سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: موج بیداری انسانی امروز به اروپا رسیده و اگر مردم سیاست های دولت را با منافع کشورهایشان در تضاد ببینند، سکوت نخواهند کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اخبار منتشر شده در رابطه با کشته شدن سرکرده طالبان در پاکستان گفت: اخباری که در رابطه با کشته شدن ملا محمد عمر منتشر شده است، متناقض بوده و هنوز خبر قطعی در این رابطه به دست ما نرسیده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، رامین مهمانپرست روز سهشنبه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی، در پاسخ به سوالی در رابطه با موضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص کشته شدن سرکرده طالبان، با بیان این مطلب اظهار داشت: اقداماتی که در رابطه با افرادی از شبکه القاعده و طالبان صورت میگیرد، اهداف ویژه غرب و بهویژه آمریکا را در پشت سر خود دارد.
وی افزود: این مساله نشاندهنده بهرهبرداری آمریکا از شرایط منطقه است و علت اصلی انتشار اینگونه اخبار، سیاستهای جدیدی است که توسط دولت آمریکا تبیین میشود.
دستیار ویژه وزیر امور خارجه تصریح کرد: عمق اصلی این سیاستها ادامه رویکردهای غلط گذشته غرب و آمریکا است.
مهمانپرست همچنین در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با بازگشت سفرای ایران و کویت به محل ماموریت خود بعد از سفر وزیر امور خارجه به کویت گفت: سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در کویت فعالیت خود را آغاز کرده است و ما منتظر هستیم که سفیر کویت نیز فعالیت خود را در تهران آغاز کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه این مساله را نشاندهنده تاثیر مثبت سفرهای وزیر امور خارجه به کشورهای منطقه و رایزنیهای صورت گرفته میان ایران و کشورهای منطقه دانست و افزود: امیدوار هستیم بتوانیم حداکثر استفاده را از ظرفیتهای دو کشور در جهت نفع ملتهای خود ببریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در رابطه با اعمال تحریم های جدید علیه شرکت های ایرانی توسط اتحادیه اروپایی به دلیل آن چه که از سوی این اتحادیه به عنوان بن بست در مذاکرات ایران و 1+5 مطرح شده است گفت: در رابطه با مذاکرات نمایندگان ایران و 1+5 اتفاق جدیدی رخ نداده است.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای مذاکره با نمایندگان گروه 1+5 اعلام کرده است و ما هیچ اشاره مستقیمی مبنی بر به بن بست رسیدن این روند از سوی اتحادیه اروپایی دریات نکرده ایم.
دستاور ویژه وزیر امور خارجه اظهار داشت: هر زمان که طرف مقابل آمادگی لازم برای مذاکره را براساس رویکرد همکاری حول نقاط مشترک داشته باشد ما آماده گفتگو هستیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: بحران های فراوانی در سطح جهان و منطقه وجود دارد و این مذاکرات میتواند در حل این بحرانها موثر باشد.
** ابعاد افزایش تعداد کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس روشن نیست
مهمانپرست در پاسخ به سوالی در رابطه با افزایش چند کشور جدید به شورای همکاری خلیج فارس با بیان این که این موضوع هنوز ابعاد دقیق خود را روشن نکرده است اظهار داشت: حتی در داخل این شورا نیز اتفاق نظری در این رابطه وجود ندارد.
وی تاکید کرد: محدوده منطقه خلیج فارس مشخص است و اگر قرار باشد تعداد اعضای شورای همکاری گسترش پیدا کند باید موضوع جدیدی برای آن تعریف شود که قابل توجیه باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در رابطه با اعمال تحریم های جدید از سوی اتحادیه اروپایی در مورد بشار اسد، رییس جمهوری سوریه گفت: با توجه به بحرانهای فراوان سیاسی و اقتصادی در اروپا که بنیان و انسجام این اتحادیه را به خطر انداخته است اعمال این تحریمها نوعی فرافکنی برای انتقال این موضوع به خارج از این اتحادیه تلقی میشود.
