صالحی گفت: جنبش ما هرآنچه را که در توان داشت برای جلوگیری از منازعات در جامعهی بینالمللی در دورهی جنگ سرد انجام داد. در پایان جنگ سرد ما انتظار داشتیم که در جهان بهتری زندگی کنیم.
وزیر امور خارجه کشور با بیان اینکه مردم فلسطین بیش از شش دهه است که از حقوق اولیه محرومند،گفت: آنها تحت شدیدترین فشارها قرار دارند و از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی رنج میبرند. تداوم بیعملی شورای امنیت که ناشی از همدستی برخی اعضای آن با رژیم صهیونیستی است این رژیم را در تداوم جنایاتش گستاختر کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایسنا ، علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجهی کشوردر شانزدهمین کنفرانس وزیران جنبش غیرمتعهدها که صبح امروز در جزیره بالی اندونزی آغاز به کار کرد، گفت: جنبش ما هرآنچه را که در توان داشت برای جلوگیری از منازعات در جامعهی بینالمللی در دورهی جنگ سرد انجام داد. در پایان جنگ سرد ما انتظار داشتیم که در جهان بهتری زندگی کنیم.
متاسفانه طی سالهای اخیر سیاستهای مداخلهجویانه و گستاخانه به همراه تمایلاتی که متوجه حفظ دیکتاتورهاست و برخی اوقات به نام ارتقای دموکراسی و حقوق بشر یا حفظ ثبات صورت میگیرد موجب بروز جنگهای ظالمانه و اشغال کشورها بوده است. در این زمینه حقوق بینالملل که بر دخالت نکردن در امور داخلی دیگران استوار است مورد بیاعتنایی قرار گرفته است و از سلطه بر رسانههای گروهی برای وارونه جلوه دادن حقایق و ارایهی اطلاعات غلط به افکار عمومی استفاده شده است.
وی با اشاره به تحولات اخیر در خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: این تحولات دربردارندهی پیامهای مهم و اصیلی از درون جوامع خاورمیانه است. پیامهایی که حاکی از نیاز مبرم به توجه به خواستههای مردم است. بیتوجهی و نادیده گرفتن خواستههای مشروع ملتها در این منطقه و مداخلهی خارجی میتواند عواقب وخیمی را در پی داشته باشد. ما اعتقاد داریم که گفتوگو و احترام به حقوق اساسی مردم و برآوردن نیازهای اولیهی آنها بهترین راه برای حل مشکلات است.
صالحی با اشاره به آخرین کنفرانس بازنگری معاهدهی منع اشاعه هستهیی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به همراه دیگر اعضای جنبش غیرمتعهدها پیشنهاد تصویب یک چارچوب حقوقی با زمانبندی مشخص برای اجرای کامل ماده ششم معاهده، از بین بردن تمامی سلاحهای هستهیی تا سال 2025 را ارایه کرد. امیدواریم با تصویب کنوانسیونی برای خلع سلاح کامل هستهیی این موضوع محقق شود.
وی ادامه داد: به دلیل امتناع رژیم صهیونیستی در پیوستن به معاهده منع اشاعه هستهیی پیشنهاد ارائه شده توسط سران در سال 1974 برای ایجاد منطقه عاری از سلاحهای هستهیی در خاورمیانه هنوز به مرحله اجرا در نیامده است.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: جمهوری اسلامی ایران به تعهدات خود بر اساس معاهدات مربوط به سلاحهای کشتار جمعی پایبند بوده و در عین حال مصمم است که از حقوق لاینفک خود طبق همین معاهدات بهرهمند شود.
وی گفت: ایران یکی از قربانیان اقدامات غیر انسانی تروریستی است. ما علاوه بر اینکه معتقد به لزوم مبارزه قاطعانه با تروریسم هستیم تاکید داریم که مبارزه با این تهدید بزرگ مستلزم همکاری جامع و کامل همگان در جامعه بین المللی است و طی آن باید از اتخاذ سیاستهای گزینشی از جانب کشورهای غربی که هدف آن حمایت از تروریستهای همسو با منافع سیاسی کوته بینانه این کشورهاست اجتناب شود.
صالحی ادامه داد: نظر به ضرورت تقویت همکاریهای بین المللی در این حوزه ایران اقدام به برنامهریزی برای تشکیل یک نشست بین المللی تحت عنوان کنفرانس بین المللی مبارزه با تروریسم در ماه جاری در تهران میکند.
وی افزود: سابقه حقوق بشری کشورهای مدعی حمایت از حقوق بشر نشان میدهد که آنها خود شریک جرم در نقض حقوق بشر در سراسر جهان هستند.آنها از تقابل به عنوان وسیلهای برای پیشبرد منافع سیاسی و از حقوق بشر نیز برای پیشبرد منافع سیاسی شان بهره میبرند.
وی ادامه داد: دولت جمهوری اسلامی ایران در سال 85 اقدام به برگزاری نشست وزیران جنبش غیر متعهدها در مورد حقوق بشر و تنوع فرهنگی کرد. این کنفرانس بسط همکاری بین کشورهای عضو جنبش در حوزه حقوق بشر را در راس برنامههای خود داشت و یکی از دستاورد های آن تاسیس مرکز حقوق بشر و تنوع فرهنگی جنبش عدم تعهد بود.