در نقشه راه افزایش کیفیت گندم، آرد و نان که به تصویب دولت رسید وزارت بازرگانی مکلف شده در راستای تدوین و اجرای استانداردها و برنامههای موثر در ارتقای کیفیت نان، شورای سیاستگذاری نقشه راه کیفیت گندم، آرد و نان را تشکیل دهد.
قائم مقام وزیر بازرگانی اعلام کرد: با اعلام نظرات دستگاهها و مجموعههای ذیربط در خصوص مسئولیتهای تعیینشده در اجرای نقشه راه کیفیت نان، هفته آینده، این نقشه ویرایش نهایی و اجرایی میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از شابا، مسعود موحدی در پایان نخستین جلسه شورای سیاستگذاری نقشه راه کیفیت گندم، آرد و نان اظهار داشت: کیفیت نان موضوعی است که همواره به طور جدی مورد توجه وزارت بازرگانی قرار داشته است.
وی ادامه داد: دی ماه سال گذشته و بعد از اجرای قانون هدفمندیسازی یارانهها، پروژه بهبود کیفیت نان کلید خورد و به شرکت بازرگانی دولتی ماموریت داده شد که چارچوبی برای بهبود کیفیت نان تعیین کند.
قائم مقام وزیر بازرگانی ادامه داد: برهمین اساس نقشه راه برای کیفیت نان طراحی شد که درفروردینماه سال جاری در کارگروه کنترل بازار مورد بررسی قرار گرفت وکلیات آن به تصویب رسید.
گفتنی است شورای سیاستگذاری نقشه راه کیفیت گندم، آرد و نان با حضور نمایندگان10 ارگان دولتی و خصوصی برگزار میشود. این شورا متشکل از نمایندگان وزارتخانههای جهاد کشاورزی، کار، بهداشت، آموزش و پرورش، کشور، علوم، تحقیقات و فناوری، صنایع و معادن، بازرگانی، اتحادیه نانوایان کشور و انجمن صنفی کارخانههای آرد به منظور بهبود فرایند و کیفیت گندم، آرد و نان تشکیل شده است.
در نقشه راه افزایش کیفیت گندم، آرد و نان که به تصویب دولت رسید وزارت بازرگانی مکلف شده در راستای تدوین و اجرای استانداردها و برنامههای موثر در ارتقای کیفیت نان، شورای سیاستگذاری نقشه راه کیفیت گندم، آرد و نان را تشکیل دهد.
موحدی در ادامه این مصاحبه یادآور شد: در حال حاضر در تلاش هستیم که در تعامل با دستگاههای ذیربط و بخش خصوصی در مورد فرایند نقشه راه کیفیت نان، به نتیجهگیری نهایی برسیم. در همین راستا در جلسات گوناگون بحثهای مفصلی راجع به تعاملاتی که بین بخش خصوصی و دستگاههای مختف باید وجود داشته باشد، انجام شده است.
موحدی گفت: در جلسه روز شنبه که در این خصوص برگزار شد، راجع به برنامهها و پروژههایی که باید در کوتاهمدت و میانمدت، انجام شوند، بحث و تصمیمگیری شد.
وی در رابطه با نتیجه این جلسه اظهار داشت: قرار شد که چارچوب پیشنهادی در اختیار تمامی دستگاهها و حوزههای مختلف ذیربط و بخش خصوصی حاضر در جلسه قرار گیرد و در نهایت در بازه زمانی یک هفته، توسط اعضا به بحث و برسی گذاشته و نتیجه دیدگاهها و نظرات نهایی به شورای سیاستگذاری اعلام شود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: طی هفته آینده نظرات دستگاهها راجع به نقشی که برای آنها در نقشه راه کیفیت نان تعریف شده، اعلام خواهد شد و بخش خصوصی نیز نظرات خود را اعلام کرده که امیدواریم بر اساس این نظرات جمعبندی و نقشه راه نهایی شود.
موحدی در خصوص نقش مختلف دستگاههای ذیربط در این نقشه راه، اعلام کرد: به عنوان مثال، مجموعه استانداردهای مربوط به گندم، آرد و نان که از وظایف سازمان استاندارد است و همچنین آموزشهای مهارتی در حوزه آرد و نان که وظیفه وزارت کار و امور اجتماعی است، تعریف و مشخص شده است.
قائم مقام وزیر بازرگانی اظهار داشت: همچنین در این نقشه راه برنامههای میانمدت برای وزارت علوم و تحقیقات، وزارت آموزش و پروش، وزارت جهاد کشاورزی برای اصلاح نهادهها، بحث نظارت و حمایت از تولید گندم و اصلاحات لازم در این زمینه و برخی از وظایف برای وزارت صنایع و معادن در نظر گرفته شده است که پس از اعلام نظرات این دستگاها، ویرایش نهایی نقشه راه صورت خواهد گرفت.
وی ابراز امیدواری کرد: با دریافت آخرین نظرات دستگاهها، در زمان نسبتا کوتاهی به جمعبندی مشترکی برای نقش هر یک از دستگاهها و بخش خصوصی رسیده و در نهایت نقشه راه کیفیت نان دریک برنامه زمانبندی اجرا یی شود.
خاطرنشان میشود نقشه راه کیفیت نان که با دو هدف اصلی شامل، ارتقای کیفیت نان و رضایت مشتری و همچنین بهبود فرایندهای زنجیره تامین در چرخه خرید تضمینی گندم تا تولید نان به تصویب رسیده و بهبود کیفیت نان، ارتقای سطح فناوری کارخانههای آرد، ارتقای کمی و کیفی مراکز ذخیرهسازی، اصلاح فرایند تولید و خرید گندم، ارتقای سطح سیاستگذاری، بازرسی و نظارت و توسعه اطلاعرسانی و فرهنگسازی از اهداف فرعی هستند که این نقشه باید به آنها دست یابد.
متناسب با اهداف ذکرشده، برای هریک از وزارتخانههای جهاد کشاورزی، کار، بهداشت، آموزش و پرورش، کشور، علوم، صنایع و معادن، بازرگانی، اتحادیه نانوایان کشور و انجمن صنفی کارخانههای آرد وظایف مشخصی برای اجرای این تکالیف تعیین شده است.