وی ضمن توصیه به کشورهای اروپایی برای تمرکز بر منافع اصلی مردم خود خاطر نشان کرد: هر اندازه تضاد میان منافع مردم و سیاست های دولت وجود داشته باشد مشخص است که در این سیستم های به ظاهر مدرن غربی بحران مشروعیت شدت می گیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه خطاب به کشورهای اروپایی گفت: بهتر است اتحادیه اروپا بیشتر به دنبال کسب منافع مردم خود باشد تا پیروی کورکورانه از سیاستهای دیگر کشورها.
دستیار ویژه وزیر امور خارجه تصریح کرد: این گونه اقدامات اهداف خاص سیاسی را دنبال میکند و نشان دهنده سیاستهای گزینشی کشورهای غربی است.
وی با بیان این که انتظار جامعه بین المللی برخورد عادلانه است گفت: هیچ منطقی در پشت سر این سیاستها قرار ندارد.
** اظهارات اوباما دامن زدن به سیاست های قبلی ایران هراسی است
مهمانپرست در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالی در رابطه با اظهارات اخیر باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا در اجلاس آیپک علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: اظهارات اوباما علیه فعالیت های صلح آمیز هسته ای کشورمان دامن زدن به تبلیغات ایران هراسی است که این سیاست ها از قبل هم دنبال میشده است.
وی با اشاره به سیاستهای جدید آمریکا در رابطه با خاورمیانه و همچنین طرفداری یک جانبه این کشور از رژیم صهیونیستی افزود: ما شاهد عدم توفیق حتی ظاهری اظهارات رییس جمهوری آمریکا در رابطه با فلسطین هستیم و آمریکایی ها برای سرپوش گذاشتن بر این ناکامیها و سیاستهای اعلامی شان بار دیگر به سمت اتهام زدن به کشور ما حرکت کردند.
وی تاکید کرد: آمریکاییها بیشتر از هر کس دیگری اطلاع دارند که فعالیت های هسته ای ایران صلح آمیز است و این گونه اظهارات درست نیست.
** اقدامات متقابلی در رابطه با عدم تحویل سوخت به هواپیماهای ایرانی صورت گرفته است
دستیار ویژه وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی در رابطه با عدم تحویل سوخت هواپیماهای مسافربری ایرانی در سوئیس و اقدام متقابل کشورمان در این رابطه با بیان این که هرگونه خلل در تحویل سوخت به هواپیماهای مسافربری خلاف مقررات و تعهدات بین المللی است اظهار داشت: چنانچه این سیاستها ادامه پیدا کند عمل متقابل صورت خواهد گرفت و قبلا نیز اقدامات متقابلی صورت گرفته است که جزییات آن را میتوان از مقامات سازمان هواپیمایی کشوری پیگیری کرد.
وی این گونه اقدامات را دنباله روی اروپا از سیاست های آمریکا دانست و افزود: این سیاست ها که از سوی آمریکا طراحی شده است با تبعیت برخی از کشورها و شرکت های اروپایی همراه شده است که خود این شرکتها بعضا اظهار میدارند که تحت فشار سیاسی دست به این گونه اقدامات میزنند.
** تضادی میان ادعای غرب با عملکرد آن وجود دارد
رامین مهمانپرست در پاسخ به سوالی در رابطه با اعمال تحریم های جدید همزمان با اعلام آمادگی کشورمان برای مذاکره با گروه 1+5 و تاثیر آن بر مذاکرات آتی اظهار داشت: این مساله نشان دهنده آن است که تضادی میان ادعای اروپا و غرب با عملکرد آنها وجود دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان این که به نظر میرسد این تضاد در خلاف جهت منافع مردم اروپاست گفت: اتحادیه اروپا سعی دارد تا بحران های سیاسی و اقتصادی خود را به بیرون از این منطقه منتقل کند.
وی به کشورهای اروپایی توصیه کرد: با توجه به این که موج بیداری انسانی از منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا تا قلب اروپا پیش رفته است تمرکز خود را بر روی منافع ملتهایشان قرار دهند و هزینه سیاست های دیگر کشورها را نپردازند.دستیار ویژه وزیر امور خارجه افزود: اعمال تحریم و همزمان با آن درخواست برای مذاکره نشان دهنده آن است که طرف مقابل تا چه اندازه خواهان گفتگو در مورد مسایل مهم بین المللی است.
