مجتهدزاده :راهاندازی بنیاد تعاون و توسعه کارآفرینی زنان با همکاری وزارت تعاون اشاره کرد این بنیاد در ادامه فعالیت خود در سال جاری ایجاد اشتغال برای 100 هزار نفر از زنان با اولویت زنان سرپرست خانوار و فارغالتحصیلان دانشگاهی را از طریق تاسیس شعبات استانی پیگیری خواهد کرد.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به راهاندازی «پایگاه مطالبات زنان» با بهرهگیری از چهار زبان جهانی اشاره کرد و گفت: این پایگاه با هدف تعامل با نظام بینالملل و نیز بررسی و پرسش از وضعیت نگرانکننده زن و خانواده در غرب، راهاندازی شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل ازایسنا ، مریم مجتهدزاده در همایش «بانوی بصیر» با بیان اینکه دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده در مرکز امور زنان برپا شده است، یادآور شد: تکیه بر اصل 138 قانون اساسی و ریاست مستقیم رئیسجمهور و حضور معاون اول، روسای وزارتخانههای مرتبط و سازمانها و صاحبنظران در این حوزه، در دستیابی این ستاد به اهداف یادشده نقش محوری را ایفا میکنند.
وی ادامه داد: درحال حاضر پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری در این حوزه، کنترل کاهش آسیبها، سیاستهای تحکیم و تعالی بنیان خانواده و نیز طراحی پیوست خانواده به منظور الحاق به کلیه مصوبات با هدف پیشگیری از آسیبهای ناشی از سیاستهای متفرق در حوزه خانواده، در دستور کار این ستاد قرار دارد.
مجتهدزاده اجرای طرح بازنگری و اصلاح ساختار تشکیلاتی و نیز معرفی معاونتی جدید در حوزه تحکیم بنیان خانواده را از دیگر اقدامات موثر مرکز امور زنان در دولت دهم برشمرد و افزود: تثبیت جایگاه مشاوران امور زنان و خانواده در دستگاههای اجرایی به همراه ابلاغ شرح وظایف آنها از طریق شورای عالی اداری از دیگر دستاوردهای مرکز امور زنان است.
مشاور رئیسجمهور ادامه داد: مرکز امور زنان در راستای ارتقای وضعیت زنان و خانواده سند راهبردی «طوبی» را با هدف برنامهریزی، راهاندازی و پایش فعالیتها تهیه کرده که از جامعیت قابل توجهی برخوردار است.
به گفته وی سند «طوبی» با تکیه بر اسناد فرادستی و در هماهنگی کامل با ارزشهای نظام، برنامههای کوتاهمدت و میانمدت این مرکز را در ترسیم چگونگی دستیابی به اهداف پیشبینیشده، در بر گرفته است.
مجتهدزاده همچنین از تدوین و تصویب «برنامه جامع توسعه امور زنان و خانواده» با هدف تقویت نهاد خانواده و استیفای حقوق شرعی و قانونی زنان در زمینههای گوناگون خبر داد.
وی در ادامه به راهاندازی «پایگاه مطالبات زنان» با بهرهگیری از چهار زبان جهانی اشاره کرد و گفت: این پایگاه با هدف تعامل با نظام بینالملل و نیز بررسی و پرسش از وضعیت نگرانکننده زن و خانواده در غرب، راهاندازی شده است.
مجتهدزاده همچنین با تاکید بر ضرورت ارتقای منزلت زن و تثبیت تعالی خانواده، عنوان کرد: از آنجا که دستیابی به این اهداف نیازمند بهرهگیری از فقهی پویا است، مرکز امور زنان نسبت به تاسیس بانک اطلاعاتی «جامعالاحادیث زنان» با بهرهگیری از کتب فقهی و با استخراج بیش از 9 هزار حدیث در هفت محور کلی مسایل زنان و خانواده اقدام کرده است.
به گفته وی این اقدام علاوه بر ترسیم الگویی مشخص از وضعیت و منزلت مطلوب زن مسلمان، با حفظ و ثبات ارزشها، بستری را برای پاسخ به نیازها و شرایط روز در حوزه زنان فراهم میکند.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده در ادامه با بیان اینکه اولویت ایجاد توازن میان حفظ نقشهای بیبدیل زن در کانون خانواده و همراهی آن با بهرهمندی اجتماعی از طریق نقشآفرینی اقتصادی همواره در برنامههای مرکز امور زنان مدنظر قرار گرفته است، افزود: در این راستا تشکیلات تعاونی و نیز ساختار کارآفرینی دو حوزه متمایز برای پاسخگویی به ضرورت نقشآفرینی زنان در عرصه اشتغال محسوب میشود.
