معاون امور مجلس رئیس جمهور گفت: با توجه به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به نام سال 'جهاد اقتصادی' باید مفهوم 'فعالیت در عرصه اقتصاد' را جهادگرانه و ارزشمند نگاه کنیم.
معاون امور مجلس رئیس جمهور گفت: با توجه به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به نام سال 'جهاد اقتصادی' باید مفهوم 'فعالیت در عرصه اقتصاد' را جهادگرانه و ارزشمند نگاه کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین 'سیدمحمدرضا میرتاج الدینی' عصر شنبه در همایش 'جهاد اقتصادی، صنعت و بازرگانی، گردشگری، کشاورزی و توسعه استان گلستان' در محل سالن اجتماعات جهاد کشاورزی استان در گرگان افزود: جهاد اقتصادی یک قداست و مفهوم خاص و ارزشمند دارد و باید به آن توجه ویژه ای کرد.
به گفته وی، امروز در کشور زمینه های جهاد اقتصادی فراهم شده و ما به سکوی جهاد اقتصادی رسیده ایم و اگر فعالیتهای سال گذشته نبود، رهبر معظم انقلاب اسلامی سال 90 را به نام سال 'جهاد اقتصادی' نامگذاری نمی کردند.
به گفته میرتاج الدینی، سال گذشته یک میلیون و 600 هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد شد و امسال نیز بنا داریم این میزان را به 2 میلیون و 400 هزار فرصت برسانیم که در این خصوص مجلس 350 هزار میلیارد ریال اعتبار در بودجه عمرانی لحاظ کرده و از محل صندوق توسعه ملی نیز 30 میلیارد ریال مصوب شده که 12 میلیارد دلار از سال گذشته و امسال نیز 18 میلیارد دلار بوده است.
وی اظهار داشت: این میزان اعتبار از صندوق توسعه ملی منهای 5 میلیارد دلار که به صورت ریالی محاسبه می شود که باید در بخش کشاورزی و ایجاد فرصت شغلی این بخش هزینه شود، مابقی برای ایجاد فرصت شغلی توسط بخش خصوصی هزینه خواهد شد.
میرتاج الدینی یادآور شد: 400 هزار میلیارد ریال نیز برای بانک ها در نظر گرفته شده که به ارائه تسهیلات بپردازند و رقمی نزدیک همین میزان نیز از محل واگذاری املاک و اموال دولتی پیش بینی شده که هر استان نسبت به کوچک سازی ارگان های خود اقدام کند، آن درآمد در همان بخش، سرمایه گذاری می گردد.
معاون امور مجلس رئیس جمهور افزود: اگر فعالیت اقتصادی همراه با بهره وری و سودرسانی بیشتر برای جامعه باشد، این مهم یک جهاد اقتصادی محسوب می شود، اما اگر سودجوئی، بیشتر برای خود شخص باشد، دیگر معنای جهاد اقتصادی را ندارد.
میرتاج الدینی گفت: بسط عدالت و کاهش فاصله طبقاتی از دیگر اهداف نامگذاری سال جاری به نام سال 'جهاد اقتصادی' است و باید سعی کنیم از سوی دیگر، سرمایه ها در جامعه بچرخد تا این فاصله های طبقاتی کم شود.
به گفته معاون پارلمانی رئیس جمهور، در بسط عدالت، باید توانمندسازی و رفع استضعاف صورت گیرد و نباید در جامعه استعمارگری باشد و رشد و تعالی به همراه ساختن جامعه پیبشرفته و ثروتمند می تواند، الگو و انگیزه جهاد اقتصادی برای سایر کشورها باشد.
وی با اشاره به حرکات جهاد در فعالیت اقتصادی گفت: حرکت جهادی درعسلویه را امروز شاهد هستیم که رئیس جمهور اعلام کردند باید در بخش عسلویه 200 هزار میلیارد ریال سرمایه داخلی جذب کنیم که اکنون این میزان 100 میلیارد ریال شده است.
میرتاج الدینی یادآور شد: اقدام برای کارهای بزرگ و زمین مانده مانند هدفمندسازی یارانه ها که توسط دولت نهم و دهم صورت گرفت و بسیاری نیز با این مساله مخالفت داشتند، یکی دیگر از کارهای جهادی است که با این کار به اعتراف یک موسسه تحقیقاتی در آمریکا، در بخش انرژی به خصوص بنزین، ایران پیروز واقعی تحریم بوده است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور افزود: ما یک درصد از کل جمعیت جهان و 9 درصد از سوخت جهان را در اختیار داریم که میزان مصرف سوخت در کشور 540 تا 550 میلیون مترمکعب است در صورتی که کل اروپا 600 میلیون مترمکعب مصرف می کند و این مساله نشان می دهد که ما هرچه تولید می کنیم، بیشتر از آن نیز مصرف داریم.
وی یادآور شد: با افتتاح طرح ها و فازهای عسلویه، میزان صادرات گاز ما 200 میلیون مترمکعب خواهد شد در صورتی که اکنون بین 20 تا 25 میلیون مترمکعب صادرات داریم.
وی اظهار داشت: میزان درآمد حاصل از فروش و صادرات 200 میلیون مترمکعب گاز 20 میلیارد دلار به اندازه بودجه عمرانی کشور در یک سال خواهد بود که برای رسیدن به این میزان باید چاههای نفت خود را تزریق کنیم .
میرتاج الدینی خاطرنشان کرد: پرکردن خلاء ها و کاستی های کشور با جهاد اقتصادی امکان پذیر است و در طرح تحول اقتصادی مسائلی از قبیل اصلاح سیستم بانکی، اشتغال، اصلاح سیستم گمرکی، اصلاح ارزش های مالی و ریالی و بسیاری از موارد دیگر دیده شده است.