** تصمیم ایران و کویت برای استفاده از ظرفیت های واقعی دو کشور و منطقه است
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در رابطه با سفر اخیر وزیر امور خارجه کشورمان به کویت گفت: ایران و کویت تصمیم دارند از ظرفیت های واقعی دو طرف و کشورهای منطقه استفاده کنند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در رابطه با موضوع عدم صدور روادید برای اتباع ایرانی در کویت گفت: خبر منتشر شده در رابطه با عدم صدور روادید برای اقامت برخی از اتباع خاص کشورها در کویت که شامل ایران هم میشود مربوط به مذاکرات کنسولی بین دو طرف میشود و در آن مذاکرات پیگیری خواهد شد.
وی افزود: نوع انتشار این خبر با اهداف خاصی صورت گرفته است تا نتیجه مذاکرات مثبت وزیر امور خارجه کشورمان را در کویت تحت الشعاع قرار دهد.
** اظهارات اوباما جای سوال های جدی برای مردم باقی میگذارد
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در رابطه با اظهارات اخیر رییس جمهوری آمریکا که مسایل ایران را عامل اصلی تحولات منطقه دانسته بود گفت: اظهاراتی که اوباما داشته و به ویژه اشاره او به سیاستهای ایران برای مردم ما و مردم کشورهای منطقه جای سوال جدی باقی میگذارد.
مهمانپرست با اشاره به سیاستهای دولت آمریکا در طول 40 و 50 سال گذشته که مسبب بسیاری از بحرانهای اخیر در منطقه بوده است اظهار داشت: چه کسی از جنایت های رژیم صهیونیستی در منطقه حمایت میکند و حتی از اظهارات ظاهری در حمایت از مردم فلسطین در ظرف یک یا دو روز عقب نشینی میکند؟
وی با اشاره به حوادث اخیر در منطقه تاکید کرد: چطور میشود که برخی از کشورهای غربی بر روی برخی از مسایل کشورهای منطقه متمرکز میشوند ولی در کنار آن ظلم ها و جنایات در بحرین و یمن را نادیده گرفته و یا در مورد آن سکوت میکنند؟
وی ضمن انتقاد از سیاست های کشورهای غربی در رابطه با تحولات منطقه گفت: چگونه میشود که نسبت به نقض حقوق انسانی در بحرین که تنها خواستار گفتگو هستند هیچ واکنشی نشان داده نمیشود اما اقدامات خودسرانه نظامی در رابطه با دیگر کشورها انجام میشود.
دستیار ویژه وزیر امور خارجه با بیان این که آمریکا به مهد حمایت از تروریستها تبدیل شده است به حمایت این کشور از گروه های تروریستی از جمله ریگی پرداخت و گفت: آیا حمایت آمریکایی ها از گروه های تروریستی از جمله ریگی باید محکوم شود یا سیاستهای ما؟
مهمانپرست افزود: اوباما در حالی از نقض حقوق بشر سخن میگوید که حامی رژیم صهیونیستی در جنایات خود در غزه، لبنان و سرزمین های فلسطینی است.
وی با اشاره به اشغال افغانستان و عراق توسط نیروهای آمریکایی به بهانه مبارزه با تروریسم تاکید کرد: مشخصا سیاست های آمریکایی ها ریاکارانه، مزورانه و تهدید آمیز است و بیشترین اتهامات را متوجه دولت آمریکا میکند.
مهمانپرست افزود: مطمئن باشید که تنفر مردم منطقه از سیاستهای دولت آمریکا نه تنها کاهش پیدا نکرده بلکه افزایش نیز پیدا میکند.
** طرح مجلس برای تعقیب مقامات آمریکایی نقطه نظرات ملت بزرگ ماست
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با طرح کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی برای تحت تعقیب قرار دادن 26 تن از مقامات آمریکایی اظهار داشت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان ملت بزرگ ایران هستند و مطمئنا در برابر تخلفات سایر کشورها ساکت نمی نشینند.
