مجید نامجو گفت: تمام تدابیر لازم برای ایزوله گنبدهای نمکی و جدا سازی از محیط سد و آبی که در آن ذخیره می شود، صورت پذیرفته و در مراحل آبگیری کنترل خواهد شد
مجید نامجو در خصوص شائبه تهدید آب شرب منطقه با آبگیری سد گتوند علیا گفت: این طرح از همه جوانب مورد بررسی قرار گرفته و هیچ مشکلی بر آب شرب منطقه و آب کارون ایجاد نخواهد کرد.
وزیر نیرو در گفت وگوی اختصاصی با پایگاه اطلاع رسانی دولت، ضمن بیان مطلب فوق تصریح کرد: این موضوع توسط مشاوران خبره داخلی و خارجی مورد بررسی قرار گرفته و تمام تدابیر لازم برای ایزوله گنبدهای نمکی و جدا سازی از محیط سد و آبی که در آن ذخیره می شود، صورت پذیرفته و در مراحل آبگیری کنترل خواهد شد.
یادآور می شود، طی روزهای اخیر برخی رسانه ها با وجود گنبدهای نمکی اطراف سد، به شائبه تهدید آب شرب در زمان آبگیری پرداخته و یکی از دستاوردهای عظیم ملی را در بدو راه اندازی و بهره برداری تحت الشعاع تبلیغات منفی قرار داده اند و این در حالی است که بارها از سوی مسئولان وزارت نیرو، سازمان حفاظت محیط زیست و دست اندرکاران طرح، این اطمینان داده شده است که به هیچ عنوان برای آب شرب منطقه مشکلی ایجاد نخواهد شد.
بحث وجود نمک در محدوده طرح مسئله ای است که برای مدیران مربوطه و کلیه دست اندرکاران این طرح از ابتدا بسیار مهم بوده و در این راستا از نظرات کارشناسان مجرب داخلی و خارجی و همچنین از فناوری های لازم استفاده شده است.
دولت متضمن همه سرمایه گذاری های پایین دست این طرح و به فکر مردم منطقه است
مسئولان مربوطه معتقدند در این باره حتی اقدامات نظارتی و نکات احتیاطی بسیار ریز در نظرگرفته شده تا این طرح برای بیش از 100 سال آینده نیز با مشکل خاصی مواجه نشود. دولت متضمن همه سرمایه گذاری های پایین دست این طرح و به فکر مردم منطقه است در نتیجه دقت لازم برای افزایش بیشتر ضریب اطمینان در نظر گرفته و می گیرد.
سد گتوند علیا
همچنین سد گتوند علیا در جنوب غرب کشورمان، با بزرگترین مخزن آبی بر روی رودخانه کارون از نظر ارتفاع بلندترین سد خاکی و از نظر حجم دومین سد بزرگ کشور به شمارمی رود و از نظر طول و سطح مقطع دارای بزرگترین تونل های آبرسان کشور و دارای عمیق ترین دیوار آب بند در میان سدهای خاکی جهان خواهد بود.
این سد با هدف تامین آب شرب و کشاورزی مورد نیاز منطقه، تولید سالیانه 4 میلیارد و 250 میلیون کیلووات ساعت انرژی برق، کنترل سیلابهای فصلی رودخانه کارون و ایجاد اشتغال و جاذبههای گردشگری در منطقه احداث شده است و با تکمیل و راه اندازی حداقل تا 50 سال آینده خطر کمبود آب آشامیدنی و کشاورزی مردم خوزستان رفع خواهد شد.
با بهره برداری از این سد 500 مگاوات برق به صورت مستمر و2 هزار و 500 هزار مگاوات در زمان پیک برق در کمتر از 3 ثانیه به مدار تولید وارد میشود که در نوع خود بی سابقه است.