تفاهم نامه سه جانبه انجام فرآیند واردات کالا با کد ملی، میان سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، سازمان توسعه تجارت و مرکز ملی شماره گذاری کالا به امضا رسید
سرپرست وزارت صنایع و معادن در مراسم تفاهم نامه سه جانبه واردات کالا با کد ملی اعلام کرد: این به بعد کالایی که استانداردهای ملی ایران را رعایت نکرده باشند وارد نخواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت صنایع و معادن؛ تفاهم نامه سه جانبه انجام فرآیند واردات کالا با کد ملی، میان سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، سازمان توسعه تجارت و مرکز ملی شماره گذاری کالا به امضا رسید.
سرپرست وزارت صنایع و معادن در مراسم امضای این تفاهمنامه با اشاره به اینکه ضابطه گذاری یکی از مهمترین راهکارهای مدیریت واردات در زمان حاضر است، گفت: این ضوابط است که تعیین می کند کالایی که قرار است وارد شود، باید دارای چه استانداردهایی باشد تا امکان ورود پیدا کند.
«مهدی غضنفری» با تاکید براینکه امروز کشورهای پیشرفته به ضابطهگذاری بیش از ابزارهای تعرفهای اهمیت میدهند، گفت: در کشور ما هم ضوابط باید به گونهای طراحی شوند که از حقوق مصرف کنندگان دفاع کنند.
وی همچنین از سیاست تعرفه گذاری، سهمیه بندی، ممنوعیت و محدودیت واردات، واردات در مقابل صادرات و اقدامات ضد دامپینگ به عنوان سایر روشهای مدیریت واردات نام برد.
غضنفری تصریح کرد: امروز، روز مهمی در تاریخ مدیریت واردات است؛ چراکه تفاهم نامهای به امضا رسیده که بر ضابطهگذاری به عنوان یکی از ابزارهای روزآمد مدیریت واردات تاکید میکند.
وی در ادامه با بیان اینکه واردات باید در خدمت تولید و صادرات باشد، از تشکلهای تولیدی و وارداتی درخواست کرد: به اجرای هرچه بهتر این تفاهم نامه کمک کنند.
سرپرست وزارت صنایع و معادن، در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا با اجرای این تفاهم نامه و الزام واردکنندگان به دریافت کدملی، روند واردات کالا کند میشود یا نه، گفت: این ظوابط به گونهای طراحی خواهند شد که مراحل آن سخت و زمان بر نباشد؛ چراکه زمان بر کردن واردت ضد تجارت است.
وی ادامه داد: همزمان با امضای این تفاهمنامه کمیتهای تشکیل میشود که هدف اصلی آن تسهیل تجارت و ساده سازی فعالیتهای تجاری است که سازمان توسعه تجارت وظیفه نظارت آن را بر عهده خواهد داشت. از همین رو، اگر وارد کنندهای نسبت به طولانی شدن روند واردات اعتراضی داشته باشد، از سوی همین سازمان و سایر نهادهای نظارتی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
«غضنفری» تاکید کرد: اضافه شدن شرط استاندارد برای واردات، نباید به یک معضل تبدیل شود. از همین رو باید مراقب باشیم امضای طلایی شکل نگیرد.
وی ادامه داد: کار ضابطه گذاری در گمرکات رسمی نمی تواند به تنهایی سطح بازار و عرضه را کنترل کند چرا که در عرضه ممکن است با یکسری کالاها مواجه شویم که از معابر غیر رسمی وارد کشور شده اند بنابراین نقش گمرکات می تواند بسیار مناسب باشد.
سرپرست وزارت صنایع و معادن در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه وزارت صنایع و معادن و بازرگانی هنوز در یکدیگر ادغام نشدهاند، تصریح کرد: هیچ کار دو وزارتخانه به دلیل انجام مراحل آماده سازی ادغام، معطل نمانده است و تمامی فعالیتهای دو وزارتخانه همچون گذشته با قدرت و قوت در حال پیگیری است.