حسین قضاوی: اوراق قرضه می تواند اقتصاد را از حالت رکودی خارج کند و به آن رونق دهد و پس از رونق از طریق دریافت مالیات، اوراق قرضه را بازپرداخت کند.
معاون اقتصادی بانک مرکزی از برنامه ریزی برای استفاده از عملیات بازار باز در جهت پیشبرد اهداف اقتصادی کشور و نیز دستیابی به رشد پیش بینی شده در برنامه توسعه کشور خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر،حسین قضاوی در دومین روز برگزاری بیست و یکمین همایش سیاست های پولی و بانکی در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما ، خلأ عملیات بازار باز در کشور را کاملاً مشهود دانست و گفت: با استفاده از این ابزار چنانچه به هر دلیلی تقاضا بالا برود و به تبع آن نرخ بهره افزایش یابد ، بانک مرکزی می تواند با خرید اوراق قرضه انبساط ایجاد کند.
وی افزود: اوراق قرضه می تواند اقتصاد را از حالت رکودی خارج کند و به آن رونق دهد و پس از رونق از طریق دریافت مالیات، اوراق قرضه را بازپرداخت کند.
قضاوی تصریح کرد: چنانچه دولت بتواند از این ابزار به طور کامل استفاده کند ، می تواند نرخ بیکاری را کاهش دهد.
وی مانده سپرده های قانونی بانک ها نزد بانک مرکزی را حدود 33 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: مانده بدهی بانک ها به بانک مرکزی نیز حدود 33 هزار میلیارد تومان ( برابر) است.
قضاوی با بیان اینکه رویکرد حذف یا کاهش ذخایر قانونی در بسیاری از کشورها ازجمله کانادا، سوئیس، استرالیا، نیوزیلند حذف شده و در برخی کشورها به حدود 2 درصد کاهش یافته است ، گفت : در آمریکا نیز وجوهی که در بانک ها نگهداری می شود جزو ذخایر آنان محسوب شده است.
قضاوی با بیان اینکه ذخایر نزد بانک مرکزی به سه شکل قانونی، احتیاطی و مازاد انجام می شود، بر ضرورت اجرای عملیات بازار باز اسلامی در کشور تأکید کرد و با اشاره به مزیت نرخ تنزیل مجدد گفت: تنزیل مجدد؛ راه مؤثری برای تأمین ذخایر برای نظام بانکی در دوران بحران است زیرا می توان این ذخایر را در شرایط بحرانی به سمت بانک هایی که نیاز دارند ، گسیل کرد.