مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به افزایش قیمت گاز در 7ماهه گرم سال جاری گفت: با توجه به کاهش چشمگیر مصارف گاز خانگی در ماههای گرم، مردم نگران صورتحسابهای گاز نباشند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به افزایش قیمت گاز در 7ماهه گرم سال جاری گفت: با توجه به کاهش چشمگیر مصارف گاز خانگی در ماههای گرم، مردم نگران صورتحسابهای گاز نباشند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از شبکه ایران، جواد اوجی ضمن اعلام این مطلب افزود: در ماههای گرم سال مصارف گاز خانگی به یکچهارم تا یکپنجم ماههای سرد میرسد. به گفته وی مصرف خانواری که در ماههای سرد سال به ماهانه 560مترمکعب گاز میرسد در ماههای گرم به 80 تا 100 مترمکعب کاهش مییابد.
معاون وزیر نفت تأکید کرد: از نیمه اردیبهشتماه به بعد مصرف گاز در بخش خانگی با کاهش چشمگیری مواجه میشود و همین کاهش در صورتحسابهای گاز نیز تأثیر زیادی میگذارد.
وی با بیان این که مجلس شورای اسلامی برای سال 90 حداکثر اجازه افزایش 20درصدی قیمتها را داده است، تصریح کرد: با مقایسه میانگین 12 ماهه سال 90 نسبت به سال 89 (پس از اجرای قانون هدفمندی یارانهها) بهای گاز 5/8 درصد افزایش یافته است.
وی یادآور شد: قیمت گاز برای 5ماهه سرد سال با میانگین 79 تومان به ازای هر مترمکعب همان قیمت سال گذشته است. اوجی اضافه کرد: میانگین قیمت گاز در 7ماهه سال جاری نیز 923 ریال تعیین شده است.
به گفته وی میانگین بهای گاز در 7ماهه سال جاری نسبت به 5 ماهه سرد 5/16 درصد افزایش نشان میدهد. مدیرعامل شرکت ملی گاز در مجموع میانگین قیمت گاز خانگی در 12 ماه سالجاری را 842 ریال اعلام کرد.
وی در ادامه تأکید کرد: در 7ماهه گرم سال اقلیمبندی شهرها حذف شده است و بر این اساس قیمت گاز در سراسر کشور بطور یکسان محاسبه میشود. به گفته معاون وزارت نفت فصول گرم و سرد برای اقلیمهای سرد یک و 2 به جای تقسیمبندی 7ماهه و 5ماهه به دو بخش 6ماهه تقسیم شده است و از 15فروردین تا 15 آبان محاسبه میشود. وی ادامه داد: اما در اقلیمهای 3، 4 و 5 بخش 7ماهه از 15 فروردین تا 15آبان تعیین شده است.
بر این اساس 5ماهه سرد نیز از 15آبان تا 15 فروردینماه سال بعد محاسبه خواهد شد.
گفتنی است همزمان با اجرای قانون هدفمندی یارانهها از 28 آذر ماه سال گذشته محل سکونت مشترکان گاز از نظر آب و هوایی به 5 اقلیم شامل سرد یک، سرد 2، سرد 3، معتدل و گرم تقسیمبندی شد. همچنین مشترکان گاز نسبت به میزان مصرف ماهانه در 12 دامنه تعیین شدند که هریک از این دامنهها با قیمت متفاوتی محاسبه میشود.