جشنواره ملی گلمحمدی و گلاب به همت کانون دانش و صنعت گلاب و گلمحمدی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در کاشان برگزار شد.
حسین سالارآملی تجاریسازی محصولات دانش بنیان در کشور، اجرایی کردن قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان، راهاندازی صندوق ملی نوآوری و شکوفایی و انجام طرحهای کلان ملی را از اولویتهای سال 1390 معاونت علمی و فناوری برشمرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در مراسم اختتامیه اولین جشنواره ملی گلمحمدی ایران که در باغ پرندگان قمصر کاشان برگزار شد، گفت: شرایط و تحولات روز در حوزه علم و فناوری به گونهای است که تحلیلهای جزیی در رابطه با توسعه علم و فناوری ناگزیرند جای خود را به فراتحلیلهای به هم پیوسته بدهند.
سالارآملی ادامه داد: نظریههای پیشرفت علم و فناوری، بدون شک بازار مکارهای است که یافتن محصول خوب از این بازار، به قدرت و توانایی تحلیلی نیاز دارد.
وی تصریح کرد: متاسفانه نگرش حاکم بر بخشی از فعالیتهای علم و فناوری، نگرش خطی است که تولید دانش فنی را در محدوده دانشگاه خلاصه میکند؛ در حالی که دانشگاه باید در دل مردم بوده و به رفع نیاز مردم بپردازد تا بتواند ایجاد ثروت را در راس خدمات خود قرار دهد. نگرش خطی بازخورد مشخص را در روند توسعه علم و فناوری نداشته و نگرشی عرضه گراست و تنها به تولید دانش فنی توجه میکند و هیچ راهی جز حاکمیت نگرشی نظامند و سیتماتیک در روند توسعه فناوری و نوآوری کشور وجود ندارد.
سالارآملی با اشاره به تدوین نقشه راهبردی گلاب و گلمحمدی در کانون هماهنگی دانش و صنعت گلاب و گلمحمدی گفت: امیدواریم محورهای اساسی و زمانبندی شده نقشه را استخراج کرده تا در قسمتهایی که به طور مستقیم به تولید ثروت از طریق دانش فنی در این منطقه کمک میکند جامه عمل بپوشانیم.
معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در حاشیه مراسم اختتامیه اولین جشنواره ملی گلمحمدی ایران نیز افزود: اگر تا کنون تک محصولاتی در کشور تولید و دانش فنی آن کسب شده است، با حمایت از آنها به سمت تولید انبوه این محصولات داشبنیان پیش میرویم.
وی افزود: اجرایی کردن قانون «حمایت از شرکتهای دانشبنیان و تجاریسازی اختراعات و نوآوریها» و راهاندازی «صندوق ملی نوآوری و شکوفایی» که آییننامه اجرایی قانون و اساسنامه آن تهیه و توسط معاون علمی و فناوری به رئیسجمهور داده شده است و همچنین انجام طرحهای کلان ملی فناوری از الویتهای سال 1390 است که امیدواریم پس از بررسیهای لازم عملیاتی شوند.
سالارآملی با اشاره به امضای تفاهمنامه بین معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و وزارت تعاون برای تشکیل تعاونیهای دانشبنیان گفت:در این راستا صندوقی تحت این عنوان در بانک توسعه تعاون ایجاد شده است و تعاونیهایی که طرحهای دانشبنیان دارند میتوانند با ارائه طرح به معاونت فناوری و نوآوری، پس از بررسی و تایید، مورد حمایت قرار گیرند.
وی افزود تاکنون بیش از 40 طرح تعاونی دانشبنیان به معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری ارسال و تعدادی هم به تایید رسیده است.
سالارآملی با بیان اینکه کانون هماهنگی دانش و صنعت گلاب و گل محمدی یکی از کانونهای موفق کشور است، گفت: انتظاری که از کانونهای هماهنگی دانش و صنعت میرود این است که برای ایجاد بستر لازم برای ثروتزایی مردم حرکت کنند و اگر این روند را ادامه داده و دستاوردهای خود را در اختیار مردم قرار دهند، میتوانند در نظام ملی نوآوری نقش مهمی را ایفا کنند.
وی افزود: با توجه به تدوین نقشه راهبردی گلاب و اسانس کشور، باید پس از بررسی، برنامه عملیاتی و اجرایی آن استخراج شود.
خاطرنشان میشود در حاشیه بازدید معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری از پژوهشکده اسانسهای طبیعی قمصر، دبیرخانه دائمی جشنواره گلمحمدی ایران نیز در این پژوهشکده افتتاح شد.
جشنواره ملی گلمحمدی و گلاب به همت کانون دانش و صنعت گلاب و گلمحمدی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری برگزار شد.