دولت برای بخش تولید در اجرای موفق هدفمندی یارانهها برنامه دارد و حمایت لازم را بعمل خواهد آورد لیکن این اقدامات و حمایتها قطعا نمیتواند و نباید جانشین افزایش بهرهوری توسط واحدهای تولیدی شود چرا که تنها با افزایش بهرهوری است که میتوانند در یک بازار رقابتی، محصولات خود را عرضه کنند.
دکتر غضنفری همزمان با روز بهرهوری و بهینهسازی مصرف، الزامات تبدیل شدن ایران به یک کشور صادراتگرا را تشریح کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از شابا، وزیر بازرگانی و سرپرست وزارت صنایع و معادن، یکی از عوامل تسهیل تجارت را تولید داخلی پایدار و کیفی دانست و گفت: دو مقوله حائز اهمیت صادرات غیرنفتی ماندگار و تنظیم اثربخش بازار، هر دو مبتنی بر وضعیت تولید داخل است و هرچه تولید با کیفیتتر و قیمت آن نسبت به دیگر رقبا مناسبتر باشد، این دو موضوع راحتتر مدیریت میشود.
وی افزود: این مهم فقط در چارچوب افزایش بهرهوری محقق میشود.
غضنفری تاکید کرد: برای دستیابی به کشوری صادراتگرا باید تقسیم کار ملی در این حوزه صورت گیرد و نگاههای بلند و استراتژیک صادراتی در اسناد راهبردی مدنظر قرار گیرد.
وزیر بازرگانی ادامه داد: تحقق کشوری صادراتی نیازمند سطح بالایی از هماهنگیها میان قوا و نیز دستگاههای اجرایی و همچنین بخش خصوصی برای پشتیبانی از تولید، بهبود فضای کسب و کار و تسهیل تجارت است.
دکتر غضنفری با تاکید بر لزوم اصلاح الگوی مصرف انرژی و تغییر در تکنولوژی و فرآیندها در جهت کاهش قیمت تمام شده اظهار داشت: دولت برای بخش تولید در اجرای موفق هدفمندی یارانهها برنامه دارد و حمایت لازم را بعمل خواهد آورد لیکن این اقدامات و حمایتها قطعاً نمیتواند و نباید جانشین افزایش بهرهوری توسط واحدهای تولیدی شود. وی افزود : واحدهای تولیدی باید درنظر داشته باشند که تنها با افزایش بهره وری است که می توانند در یک بازار رقابتی، محصولات خود را عرضه کنند.
سرپرست وزارت صنایع و معادن ادامه داد: بنیان و فلسفه قانون هدفمند کردن یارانهها افزایش بهرهوری، شفافیت در مدیریت هزینهها و همچنین عدم اتکا به درآمدهای نفتی است. لذا بستههای حمایتی نیز بهگونهای طراحی شده که در صورت بکارگیری صحیح واحدها از آن تسهیلات، در نهایت منجر به بهرهوری جدید در شبکههای تولید و توزیع کشور خواهد شد و به تولیدات رقابتی خواهیم رسید.
وزیر بازرگانی با اشاره به عزم جدی آن وزارتخانه برای ارتقاء بهرهوری حوزه بازرگانی در خلال برنامه پنجم توسعه گفت: افزایش 4/2 درصدی بهرهوری کل عوامل و رشد سالانه 4/8 درصدی ارزش افزوده بخش بازرگانی در برنامه پنجم نیازمند برنامهریزی یکپارچه و دقیق است که در حال حاضر با اجرای طرح آمارگیری سنجش بهرهوری بخش بازرگانی در سراسر کشور آغاز شده است و امیدواریم با نتایج حاصل از این طرح، برنامه جامع بهبود بهرهوری برای بخش بازرگانی تدوین شود.
یادآور میشود، طرح آمارگیری سنجش شاخصهای بهرهوری در 34 طبقه فعالیت صنفی و بازرگانی طراحی و در نخستین اجرای آن از حدود 105 هزار واحد در سراسر کشور این آمارگیری بعمل آمده است.