمت کالاهای جهانی در حوزه محصولات فولادی بین 20 تا 25 درصد، مس 60 درصد، سرب و روی 35 درصد، برخی از مواد خوراکی مانند کره حدود 40 درصد و روغن خام بین 25 تا 30 درصد بوده است.
بنابه گفته نکویی مهر، به واسطه افزایش قیمت جهانی، نرخ کالاهایی نظیر روغن حدود 13 درصد، پودر شوینده 10 درصد و مواد شوینده حدود 9 درصد در بازار ایران افزایش یافته است.
معاون وزیر بازرگانی همچنین از انجام مذاکراتی با برخی از تولیدکنندگان از جمله کارخانجات ماکارونی، لاستیک و روغن موتور خبر داد و افزود: محور مذاکرات ما بر این امر است که در صورت نهایی شدن افزایش قیمت، این اقدام به صورت تدریجی صورت گرفته و از شوک قیمتی در بازار جلوگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: طبق مذاکرات انجام شده با انجمنها مقرر شد تقاضای بخشهایی که با افزایش شدید قیمتها روبرو شده و این افزایش را از طریق بهرهوری نمیتوانند جبران کنند، مورد بررسی قرار گیرد.