مهمانپرست خاطرنشان کرد: این طرح نشان دهنده نقطه نظرات ملت بزرگ ماست و طرحی که در مجلس شورای اسلامی تصویب و به صورت قانون دربیاید، حتما در دستگاه سیاست خارجی نسبت به اجرای آن متعهد خواهیم بود.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص دستگیری و بازداشت تعدادی از جاسوسان سازمان سیا در ایران بدست وزارت اطلاعات گفت: جزییات این مساله را باید از مقامات و مسئولان وزارت اطلاعات پیگیری کرد.
دستیار ویژه وزیر امور خارجه گفت: هر زمانی که اطلاعات کافی و لازم در خصوص افراد بازداشت شده در این مورد به نتیجه نهایی برسد، دستگاه سیاست خارجی آن را در مجامع بین المللی پیگیری خواهد کرد ولی فعلا باید منتظر اطلاعات بعدی در این خصوص باشیم.
** آمریکا مخالف استقلال واقعی کشورهای منطقه است
خبرنگار دیگری از دستیار ویژه وزیر امور خارجه در رابطه با اظهارات مقامات آمریکایی خطاب به دولت انقلابی مصر پرسید که وی پاسخ داد: مشخص است که آمریکایی ها مایل نیستند مردم به صورت واقعی در اداره کشورهای خود نقش داشته باشند زیرا این امر به معنای استقلال واقعی آنها و قطع وابستگی شان به کشورهای غربی و حامیان رژیم صهیونیستی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: فکر می کنم مردم مصر درک درست و بلوغ سیاسی لازم برای اداره کشور خود را دارند و منافع کشورشان را می شناسند.
وی تصریح کرد: ملت بزرگ مصر مسلما مصلحت کشور خود را دنبال خواهند کرد.
مهمانپرست در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در رابطه با مذاکرات وزرای خارجه ایران و مصر در بالی اندونزی اظهار داشت: در شانزدهمین نشست وزرای خارجه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد توافق شده تا وزرای خارجه ایران و مصر نیز به عنوان اعضای تروئیکای ریاست بر این جنبش با یکدیگر دیداری داشته باشند.
وی در رابطه با محورهای مذاکرات دو طرف تاکید کرد: با توجه به عضویت دو کشور در تروئیکای ریاست جنبش عدم تعهد موضوعات و مسائل فراوانی برای مذاکره وجود دارد و همچنین نسبت به روابط دو جانبه و تحولات بین المللی میان وزرای خارجه دو طرف رایزنی خواهد شد.
خبرنگار دیگری از مهمانپرست در رابطه با عملکرد شورای همکاری خلیج فارس در خصوص یمن پرسید که وی پاسخ داد: ریشه حل مشکلات کشورهای منطقه در دادن پاسخ مناسب به مطالبات مشروع مردمی خواهد بود و هرحرکتی که این مطالبات را تامین نکرده و یا منحرف سازد، فقط پاک کردن صورت مساله است و مردم از رسیدن به مطالبات مشروع خود کوتاه نخواهند آمد.
وی با اشاره به چندین بار نقض تعهد از سوی رییس جمهوری یمن برای کناره گیری از قدرت اظهار داشت: علی عبدالله صالح حتی به توافقات با شورای همکاری خلیج فارس متعهد باقی نمانده است و به نظر می رسد این گونه اقدامات چاره پاسخگویی به مشکلات مردم در خاورمیانه نخواهد بود.
مهمانپرست در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در رابطه با آزاد سازی 400 تن از زندانیان یک زندان در عراق توسط آمریکا برای تاثیر گذاری بر مسائل سوریه اظهار داشت: اگر این خبر صحت داشته باشد، مشخصا مورد محکومیت همه ملت های مستقل و آزاد جهان قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به سیاست های قبلی دولت آمریکا برای دستیابی به اهداف خویش خاطرنشان کرد: بعید نیست که آمریکا برای رسیدن به اهداف خود مسائلی از این دست را انجام دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: آمریکایی ها هنوز نتوانسته اند پاسخ اقدامات خود را در زندان ابوغریب بدهند.
دستیار ویژه وزیر امور خارجه افزود: البته هنوز خبر دقیقی در این رابطه دریافت نکرده ایم و در صورت صحت آن حتما با واکنش کشورهای منطقه و مقامات عراقی و سوری روبه رو خواهد شد.