پیگیری ایجاد اشتغال برای 100 هزار نفر از زنان با اولویت زنان سرپرست خانوار و فارغالتحصیلان دانشگاهی
مجتهدزاده به راهاندازی بنیاد تعاون و توسعه کارآفرینی زنان با همکاری وزارت تعاون اشاره کرد و یادآور شد: این بنیاد در ادامه فعالیت خود در سال جاری ایجاد اشتغال برای 100 هزار نفر از زنان با اولویت زنان سرپرست خانوار و فارغالتحصیلان دانشگاهی را از طریق تاسیس شعبات استانی پیگیری خواهد کرد.
به گفته وی برگزاری دورههای آموزشی پیرامون تحکیم خانواده، تعمیق باورهای دینی، توانمندسازی در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و حرفهآموزی و در نهایت تدوین اسناد مرجع همچون منشور «زن فاطمی» از دیگر فعالیتهای مرکز امور زنان در ارتقای آگاهی زنان جامعه است.
مشاور رئیسجمهور با اشاره به تدوین و ارایه لوایح مختلف و پیشنهادات به دولت، یادآور شد: این اقدام در راستای بررسی و پاسخگویی به مشکلات حقوقی زنان در جامعه و نیز حفظ نهاد خانواده در دستور کار فعالیتهای مرکز قرار دارد.
وی ادامه داد: تهیه شرح وظایف شورای مشاوران امور بانوان وزرا و تصویب آن در دولت، به همراه طراحی نظام جامع حقوقی زن و خانواده یکی از دستاوردهای حقوقی مرکز امور زنان در دولت دهم است.
مجتهدزاده با اشاره به اهمیت سازمانهای مردمنهاد به عنوان مراجعی که میتوانند زمینه فعالیتهای داوطلبانه اجتماعی و ایجاد سازندگی را فراهم کنند، عنوان کرد: خدماتی همچون ساماندهی و اطلاعرسانی به سمنهای حوزه زنان و خانواده در کنار ارایه خدمات مشورتی، حمایتی و ثبت آنها در شبکه مجازی، موجب رشد 5/12 درصدی شکلگیری این سازمانهای مردمنهاد در سالهای اخیر شده است.
مشاور رئیسجمهور با اشاره به نقش سفرهای استانی دولت در همگرایی، حذف فاصلهها و توزیع مناسب فرصتها و گسترش عدالت در میان استانهای مختلف، خاطرنشان کرد: علاوه بر این، مرکز امور زنان همواره تلاش کرده است که با حضور فعالانه در سفرهای استانی دولت و شرکت در کارگروه فرهنگی نسبت به اولویتبندی نیازهای بخشی زنان و خانواده اقدام کند.
ایجاد صندوق ضمانت وام زنان نیازمند با استفاده از تسهیلات بانکی ارزانقیمت، از دستاوردهای سفرهای استانی
به گفته وی، ایجاد «صندوق ضمانت وام زنان نیازمند» با استفاده از تسهیلات بانکی ارزانقیمت، ایجاد مجتمعهای فرهنگی ورزشی ویژه بانوان در استانها، حمایت و تقویت واحدهای مشاوره خانواده، تقویت و توسعه مراکز آموزشی فنی و حرفهای دختران با گرایش صنایع دستی بومی و نیز گسترش حجاب و عفاف با بهرهگیری از زمینههای مشخص استانی، آداب و رسوم و پوششهای محلی بخشی از دستاوردهای سفرهای استانی با هدف ارتقای وضعیت زنان و خانواده است.
مجتهدزاده در ادامه با اشاره به وجود چالش و نقصان در ادبیات رایج تصمیمسازی و تصمیمگیری در عرصه نظام بینالملل در حوزه مسایل زنان، یادآور شد: مروری بر دستاوردهای ناموفق طرحهای متداول توصیهشده به کشورها، گویای آن است که زنان مسلمان با درایت و تیزبینی خود باید در این عرصه گامهای موثری را براساس بازگشت به فطرت و اخلاق و معنویت بردارند.
وی به برگزاری موفق سومین اجلاس وزرای زنان کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی به میزبانی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: در این اجلاس جمهوری اسلامی ایران با گامی بلند در عرصه تعاملات بینالمللی زنان توانست در دو محور ساختارها و مفاهیم، جریانی جدید را مدیریت کند.
وی افزود: نتایج این اجلاس با تصویب اعلامیه پیشنهادی تهران در 42 بند و با اجماع نمایندگان بیش از 43 کشور از کشورهای عضو به ثمر نشست.
مجتهدزاده با اشاره به اهمیت صدور بیانیه در این اجلاس، عنوان کرد: این امر نشان میدهد که کشور ما ظرفیت و توانمندی موجود در مفهومپردازی، قابلیت پاسخگویی و طرح ادبیات جدید در حوزه مسایل زنان را دارد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه دبیرخانه این کنفرانس به مدت 2 سال برعهده جمهوری اسلامی ایران است، این موضوع فضای مناسبی را برای پیگیری مصوبات اجلاس وزرای امور زنان کشورهای عضو کنفرانس اسلامی فراهم کرده است.
در این همایش از 50 زن برگزیده در 9 محور با اهدای لوح تقدیر و تندیس همایش تقدیر شد