حجت الاسلام ' محمدرضا میرتاج الدینی ' در نشست معاونان پارلمانی وزارتخانهها با ' علی لاریجانی ' رئیس مجلس به ارایه دیدگاههای خود درباره تعامل موثر مجلس و دولت پرداخت و از نقش سازنده رئیس و نمایندگان مجلس در تصویب لایحه بودجه 90 تشکر و قدردانی کرد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: 40 درصد تذکرات کتبی نمایندگان مجلس به رئیس جمهور غیر مرتبط و حدود 60 درصد نیز ماهیت تقاضا دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، حجت الاسلام ' محمدرضا میرتاج الدینی ' در نشست معاونان پارلمانی وزارتخانهها با ' علی لاریجانی ' رئیس مجلس به ارایه دیدگاههای خود درباره تعامل موثر مجلس و دولت پرداخت و از نقش سازنده رئیس و نمایندگان مجلس در تصویب لایحه بودجه 90 تشکر و قدردانی کرد.
وی تفاهم و تعامل مثبت میان قوا عامل پیشرفت و تعالی کشور دانست و خواستار رفع برخی از تنشها در میان این دو قوه مجریه و مقننه شد.
میرتاج الدینی گفت: برخی از مسایل به دلیل کمبود جلسات مشترک میان قوه مجریه و مقننه و رفع این مشکلات در جلسات درون گروهی باعث ایجاد دغدغه در افکار عمومی میشود.
وی ابراز امیدواری کرد که با ایجاد کمیتهای مشترک این مسایل بصورت درون گروهی حل و فصل شود.
معاون پارلمانی رئیس جمهور همچنین به برخی از چالشها در این دو قوه اشاره کرد و خواستار رعایت آیین نامه داخلی مجلس و استفاده نشدن افراطی از ابزار نظارتی از سوی نمایندگان مجلس شد.
میرتاجالدینی موضوع سوال از وزرا و احضار مکرر آنان به مجلس را مورد انتقاد قرار داد و گفت: برخی از تذکرات به رییس جمهور نیز غیر مرتبط است.
وی تصریح کرد: طبق برآوردها 40 درصد تذکرات به رئیس جمهور غیر مرتبط و حدود 60 درصد آن ماهیت تقاضا دارد که به عنوان تذکر کتبی با مفاد آییننامه مجلس تطابق ندارد ضمن آنکه تذکرات غیر مرتبط با ماهیت تقاضا تکراری و با یکدیگر همپوشانی دارد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با تاکید بر رعایت عدالت در مجلس برای ایجاد فضای دفاع دولتمردان از اعتراضات و اشکالات، خاطرنشان کرد: طبق آییننامه مجلس پس از طرح سوال از وزیر مربوطه، آخرین ناطق نماینده مجلس است که اشاره وی [نماینده مجلس] به برخی از سوالات، بدون پاسخ وزیر باقی میماند و نمایندگان مجلس نمیتوانند بر اساس واقعیت موجود رای دهند.
میرتاجالدینی تاکید کرد: این رویه ضرورت تشکیل کمیتهای برای ساماندهی سؤالات و تذکرات نمایندگان را روشن میکند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور همچنین خواستار اصلاح آییننامه داخلی مجلس و پالایش سوالات از وزرا شد.
میرتاجالدینی به قرائت گزارشهای نظارتی مجلس اشاره کرد و گفت: در حالی که این گزارشها در رسانهها و بصورت زنده از رادیو پخش میشود، نظرات دولت در این گزارشها وجود ندارد و میتوان گفت که این گزارشها به صورت یک جانبه از سوی کمیسیون مربوطه ارایه میشود.
وی گزارشهای نظارتی کمیسیونها را نوعی تضییع حق دولت دانست و گفت: باید نظر دولت نیز پس از قرائت گزارش در صحن علنی مجلس مطرح شود.
میرتاجالدینی در ادامه تذکرهای شفاهی برخی از نمایندگان مجلس را نیز خلاف آیین نامه مجلس عنوان کرد و گفت که این تذکرها فضایی برای محاکمه غیابی دولتمردان است .
وی با تاکید بر اینکه وزرا و دستگاههای اجرایی فرصت پاسخگویی به تذکرات شفاهی نمایندگان را از تریبون مجلس ندارند، افزود: این در حالی است که طبق آییننامه داخلی مجلس، تذکر شفاهی فقط به هیات ریسه و در رابطه با اداره جلسات باید داده شود و اگر نمایندگان تذکری به وزیران دارند باید در قالب تذکر کتبی آن را بیان کنند.