وزیر کشور گفت: یکی از نکات بسیار مهم در آمادگی مقابله با بحران، آموزش و مشارکت جویی مردم است. مردم در حوادث می توانند بهترین خودامدادی و دیگرامدادی را انجام دهند که سرمایهگذاری قابل توجهی در این بخش صورت گرفته است
وزیر کشور گفت: در بحث مدیریت بحران و مقابله با حوادث 4 مرحله پیش بینی و پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی و بازتوانی را دنبال میکنیم.
مصطفی محمدنجار در گفت وگوی اختصاصی با پایگاه اطلاعرسانی دولت، در خصوص برنامه های اساسی دولت در زمینه کاهش خطرپذیری حوادث غیر مترقبه افزود: پیش بینی و پیشگیری از مراحل اصلی است تا بتوانیم با روش ها، ابزارهای علمی، تجهیزات و تجربهای که در اختیار داریم، پیش بینی و پیشگیری های لازم را انجام دهیم و براساس آن از خسارت های احتمالی جلوگیری کرده و بتوانیم امکانات خود را تجهیز کنیم.
وی تصریح کرد: در بحث آمادگی نیز رزمایش ها و بسیاری از اقدامات در حال انجام، به عنوان آموزش هایی است که به منظور ایجاد آمادگی انجام می شود.
تدوین نقشه راه در هنگام بروز بلایای طبیعی
وزیر کشور گفت: در بحث مقابله نیز برنامه هایی در دست اقدام است تا بر اساس آن ارزیابی کنیم اگر حادثهای پیش آمد باید چه نقشه راهی برای مقابله داشته باشیم. به عنوان مثال برای زلزله و یا حوادث تهران، 5 استان معین تعریف کرده ایم و همچنین اقداماتی که تمامی دستگاه ها در هنگام بروز بلایای طبیعی و حوادث باید انجام دهند را مشخص کردیم.
بازسازی وبازتوانی بعد ازحادثه؛ یکی از اقدامات در راستای مدیریت بحران و مقابله با حوادث
نجار بازسازی و بازتوانی بعد از حادثه را یکی دیگر از اقدامات دولت در راستای مدیریت بحران و مقابله با حوادث ذکر کرد.
وزیر کشور در ادامه خاطر نشان کرد: یکی از نکات بسیار مهم در آمادگی مقابله با بحران، آموزش و مشارکت جویی مردم است. مردم در حوادث می توانند بهترین خودامدادی و دیگرامدادی را انجام دهند که سرمایهگذاری قابل توجهی در این بخش صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: اطلاعرسانی و آگاهی مردم می تواند نقش اساسی در مدیریت بحران و مقابله با حوادث و بلایای طبیعی داشته باشد.