** کشورهای اروپایی بر منافع کشورهای خود متمرکز شوند
مهمانپرست در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با عدم ثبات رفتار دولت های اروپایی و احتمال بازنگری در روابط دو طرف از سوی ایران گفت: تصور می کنیم بهتر است دولت های اروپایی بر منافع کشورهای خود تمرکز کنند و شرکت هایشان را از دستیابی به بازار ایران محروم نکنند.
وی تصریح کرد: هر چقدر که کشورهای اروپایی از منافع کشورهای خود دور شوند و به صورت یکجانبه از سیاست های دیگر کشورها پیروی کنند، این محدودیت ها متوجه مردم و شرکت های اروپایی خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: موج بیداری انسانی امروز به اروپا رسیده و اگر مردم سیاست های دولت را با منافع کشورهایشان در تضاد ببینند، سکوت نخواهند کرد.
** تشکیل کشور مستقل فلسطینی گامی به سوی تامین بخش کوچکی از حقوق ملت فلسطین است
خبرنگار دیگری در ادامه این نشست خبری در رابطه با تلاش های تشکیلات خودگردان فلسطینی برای به رسمیت شناخته شدن کشور مستقل فلسطینی در چارچوب مرزهای سال 1967 سوال کرد که پاسخ شنید: مسلما سیاست رسمی جمهوری اسلامی ایران حمایت یکپارچه از فلسطین خواهد بود.
وی با بیان اینکه همچنان راه زیادی در پیش روی فلسطینی ها قرار دارد، تاکید کرد: تا زمانی که تمامی حقوق ملت فلسطین برآورده نشود، مشکل فلسطین و منطقه حل نخواهد شد.
دستیار ویژه وزیر امور خارجه گفت: به رسمیت شناخته شدن کشور مستقل فلسطینی یک گام به سوی به رسمیت شناخته شدن بخش کوچکی از حقوق ملت فلسطین است.
** آمریکایی ها در کنار اکثریت ملت ایران قرار بگیرند
مهمانپرست در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با اظهارات اوباما مبنی بر تداوم حمایت وی از فتنه گران پس از انتخابات و همچنین تسهیل در صدور روادید برای دانشجویان ایرانی گفت: هوش و درایت سیاسی می طلبد آمریکایی ها در کنار اکثریت ملت ایران قرار بگیرند تا بخش کوچکی از آن که حتی جزء اقلیت نیز به حساب نمی آیند.
وی تاکید کرد: این افراد عده قلیلی هستند که کمترین مشارکت را در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 داشتند و حمایت از آنها کاملا اشتباه و به دور از هوش و درایت خواهد بود.
دستیار ویژه وزیر امور خارجه با بیان اینکه تعدادی از مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری در کنار کاندیدای اول و تعدادی نیز در کنار سایر کاندیداها ایستادند، تصریح کرد: زمانی که مردم متوجه شدند عده ای اهداف خاص سیاسی را دنبال کنند، از هر دو گروه از کشور، نظام و رهبری خود حمایت کردند پس ادعای حمایت از مخالفین رفتاری فریبکارانه از سوی غرب و به ویژه آمریکاست.
مهمانپرست اعلام حمایت دولت آمریکا و اوباما را نشان دهنده اوج عقب ماندگی سیاست خارجی کاخ سفید دانست و افزود: توصیه می کنیم اگر مقامات آمریکایی قصد جبران ناکامی های قبلی خود را دارند، در کنار اکثریت مردم ایران قرار گرفته و دست از سیاست های غلط گذشته خود بردارند.
وی در رابطه با تسهیل صدور روادید برای دانشجویان نیز گفت: این مساله خود نشان دهنده آن است که پیش از این رفتاری تبعیض آمیز با دانشجویان ایرانی می شده است و ما همه مشکلات را در برخوردهای تبعیض آمیز می دانیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: فکر می کنیم جوانان کشورمان از شایستگی کافی برای استفاده از دانش روز برخوردار هستند.
