بررسی کاربرد ژنها و چگونگی عملکرد آنها یکی از مهمترین محورهایی است که در این مرکز به آنها پرداخته میشود و مدلهای موشی تولید شده میتواند در مطالعات بیماریهای صعبالعلاج نظیر سرطان و نیز تأثیر داروها کاربرد داشته باشد.
سید مهدی سیّدی گفت: مرکز ملی موش تراریخت با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری ایجاد و به بهرهبرداری رسید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، معاون علمی و پژوهشی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری گفت: پروژه مرکز ملی موش تراریخت با توجه به توان بالقوه پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری به منظور انجام تحقیقات علمی و کاربردی مورد نیاز کشور تحت مدیریت متخصصان وابسته به این پژوهشگاه پس از دریافت اعتبار از معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری امروز به بهرهبرداری رسید.
وی افزود: پس از تشکیل و انتقال فناوریهای مورد نیاز با تولید چند موش تراریخت باحضور جمعی از مقامات کشوری و اعضای محترم هیأت علمی این مرکز امروز به بهرهبرداری رسید.
معاون علمی و پژوهشی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری گفت: مرکز ملی موش تراریخت اولین مرکز ملی تراریختگی در کشور است که مطابق با استانداردهای بینالمللی و با امکانات منحصر به فرد و پیشرفته طی قرارداد انتقال فناوری با خارج کشور تأسیس شده است. مساحت این مرکز 200 متر مربع است و شامل آزمایش تراریخت، بیولوژی مولکولی، اتاق کشت سلول، اتاق جراحی و 2 حیوانخانه قبل و بعد از عمل است.
سیّدی تصریح کرد: بررسی کاربرد ژنها و چگونگی عملکرد آنها یکی از مهمترین محورهایی است که در این مرکز به آنها پرداخته میشود و مدلهای موشی تولید شده میتواند در مطالعات بیماریهای صعبالعلاج نظیر سرطان و نیز تأثیر داروها کاربرد داشته باشد.
وی ادامه داد: تراریختگی شامل انتقال توالی ژن خارجی به ژنوم موجودات چند سلولی و اطمینان از انتقال توالی به فرزندان است. حیوان تراریخت نیز به موجودی گفته میشود که دارای ژن اضافه شده است.
وی افزود: پس از دریافت بودجه از معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، طراحی مرکز ملی موش تراریخت به انجام رسید و در اسفند سال 1388 فضای فیزیکی آن توسط دکتر نسرین سلطانخواه معاون علمی و فناوری رئیسجمهور افتتاح و پس از آن دستگاهها و تجهیزات لازم به تدریج به مرکز انتقال یافت و کارهای اولیه آغاز شد و پس از چند ماه کار مداوم در نهایت اولین موش ترایخت متولد و سپس چند موش تراریخت با ژن سرکوب شده در مرکز به تولید رسید.
سیّدی در پایان خاطرنشان ساخت: همزمان با افتتاح رسمی این مرکز کارگاه آموزشی فناوری تکنولوژی موش تراریخت و ژن سرکوب شده به داوطلبان بینالمللی و داخلی طی سه روز برگزار خواهد شد.