وی افزود: جوانان ما آزاد هستند تا به منظور کسب دانش به انتخاب برای تحصیل در داخل و یا خارج از کشور بپردازند هرچند که ظرفیت های بسیار خوبی در داخل کشور وجود دارد.
** قرارداد گاز صادراتی با بحرین نداشته ایم
مهمانپرست در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالی در رابطه با خبر منتشر شده در خصوص لغو قرارداد صادرات گاز ایران به بحرین توسط این کشور اظهار داشت: بحث ها و مذاکراتی در مورد همکاری گازی میان دو کشور وجود داشت اما هیچ قراردادی در این زمینه منعقد نشده بود.
وی تصریح کرد: مذاکرات فنی میان دو کشور می تواند در این زمینه ادامه داشته باشد ولی هیچ قرارداد در حال اجرایی میان ایران و بحرین در زمینه گازی وجود نداشته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اظهارات اخیر 'بندر بن سلطان' و اتهام زنی به کشورمان اظهار داشت: مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران کاملا روشن است و بارها از سوی مقامات کشورمان اعلام شده است.
مهمانپرست تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره خواهان تقویت روابط دوجانبه با کشورهای منطقه بوده و اعتقاد دارد باید از همه ظرفیت ها در این رابطه استفاده شود.
وی با بیان اینکه تنها کسانی مایل به همکاری های منطقه ای نیستند که بدنبال ایجاد اختلاف و تامین منافع رژیم صهیونیستی هستند، گفت: برخی افراد آگاهانه و یا ناآگاهانه در جهت خلاف منافع ملت های منطقه و ایجاد امنیت برای رژیم صهیونیستی در تلاش هستند.
** رسیدگی به پرونده سه آمریکایی ادامه دارد
دستیار ویژه وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی در رابطه با بیانیه مادر دو آمریکایی بازداشت شده در ایران اظهار داشت: این افراد سه نفر هستند و دادگاه رسیدگی به پرونده آنها همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه چه طور می شود سه نفر برای تعطیلات آخر هفته و کوهنوردی به مرزهای حساس ایران بیایند، تصریح کرد: اصرار به کوهنورد بودن این افراد و تاکید بر بی گناهی آنها قابل قبول نیست.
مهمانپرست ادامه داد: این سه نفر تخلف کرده اند و تخلف آنها در حال رسیدگی در دستگاه قضایی کشور است و باید مسیر قضایی آن دنبال شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: هر شیوه ای که بخواهد مسیر دادگاه این افراد را تحت الشعاع خود قرار دهد، مردود است و هر زمان نیز که بررسی پرونده آنها نهایی شود، نتیجه آن اعلام خواهد شد.
دستیار ویژه وزیر امور خارجه همچنین به بازداشت شدن تعدادی از اتباع ایرانی در آمریکا اشاره کرد و افزود: تعداد زیادی از اتباع ایرانی به بدترین شکل در زندان های آمریکا نگهداری می شوند و اجازه دسترسی کنسولی و ارتباط با خانواده های خود ندارند.
مهمانپرست اظهار داشت: اتهامات این افراد روشن نیست و دادگاهی نیز تاکنون برای آنها برگزار نشده است و این مساله سرتاپا نقض حقوق بشر است.
وی ضمن انتقاد از رفتار دولت های غربی برای پیگیری این مساله به این شیوه گفت: نگرانی غرب در مورد این سه نفر نشان دهنده رفتار تبعیض آمیز آنهاست.
** یکی از وزرا در نشست اوپک شرکت می کند
مهمانپرست در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا رییس جمهوری و یا وزیر امور خارجه در نشست آتی اوپک شرکت خواهند کرد، اظهار داشت: آن طور که از سوی مقامات وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران اعلام شده یکی از وزرا در این نشست شرکت خواهد کرد.وی افزود: هر زمانی که نام این وزیر قطعی شود، اعلام خواهد شد.رامین مهمانپرست همچنین در ابتدای این نشست خبری میلاد با شعادت حضرت فاطمه زهرا (س) و هفته زن، میلاد فرخنده امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و همچنین سالروز آزاد سازی خرمشهر را به ملت ایران تبریک و تهنیت گفت.